Eetgelegenheden die zijn getroffen door COVID-19

Belangrijk: We kunnen uw wijzigingen beoordelen op kwaliteit voordat we ze publiceren. Eventuele wijzigingen zijn dus mogelijk niet direct zichtbaar op Google Zoeken en Maps.

Als de situatie rond COVID-19 gevolgen heeft voor uw eetgelegenheid, updatet u uw Google Mijn Bedrijf-profiel om uw klanten zo nauwkeurig mogelijke informatie te bieden. De updates worden weergegeven in uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Maps.

U kunt uw profiel updaten om:

• uw openingstijden te wijzigen,
  • de kenmerken' Afhalen', 'Bezorgen' en 'Buiten afhalen' toe te voegen.

Doe het volgende om ervoor te zorgen dat uw klanten de meest recente informatie over uw eetgelegenheid hebben:

1. Uw openingstijden wijzigen

Voor bedrijven met gewijzigde openingstijden: Als uw openingstijden zijn gewijzigd, updatet u de tijden waarop u open of gesloten bent. Uw openingstijden worden weergegeven als klanten uw bedrijfsprofiel bekijken. Zo weten ze precies wanneer ze uw locatie kunnen bezoeken.Als uw bedrijf geopend is en services op locatie aanbiedt, kunt u de primaire openingstijden gebruiken om te verwijzen naar de openingstijden die u hanteert voor services op locatie.Meer informatie over hoe u uw openingstijden kunt wijzigen.

Tip: Als er in uw eetgelegenheid niet ter plaatse kan worden gegeten, maar u kortere openingstijden hanteert voor afhalen of bezorgen, kunt u de afhaal- of bezorgtijden weergeven. Meer informatie over hoe u uw maaltijdopties kunt updaten.

Voor tijdelijk gesloten bedrijven: Als uw bedrijf niet permanent is gesloten, maar tijdelijk geen services meer aanbiedt, markeert u uw bedrijf als Tijdelijk gesloten. Als uw bedrijf volledig of gedeeltelijk wordt hervat, kunt u uw bedrijf heropenen.

Voor bedrijven met afwijkende openingstijden: Als uw bedrijf is geopend maar op bepaalde dag afwijkende openingstijden hanteert, kunt u afwijkende openingstijden instellen (in plaats van uw bedrijf als 'Tijdelijk gesloten' te markeren).  Meer informatie over het instellen van afwijkende openingstijden

Voor bedrijven met 'Meer openingstijden': Als uw bedrijf specifieke services biedt met andere openingstijden (zoals speciale openingstijden voor ouderen, bezorgen of afhalen), kunt u 'Meer openingstijden' instellen in plaats van afwijkende openingstijden. Meer informatie over het instellen van 'Meer openingstijden'
2. Uw bedrijf markeren als 'Tijdelijk gesloten'

Belangrijk: Als u uw bedrijf markeert als 'Tijdelijk gesloten', worden de opties 'Ter plaatse eten', 'Afhalen' of 'Bezorgen' niet weergegeven in uw profiel. Eetgelegenheden die afhalen of bezorgen aanbieden, moeten het bedrijf niet markeren als 'Tijdelijk gesloten'.

Als u niet de mogelijkheid biedt om ter plaatse te eten, af te halen, te bezorgen of buiten af te halen, kunt u uw eetgelegenheid markeren als 'Tijdelijk gesloten'. Als u bepaalde typen plaatsen op Google Zoeken en Google Maps wilt markeren als 'Tijdelijk gesloten', vertrouwt Google ook op gezaghebbende gegevensbronnen, indien beschikbaar. Meer informatie over hoe u uw bedrijf kunt markeren als 'Tijdelijk gesloten'.

3. Uw maaltijdopties beheren

Belangrijk: Als u de Google Mijn Bedrijf-API gebruikt, vindt u hier meer informatie over hoe u meerdere kenmerken tegelijk bewerkt.

Laat uw klanten weten of het bij uw eetgelegenheid mogelijk is om af te halen, te bezorgen of buiten af te halen en/of uw eetgelegenheid is gestopt met het aanbieden van de mogelijkheid om ter plaatse te eten. Voeg de kenmerken 'Ter plaatse eten', 'Afhalen', 'Bezorgen' en 'Buiten afhalen' toe of bewerk deze op Google Mijn Bedrijf.Meer informatie over het bewerken van kenmerken vindt u hier.

Opmerking: Als klanten naar uw eetgelegenheid zoeken, is in uw bedrijfsprofiel duidelijk te zien welke van deze maaltijdopties u momenteel aanbiedt: 'Ter plaatse eten', 'Afhalen', 'Bezorgen' of 'Buiten afhalen'. De opties die worden aangeboden, zijn voorzien van een '✓' en de opties die niet worden aangeboden, zijn te herkennen aan een 'x'.

4. Gezondheids- en veiligheidskenmerken toevoegen
Gebruik kenmerken om klanten te informeren over de veiligheidsmaatregelen die in uw bedrijf zijn getroffen. Voorbeelden van veiligheidskenmerken:
  • Mondkapje verplicht voor klanten of medewerkers
  • Temperatuurcontrole verplicht voor klanten of medewerkers
  • Afspraak of reservering verplicht
Meer informatie over hoe u bedrijfskenmerken kunt toevoegen of bewerken
5. Uw menu updaten
Als u uw selectie heeft beperkt of aanbiedingen heeft om klanten aan te trekken, moet u uw menu updaten. Hier ziet u hoe u uw menu-URL of menugegevens kunt updaten.
6. Een post maken

Belangrijk: Posts met een telefoonnummer kunnen worden geweigerd.

Gebruik posts om rechtstreeks met uw klanten te communiceren, en meer informatie en actuele updates te delen over wat er nieuw is voor uw eetgelegenheid.Meer informatie over hoe u een post kunt maken.

U kunt het volgende toevoegen:

• Informatie over tijdelijke sluitingen of kortere openingstijden.
  • Uw menu-items of speciale aanbiedingen.
  • De veiligheidsmaatregelen die uw bedrijf heeft genomen, zoals manipulatiebestendige verpakking of ontsmettingsprocedures.

Tip: Gebruik het nieuwe posttype 'COVID-19' op Google Mijn Bedrijf, zodat COVID-19-content op een nog relevantere manier aan uw klanten wordt weergegeven.

7. Contact leggen met uw klanten

Download de Google Mijn Bedrijf-app en schakel de berichtenfunctie in zodat uw klanten u kunnen bereiken. U kunt deze berichtenfunctie gebruiken om uw klanten de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben, ook buiten de openingstijden of op momenten dat u niet telefonisch bereikbaar bent. Hier ziet u hoe u de berichtenfunctie in de Google Mijn Bedrijf-app inschakelt.

Tip: Stel een automatisch welkomstbericht op om klanten te laten weten wat de status van uw bedrijf is.

8. Online maaltijdbestellingen accepteren

Restaurants in de VS kunnen eenvoudig online bestellingen voor afhaalmaaltijden accepteren die klanten hebben geplaatst. The Ordering.app is nu onderdeel van Google en maakt een aangepaste bestelsite voor u waarmee klanten rechtstreeks beschikbare items van uw menu kunnen bestellen op uw website, Google Zoeken, Google Maps en meer. Momenteel ziet The Ordering.app af van de kosten die normaal gesproken per bestelling in rekening worden gebracht. Dit is om restaurants te ondersteunen bij de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt.Meld u aan bij The Ordering.app.

U kunt ook toegang krijgen tot online bestellingen voor afhaal- of bezorgmaaltijden via Google Zoeken, Google Maps of de Google Assistent. Meld u aan bij een geautoriseerde externe provider als u toegang wilt krijgen. Deze functie is beschikbaar voor restaurants in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, India en de Verenigde Staten. Gebruik het interesseformulier voor verkopers om hiermee aan de slag te gaan.