Een locatie markeren als 'Tijdelijk gesloten'

U kunt uw bedrijf of een van uw locaties markeren als tijdelijk gesloten op Google. Als uw bedrijf tijdelijk gesloten of seizoensgebonden is, zijn uw klanten op de hoogte.

Over de markering 'Tijdelijk gesloten'

Als u uw bedrijf markeert als 'Tijdelijk gesloten', wordt uw bedrijf op dezelfde manier behandeld als open bedrijven en verandert uw positie in lokale zoekresultaten niet. Biedt u afhaal- of bezorgservices? Markeer uw bedrijf dan niet als 'Tijdelijk gesloten'. Als u dat wel doet, worden deze services niet weergegeven op Google.

Als u uw klanten op de hoogte wilt stellen van wijzigingen in de openingstijden van uw bedrijf of van de tijden waarop bepaalde services beschikbaar zijn, gaat u als volgt te werk:

Eén locatie updaten

Als u uw profiel als tijdelijk gesloten wilt weergeven op Google Maps en Zoeken, gaat u als volgt te werk:

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Informatie.
  3. Ga aan de rechterkant naar het gedeelte 'Dit bedrijf sluiten op Google'.
    • Als u dit gedeelte wilt uitvouwen, moet u mogelijk op de pijl klikken.
  4. Klik op Markeren als tijdelijk gesloten.

Meerdere locaties updaten

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Selecteer in de lijst met locaties alle locaties die u als tijdelijk gesloten wilt markeren.
  3. Klik in de werkbalk bovenaan op Acties en dan Tijdelijk gesloten.
  4. Klik op 'Meer' en dan Markeren als tijdelijk gesloten.
  5. Klik op Markeren als tijdelijk gesloten in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.
De locaties worden nu als 'Tijdelijk gesloten' weergegeven op Google Maps en Zoeken.

Locaties die als gesloten zijn gemeld

Als Google een update ontvangt met de boodschap dat een locatie tijdelijk is gesloten, ontvangt u mogelijk de melding 'Gemeld als tijdelijk gesloten'.

Tik op Gemeld als tijdelijk gesloten en dan Bevestigen als gesloten om de sluiting te bevestigen.

De locatie wordt als tijdelijk gesloten gemarkeerd op Google Maps en Zoeken.

Tip: Als een van uw locaties per ongeluk wordt gemarkeerd als 'Permanent gesloten', kunt u de locatie opnieuw openen.