Lägga till och tar bort ägare och ansvariga för din företagsprofil

Bli verifierad

Ägare av företagsprofiler kan bjuda in användare som ägare och ansvariga. Varje person kan ha egen åtkomst utan att dela inloggningsinformation. Ägare och ansvariga har olika åtkomstnivåer i profilen.

• Endast ägare kan lägga till och ta bort användare.
  • Ansvariga kan ta bort sig själva från en profil.
  • Google Grupper kan inte läggas till som ansvariga eller ägare.
  • Bara den primära ägaren kan överlåta primärt ägarskap.

Lägga till ägare och ansvariga

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Inställningar för företagsprofil följt av Personer och åtkomst.
  3. Klicka på Lägg till Invite new users högst upp till vänster.
  4. Ange ett namn eller en e-postadress.
  5. Välj Ägare eller Ansvarig under Åtkomst.
  6. Klicka på Bjud in.

Tips

• Inbjudna användare kan acceptera inbjudan och blir då användare direkt. När de accepterar din inbjudan får du en e-postavisering. Kontoanvändarna kan se namn på och e-postadresser till ägare och ansvariga.
  • Du kan se alla aktiva användare och personer som har bjudits in som användare. Ta bort väntande inbjudningar genom att klicka på Ta bort på raden.
  • Läs om hur du överlåter ägarskap av en profil.

Förstå begränsningar för nya ägare och ansvariga

Den nya ägaren eller ansvariga för en företagsprofil måste vänta i sju dagar innan personen kan hantera alla funktioner. Under den här sjudagarsperioden visas ett felmeddelande om personen
  • raderar eller återställer en profil
  • tar bort andra ägare eller ansvariga från en profil
  • överlåter primärt ägarskap till sig själv eller en tredje användare.

Om den nya ägaren eller ansvariga raderar sitt konto under de första sju dagarna tas personen bort från profilen. Om personen ändrar sig måste hen läggas till igen.

Tips! Om en befintlig ägare eller ansvarig försöker överlåta primärt ägarskap för profilen till en ny ägare eller ansvarig under de första sju dagarna visas ett felmeddelande.

Ta bort ägare och ansvariga

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Inställningar för företagsprofil följt av Ansvariga.
  3. Klicka på personen du vill ta bort följt av Ta bort person.

Om du inte kan klicka på Ta bort Ta bort kan det innebära följande:

• Du försöker ta bort den primära ägaren från profilen. Överlåt primärt ägarskap till en annan person och ta sedan bort användaren från profilen. Läs om hur du överlåter primärt ägarskap.
  • Du är inloggad som ansvarig. Endast ägare kan ta bort andra ägare och ansvariga.

Om du tar bort en användare får han eller hon en e-postavisering. Personen kan inte längre redigera företagsinformation eller utföra administrativa åtgärder. Personens tidigare svar på recensioner, inlägg, kommentarer och andra åtgärder påverkas inte.

Ändra åtkomst för ägare och ansvariga

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Inställningar för företagsprofil följt av Ansvariga.
  3. Klicka på personen vars åtkomst du vill ändra.
  4. Välj rollen: Primär ägare, Ägare eller Ansvarig.
  5. Klicka på Spara.
    • Tips! Om du är den primära ägaren kan du överlåta ägarskap.