Uw services online aanbieden

Belangrijk: Kenmerken voor online services worden niet weergegeven als een bedrijf als 'Tijdelijk gesloten' is gemarkeerd.

Vestig via Google Mijn Bedrijf de aandacht op services die u volledig op afstand en in realtime levert, zoals lessen, afspraken of consulten. Als u kenmerken voor online services weergeeft bij uw virtuele opties, kunt u de vindbaarheid verbeteren, uw online services gemakkelijk aan klanten presenteren en het online boekingsproces stroomlijnen.

Mensen laten weten dat u online services biedt

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik op Homepage.
  3. Ga naar 'Informeer je klanten tijdens COVID-19'.
  4. Klik op het type online service dat u wilt updaten:
    • Online lessen
    • Online afspraken
    • Online prijsopgaven
  5. Klik op het selectievakje om te laten zien dat uw bedrijf online services aanbiedt.
Tip: U kunt kenmerken voor online services ook beheren via het tabblad 'Informatie'.

Een kenmerk zoals 'Biedt online afspraken' wordt prominent weergegeven in uw bedrijfsprofiel. Dit kenmerk wordt weergegeven voor brede zoekopdrachten gericht op categorieën en in specifieke bedrijfsprofielen op Google Maps en Google Zoeken.

Houd rekening met het volgende:

• Online huiswerkbegeleiding, online lessen en consulten via live videochat of per telefoon komen in aanmerking als een online service als ze in realtime plaatsvinden.
  • Persoonlijke afspraken die klanten online boeken, worden niet beschouwd als een online service.
  • Als u alleen online services aanbiedt, moet u uw primaire openingstijden wissen, zodat klanten weten dat u ze niet persoonlijk kunt ontvangen.Stel uw 'Openingstijden voor online service' in onder 'Meer openingstijden' op het tabblad 'Informatie'.

Als u wilt dat klanten zich kunnen aanmelden om online gebruik te maken van uw services, heeft u twee opties:

• Een link toevoegen naar het gedeelte 'Afspraaklinks' in uw bedrijfsprofiel.
  • Een boekingsproces instellen via een goedgekeurde leverancier van planningsoftware. Dan wordt de knop 'Boeken' weergegeven in uw bedrijfsprofiel.

Een link naar een bedrijfs-URL weergeven

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik op Homepage.
  3. Ga naar 'Informeer je klanten tijdens COVID-19'.
  4. Vink het selectievakje aan naast de online service die uw bedrijf aanbiedt.
  5. Geef een URL op waar klanten een online service kunnen boeken bij uw bedrijf.
Tip: U kunt kenmerken voor online services ook beheren via het tabblad 'Informatie'.

Een boekingsproces instellen

Maak gebruik van een goedgekeurde planningpartner om klanten in staat te stellen uw services rechtstreeks via Google te boeken. Als u boeken via Google al heeft ingeschakeld, updatet u de gegevens van uw services bij uw huidige planningpartner.

De goedgekeurde planningpartners voor online services zijn Booksy, Regis en Wellness Living.Mogelijk brengt uw planningpartner kosten in rekening voor boekingen die plaatsvinden via Google. Als uw huidige planningpartner niet wordt vermeld, werkt u samen met uw partner om boeken van uw online services mogelijk te maken met 'Reserveren via Google'.

Meer informatie over hoe u een boekingsproces instelt via een planningpartner