Kom i gång med en företagsprofil för vårdgivare

Vårdgivare som läkare, terapeuter och andra medicinskt verksamma kan använda Företagsprofil för att göra anspråk på och hantera information om sin mottagning. Du kan lägga till information om tjänster, som telefonrådgivning, och anpassa din profil på Google Sök och Maps.

Från ett verifierat Företagsprofil-konto kan ägare och administratörer av mottagningar informera och kommunicera med befintliga patienter och nå potentiella nya patienter.

Läs mer om hur du registrerar dig för Företagsprofil.

Välj den information som patienterna ska hitta i din företagsprofil

• Hantera information som öppettider och telefonnummer.
  • Lägg till länkar för tidbokning och vård online.
  • Lägg till hälsotjänster som erbjuds, som hembesök, diagnostik och behandling.
  • Kommunicera med dina patienter.
  • Lägg upp foton i hög kvalitet för att visa patienterna vad de kan förvänta sig innan de kommer. Lägg till informativa bilder och illustrationer som ger dem mer information om vilka typer av hälsotjänster ni tillhandahåller.
  • Styr åtkomsten till dina företagsprofiler med hjälp av platsgrupper.

Hur patienterna hittar din information

När patienter söker efter en vårdgivare på Google kan din företagsprofil visas i sökresultaten. Faktorer som sökrelevans, avstånd och mottagningens prominens avgör om informationen visas i en sökning.

Den information som din företagsprofil visar för din mottagning kan omfatta

• webbplats
  • vägbeskrivning
  • telefonnummer
  • kundrecensioner
  • foton
  • kort beskrivning av företaget.

Ett verifierat Företagsprofil-konto gör det möjligt att styra antalet dubbletter av företagsprofiler som visas för ditt företag. De flesta dubbletter tas bort vid en massverifiering, men du kan också flagga företagsprofiler för borttagning.

Hantera företagsprofilen

Verifiera ditt företag och få kontobehörighet som ägare.
Lägga till länkar för vård online och tidbokning
Viktigt! Denna funktion är endast tillgänglig i USA och visas endast på mobila enheter.

Mottagningar kan lägga till attributet för onlinevård. Med detta attribut kan patienter enkelt hitta din företagsprofil på Google när de söker efter vårdalternativ.

Du kan lägga till länkar för att leda patienter till sidor om vård och undersökningar online på din webbplats eller i profilen för mottagningen på en tredjepartswebbplats för vård online.

Vi använder många olika källor för att samla in information om vad företag erbjuder. Om du anser att länkarna eller attributen för din mottagning är felaktiga kan du läsa mer om attribut och hur du redigerar dem.

Tips! Om du har en enstaka sida för både vård online och tidbokning ska du ange båda länkarna. Rensa länkfältet om du vill ta bort länkarna från din profil.
Hantera försäkringsinformation

Viktigt! Försäkringsinformation är endast tillgänglig för utvalda säljare i USA.

Det kan hända att länken Kontrollera försäkringsinformation visas nedanför öppettiderna i din företagsprofil på Google Sök. Länken öppnar en sida med information om vilka sjukförsäkringsbolag ditt företag samarbetar med.

Länken visas automatiskt när någon av följande skickar in försäkringsinformation:

• du eller ditt företag
  • organisationer som hanterar din företagsprofil
  • tredje part
  • offentliga datakällor

Granska, lägga till eller ta bort försäkringsinformation

Viktigt! Lägg till eller gör anspråk på ditt företag och verifiera ditt företag om du inte redan har gjort det. När du har gjort detta är ditt företag kvalificerat att visas på Sök, Maps och i Googles andra tjänster.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här redigerar du din försäkringsinformation:
    • Med Google Sök väljer du Försäkring.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Försäkring.
  3. Så här tar du bort eller lägger till försäkringsinformation:
    • Så här tar du bort en försäkring:
      1. Välj ett eller flera försäkringsbolag och försäkringsplaner som ska tas bort från listan som visas.
      2. Välj sedan Ta bort markerade eller Förhandsgranska.
    • Så här lägger du till en försäkring:
      1. Välj Lägg till försäkring.
      2. Välj de försäkringsbolag du vill lägga till. Skriv namnet på ett försäkringsbolag i sökfältet om du inte hittar det på listan.
      3. Välj Förhandsgranska.
  4. Välj Spara på bekräftelseskärmen.

Kom ihåg:

• Du kan bara välja mellan försäkringsbolag som redan har registrerats hos Google av bolagen själva eller av leverantörer av försäkringsinformation. Du kan inte lägga till andra försäkringsbolag.
  • I de flesta fall publiceras redigeringar av din företagsprofil inom tre dagar. Redigeringarna kan komma att kvalitetsgranskas.
  • Försäkringsinformation kan ändras snabbt. Google kan granska eller ta bort redigeringar efter en viss tid om vi har mer aktuell information från försäkringsbolag och tredje part.

Uppdatera din information hos försäkringsbolag

Kontrollera att dina uppgifter är aktuella och korrekta genom att kontakta försäkringsbolagen direkt eller söka i offentliga databaser hos vårdgivare.

Ta bort länken Kontrollera försäkringsinformation

Om du tar bort alla försäkringsbolag från din företagsprofil visas inte längre länken Kontrollera försäkringsinformation.

Tips! Länken Kontrollera försäkringsinformation kan läggas till i din profil igen om din försäkringsinformation uppdateras eller läggs till av

Så här fungerar källor för försäkringsbolag

Källor för försäkringsbolag är bland annat följande:

• California Department of Health Care Services (DHCS)
  • New York State Department of Health (NYSDOH)
  • Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS)

Viktigt! Listorna över försäkringsbolag kan komma att ändras.

Optimera din webbplats
Om du hanterar en webbplats hittar du vägledning för utvecklare, webbplatsägare och SEO-ansvariga i Google Search Console. Du kan förbättra webbplatsinformationens tillgänglighet och användbarhet med hjälp av strukturerad data och andra avancerade metoder.
Lägga till tjänster som erbjuds

Mottagningar kan visa sina tjänster i sin företagsprofil på Google. Om du inte redan har en lista över tjänster som du har fått från tredje part kan du använda tjänstredigeraren.

Du kan hitta ett alternativ för att lägga till de tjänster du erbjuder, tillsammans med beskrivningar och priser. Du kan gruppera tjänsterna i olika avsnitt.

När patienterna hittar din profil på Google ser de dina tjänster under rubriken Tjänster.

Du kan ange vad du erbjuder genom att välja bland förslagen på typer av tjänster. Om en viss typ av tjänst inte finns med på listan kan du lägga till egna anpassade tjänster, som ”specialisering”, ”hembesök” eller ”kostrådgivning”.

Läs om hur du lägger till tjänster.

Kommunicera med dina patienter och håll dem informerade

Så här ökar du medvetenheten om din mottagning och hjälper patienterna att hålla sig informerade och engagerade:

• Skapa inlägg: Informerar dina patienter om viktiga hälso- och sjukvårdshändelser, nya eller populära tjänster som telemedicin och information om folkhälsa och allmänna tips och råd kring hälsa.
  • Lägg till en platsansvarig: Platsansvariga kan hjälpa till att hantera dina företagsprofiler genom att redigera företagsinformation och uppgifter, hantera inlägg, svara på recensioner, lägga upp foton och frågor och svar samt ladda ned insikter.
Hantera information om din mottagning
Hantera attributen för din mottagning

Vi använder många olika källor för att samla in information om vad företag erbjuder. Om du anser att mottagningens attribut är felaktiga kan du kontakta supporten så hjälper vi dig.

• Vissa attribut, till exempel ”har Wi-Fi” eller Rullstolsanpassat, kan ändras av företagsägaren.
  • Om du är vårdgivare i USA kan du även lyfta fram att ni talar andra språk än engelska. Läs mer om vilka attribut du kan redigera.

Tips! Om du äger eller hanterar en läkares profil kan du redigera information om kön under Attribut .

Ange platsinformation om mottagningen finns i en annan byggnad

Viktigt! Vi kan inte garantera att platsinformationen visas när människor söker efter ditt företag.

Vissa enskilda vårdgivare är verksamma inom en läkargrupp med gemensam mottagning eller har sin mottagning på exempelvis ett sjukhus eller en anläggning som redan finns med i Google Företagsprofil. I sådana fall kan du begära att denna information visas i din företagsprofil.

Detta kan vara praktiskt för enskilda vårdgivare och mottagningar som inte har en skylt på byggnaden där de finns.

Riktlinjer för sjukhusavdelningar och enskilda yrkesutövare
Sjukhusavdelningar och enskilda yrkesutövare kan skapa egna företagsprofiler på Google. När din avdelningsprofil eller enskilda profil har verifierats kontaktar du supporten för att länka den till den sjukhusprofil eller företagsprofil som de hör till.