Eetgelegenheden die zijn getroffen door COVID-19

Belangrijk: We kunnen uw wijzigingen beoordelen op kwaliteit voordat we ze publiceren. Eventuele wijzigingen zijn dus mogelijk niet direct zichtbaar op Google Zoeken en Maps.

Als de situatie rond COVID-19 gevolgen heeft voor uw eetgelegenheid, updatet u uw bedrijfsprofiel om uw klanten zo nauwkeurig mogelijke informatie te bieden. De updates zijn te zien in uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Maps.

U kunt uw profiel updaten om:

• uw openingstijden te wijzigen, en
  • kenmerken voor afhalen, bezorgen, contactloze bezorging of buiten afhalen toe te voegen.

Doe het volgende om ervoor te zorgen dat uw klanten de meest recente informatie over uw eetgelegenheid hebben:

1. Uw openingstijden wijzigen

Voor bedrijven met gewijzigde openingstijden: Als uw openingstijden zijn gewijzigd, updatet u de tijden waarop u open of gesloten bent. Uw openingstijden worden weergegeven als klanten uw bedrijfsprofiel bekijken. Zo weten ze precies wanneer ze uw locatie kunnen bezoeken.Als uw bedrijf geopend is en services op locatie aanbiedt, kunt u de primaire openingstijden gebruiken om te verwijzen naar de openingstijden die u hanteert voor services op locatie.Meer informatie over hoe u uw openingstijden kunt wijzigen.

Tip: Als er in uw eetgelegenheid niet ter plaatse kan worden gegeten, maar u kortere openingstijden hanteert voor afhalen of bezorgen, kunt u de afhaal- of bezorgtijden weergeven. Meer informatie over hoe u uw maaltijdopties kunt updaten.

Voor tijdelijk gesloten bedrijven: Als uw bedrijf niet permanent is gesloten, maar tijdelijk geen services meer aanbiedt, markeert u uw bedrijf als Tijdelijk gesloten. Als uw bedrijf volledig of gedeeltelijk wordt hervat, kunt u uw bedrijf heropenen.

Voor bedrijven met afwijkende openingstijden: Als uw bedrijf is geopend maar op bepaalde dag afwijkende openingstijden hanteert, kunt u afwijkende openingstijden instellen (in plaats van uw bedrijf als 'Tijdelijk gesloten' te markeren).  Meer informatie over het instellen van afwijkende openingstijden

Voor bedrijven met meer openingstijden: Als uw bedrijf specifieke services met verschillende openingstijden aanbiedt (zoals speciale openingstijden voor ouderen, bezorgen of afhalen), kunt u de optie Meer openingstijden gebruiken in plaats van Afwijkende openingstijden. Meer informatie over hoe u Meer openingstijden instelt
2. Uw bedrijf markeren als 'Tijdelijk gesloten'

Belangrijk: Als u uw bedrijf markeert als 'Tijdelijk gesloten', worden de opties 'Ter plaatse eten', 'Afhalen' of 'Bezorgen' niet weergegeven in uw profiel. Eetgelegenheden die afhalen of bezorgen aanbieden, moeten het bedrijf niet markeren als 'Tijdelijk gesloten'.

Als u niet de mogelijkheid biedt om ter plaatse te eten, af te halen, te bezorgen of buiten af te halen, kunt u uw eetgelegenheid markeren als 'Tijdelijk gesloten'. Als u bepaalde typen plaatsen op Google Zoeken en Google Maps wilt markeren als 'Tijdelijk gesloten', vertrouwt Google ook op gezaghebbende gegevensbronnen, indien beschikbaar. Meer informatie over hoe u uw bedrijf kunt markeren als 'Tijdelijk gesloten'.

Als u een bedrijf markeert als Tijdelijk gesloten, zorgt u ervoor dat klanten die naar een bedrijfsnaam zoeken, dit bedrijf kunnen vinden en zien dat het maar tijdelijk is gesloten. Zo voorkomt u dat mensen een bedrijf persoonlijk bezoeken en teleurgesteld zijn omdat het is gesloten.

Bedrijven die tijdelijk zijn gesloten, kunnen voor brede zoekopdrachten worden weergegeven na open bedrijven. Deze positie hebben ze niet voor specifiekere zoekopdrachten, waaronder zoekopdrachten voor een specifiek bedrijf, of voor zoekopdrachten waarvoor veel overeenkomende bedrijven tijdelijk zijn gesloten.

3. Uw maaltijdopties beheren

Belangrijk: Als u de Bedrijfsprofiel-API gebruikt, leest u hoe u kenmerken op schaal bewerkt.

Laat uw klanten weten of het bij uw eetgelegenheid mogelijk is om af te halen, te laten bezorgen, contactloos te laten bezorgen of buiten af te halen, of dat uw eetgelegenheid is gestopt met het aanbieden van de mogelijkheid om ter plaatse te eten. Voeg de kenmerken Ter plaatse eten, Afhalen, Bezorgen, Contactloos bezorgen en Buiten afhalen toe of bewerk deze in uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u kenmerken bewerkt

Opmerking: Als klanten naar uw eetgelegenheid zoeken, is in uw bedrijfsprofiel duidelijk te zien welke van deze maaltijdopties u momenteel aanbiedt: 'Ter plaatse eten', 'Afhalen', 'Bezorgen' of 'Buiten afhalen'. De opties die worden aangeboden, zijn voorzien van een '✓' en de opties die niet worden aangeboden, zijn te herkennen aan een 'x'.

4. Update uw menu
Als u uw selectie heeft beperkt of aanbiedingen heeft om klanten aan te trekken, moet u uw menu updaten. Hier ziet u hoe u uw menu-URL of menugegevens kunt updaten.
5. Maak een post

Belangrijk: Posts met een telefoonnummer kunnen worden geweigerd.

Gebruik posts om rechtstreeks met uw klanten te communiceren, en meer informatie en actuele updates te delen over wat er nieuw is voor uw eetgelegenheid.Meer informatie over hoe u een post kunt maken.

U kunt het volgende toevoegen:

• Informatie over tijdelijke sluitingen of kortere openingstijden.
  • Uw menu-items of speciale aanbiedingen.
  • De veiligheidsmaatregelen die uw bedrijf heeft genomen, zoals manipulatiebestendige verpakking of ontsmettingsprocedures.

Tip: Gebruik het nieuwe posttype COVID-19 in uw bedrijfsprofiel, zodat COVID-19-content op een nog relevantere manier aan uw klanten wordt getoond.

6. Leg contact met uw klanten

Zet de berichtenfunctie aan zodat klanten u kunnen bereiken. U kunt deze berichtenfunctie gebruiken om uw klanten de support te bieden die ze nodig hebben, ook buiten de openingstijden of op momenten dat u niet telefonisch bereikbaar bent. Meer informatie over hoe u de berichtenfunctie in uw bedrijfsprofiel aanzet

Tip: Stel een automatisch welkomstbericht op om klanten te laten weten wat de status van uw bedrijf is.

7. Accepteer online maaltijdbestellingen

Klanten kunnen via Google Zoeken en Maps online bestellingen plaatsen voor afhaal- of bezorgmaaltijden. Als u deze optie ook wilt bieden, meldt u zich aan bij een geautoriseerde externe provider. Deze functie is beschikbaar voor restaurants in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, India en de Verenigde Staten. Gebruik het interesseformulier voor verkopers om hiermee aan de slag te gaan.