Detailhandels die zijn getroffen door COVID-19

Als uw winkel vanwege COVID-19 anders is gaan functioneren, doet u er goed aan uw bedrijfsprofiel op Google Mijn Bedrijf te updaten om uw klanten zo nauwkeurig mogelijke informatie te verstrekken. U kunt uw openingstijden wijzigen of kenmerken voor afhalen in de winkel of alleen bezorging toevoegen. De updates worden weergegeven in uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Maps.

Belangrijk: We kunnen uw wijzigingen beoordelen op kwaliteit voordat we ze publiceren. Eventuele wijzigingen zijn dus mogelijk niet direct zichtbaar op Google Zoeken en Maps.

Hier vindt u een aantal manieren om ervoor te zorgen dat uw klanten de meest recente informatie over uw winkel hebben.

1. Update uw openingstijden

Voor bedrijven met gewijzigde openingstijden: Als uw openingstijden zijn gewijzigd, updatet u de tijden waarop u open of gesloten bent. Uw openingstijden worden weergegeven als klanten uw bedrijfsprofiel bekijken. Zo weten ze precies wanneer ze uw locatie kunnen bezoeken.Als uw bedrijf geopend is en services op locatie aanbiedt, kunt u de primaire openingstijden gebruiken om te verwijzen naar de openingstijden die u hanteert voor services op locatie.Meer informatie over hoe u uw openingstijden kunt wijzigen.

Tip: Als er momenteel niet in uw winkel kan worden gewinkeld, maar u tijdens beperkte openingstijden wel afhalen of bezorgen aanbiedt, moet u ervoor zorgen dat de openingstijden overeenkomen met de tijden voor afhalen of bezorgen. Update uw leveringsopties.

Voor tijdelijk gesloten bedrijven: Als uw bedrijf niet permanent is gesloten, maar tijdelijk geen services meer aanbiedt, markeert u uw bedrijf als Tijdelijk gesloten. Als uw bedrijf volledig of gedeeltelijk wordt hervat, kunt u uw bedrijf heropenen.

Voor bedrijven met afwijkende openingstijden: Als uw bedrijf is geopend maar op bepaalde dag afwijkende openingstijden hanteert, kunt u afwijkende openingstijden instellen (in plaats van uw bedrijf als 'Tijdelijk gesloten' te markeren).  Meer informatie over het instellen van afwijkende openingstijden

Voor bedrijven met 'Meer openingstijden': Als uw bedrijf specifieke services biedt met andere openingstijden (zoals speciale openingstijden voor ouderen, bezorgen of afhalen), kunt u 'Meer openingstijden' instellen in plaats van afwijkende openingstijden. Meer informatie over het instellen van 'Meer openingstijden'
2. Uw winkel markeren als tijdelijk gesloten

U kunt uw winkel nu markeren als 'Tijdelijk gesloten' als u geen van de opties 'Afhalen', 'Bezorgen', 'Buiten afhalen' of 'Winkelbezoek mogelijk' aanbiedt. Google vertrouwt, indien beschikbaar, ook op gezaghebbende gegevensbronnen om bepaalde typen plaatsen als 'Tijdelijk gesloten' te markeren op Google Zoeken en Google Maps. Meer informatie over hoe u uw bedrijf kunt markeren als 'Tijdelijk gesloten'

Belangrijk: Biedt u afhaal- of bezorgservices? Markeer uw bedrijf dan niet als 'Tijdelijk gesloten'. Als u dat wel doet, worden deze services niet weergegeven op Google.Als u uw bedrijf markeert als 'Tijdelijk gesloten', wordt uw bedrijf op dezelfde manier behandeld als open bedrijven en verandert uw positie in lokale zoekresultaten niet.

3. Uw leveringsopties beheren

Laat uw klanten weten wat er mogelijk is bij uw winkel:

• Is afhalen, bezorgen, buiten afhalen of regulier winkelbezoek mogelijk?
  • Kunnen klanten uw winkel bezoeken of niet?

Hiervoor kunt u de kenmerken 'Afhalen', 'Bezorgen', 'Buiten afhalen' en 'Winkelbezoek mogelijk' toevoegen en bewerken via Google Mijn Bedrijf. Grotere winkels of bureaus kunnen de Google Mijn Bedrijf-API of de spreadsheet voor bulkuploads gebruiken om deze kenmerken te updaten voor meerdere locaties. Meer informatie over hoe u kenmerken updatet

Tip: Als klanten naar uw winkel zoeken, wordt in uw bedrijfsprofiel duidelijk weergegeven welke leveringopties u momenteel ondersteunt. Houd rekening met het volgende:

• Ondersteunde opties hebben een '✓' en niet-ondersteunde modi hebben een 'x'.
  • Als u zowel 'Buiten afhalen' als 'Afhalen' selecteert, wordt alleen 'Buiten afhalen' weergegeven.
  • Als winkelbezoek niet mogelijk is: Het kenmerk 'Winkelbezoek mogelijk' wordt weergegeven met een 'x'.
  • Als winkelbezoek mogelijk is: Het kenmerk 'Winkelbezoek mogelijk' wordt niet weergegeven.
  • Alle andere opties worden alleen weergegeven als ze beschikbaar zijn.
4. Gezondheids- en veiligheidskenmerken toevoegen
Gebruik kenmerken om klanten te informeren over de veiligheidsmaatregelen die in uw bedrijf zijn getroffen. Voorbeelden van veiligheidskenmerken:
  • Mondkapje verplicht voor klanten of medewerkers
  • Temperatuurcontrole verplicht voor klanten of medewerkers
  • Afspraak of reservering verplicht
Meer informatie over hoe u bedrijfskenmerken kunt toevoegen of bewerken
5. Een post maken

Belangrijk: Posts met een telefoonnummer kunnen worden geweigerd.

Gebruik posts om meer gedetailleerde en actuele updates over uw bedrijf te delen, zoals:

• Informatie over tijdelijke sluitingen of kortere openingstijden
  • Voorzorgsmaatregelen die u heeft genomen en welke producten er beschikbaar zijn
  • Of u extra services levert
  • Of klanten vertragingen kunnen verwachten

U kunt posts gebruiken om regelmatig rechtstreeks met uw klanten te communiceren als er iets bij uw bedrijf verandert. Meer informatie over hoe u een post maakt

Tip: Gebruik het nieuwe posttype 'COVID-19' op Google Mijn Bedrijf, zodat COVID-19-content op een nog relevantere manier aan uw klanten wordt weergegeven.

6. Contact leggen met uw klanten

Download de Google Mijn Bedrijf-app en schakel de berichtenfunctie in zodat uw klanten u kunnen bereiken. U kunt deze berichtenfunctie gebruiken om uw klanten de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben, ook buiten de openingstijden of op momenten dat u niet telefonisch bereikbaar bent. Hier ziet u hoe u de berichtenfunctie in de Google Mijn Bedrijf-app inschakelt.

Tip: Stel een automatisch welkomstbericht op om klanten te laten weten wat de status van uw bedrijf is.