Directrius per a les empreses afectades per la COVID-19

Data d'actualització: 25 d'agost de 2020

Si la teva empresa es veu afectada per la COVID-19, actualitza el perfil de Google My Business per proporcionar la informació més precisa possible als clients. Pots informar-los de les darreres novetats sobre la teva empresa, com ara:

• Canvis en l'horari d'obertura, per exemple, si tanques abans.
  • Pots afegir més horaris relacionats amb altres serveis de l'empresa, com ara les entregues, les recollides o l'atenció als clients al vehicle.
  • Selecciona un atribut per mostrar que ofereixes serveis en línia com ara classes, cites o pressupostos.
  • Retards en serveis concrets de l'empresa.
  • Serveis addicionals que proporciones a la comunitat.
  • Si la teva empresa està tancada temporalment.

Els canvis es mostraran al teu perfil d'empresa a la Cerca de Google i a Maps.

Marcar l'empresa com a tancada temporalment no n'afectarà la classificació a la cerca local, ja que es tractarà de manera semblant a les empreses obertes. Les empreses que ofereixen serveis de recollida o d'entrega a domicili no han de marcar l'empresa com a tancada temporalment, ja que, si ho fan, aquests serveis no es mostraran a Google.

Important: és possible que revisem la qualitat dels canvis que hagis fet abans de publicar-los.

Grow with Google proporciona recursos, consells i formació en línia per ajudar-te a gestionar l'empresa, connectar amb els clients i treballar des de qualsevol lloc durant la COVID-19.

Per assegurar-te que els clients disposin de la informació més recent, fes el següent:

1. Actualitza l'horari d'obertura

Per a empreses amb l'horari modificat: si l'horari d'obertura de l'empresa ha canviat, actualitza les hores en què tindràs obert o tancat. L'horari d'obertura es mostra quan un client consulta el teu perfil d'empresa; si actualitzes l'horari, el client sabrà exactament quan pot visitar-te. Si la teva empresa és oberta i ofereix serveis a les instal·lacions, fes servir l'horari principal per fer referència a l'horari en què ofereixes serveis a les instal·lacions. Obtén informació sobre com pots canviar l'horari.

Per a empreses tancades temporalment: si l'empresa no està tancada permanentment, però ha deixat de proporcionar tots els serveis durant un cert temps, marca-la com a tancada temporalment. Quan l'empresa reprengui les operacions de manera completa o parcial, pots tornar a obrir-la.

Per a empreses amb horari especial: si l'empresa està oberta però ha ajustat l'horari d'obertura en dies concrets, estableix un horari especial (en lloc de marcar-la com a tancada temporalment). Obtén informació sobre com pots definir un horari especial.

Per a empreses amb més horaris: si l'empresa proporciona determinats serveis en horaris diferents (per exemple, si té franges horàries per a la gent gran, per als serveis per emportar-se o per a les entregues), pots fer servir l'opció Més horaris en comptes de definir un horari especial. Obtén informació sobre com pots definir més horaris.
Per a empreses que ofereixen serveis en línia: si la teva empresa és oberta però no ofereix serveis a les instal·lacions on et trobes físicament amb un client, deixa el teu horari principal en blanc. Fes-ho també si la teva empresa només ofereix serveis en línia. Pots definir horaris per als serveis en línia mitjançant el camp Horari en línia, a la secció "Més horaris" de la pestanya Informació.
2. [Restauració i comerç al detall] Utilitza atributs per destacar les opcions de servei disponibles

Les empreses de restauració i de comerç al detall tenen atributs a la part superior dels seus perfils d'empresa per informar els clients sobre la disponibilitat de serveis. Hi ha atributs com ara A l'establiment, Per emportar-se i Entrega. Aquesta informació nova es mostrarà de manera destacada al perfil d'una empresa quan els clients la cerquin a Google Maps i a la Cerca de Google. Els atributs que s'ofereixen es mostren marcats amb un signe "✓" i els que no, amb una "X".

Obtén més informació sobre les recomanacions específiques per a empreses de restauració.

Obtén més informació sobre les recomanacions específiques per a empreses de comerç al detall.

Consell: si una empresa està marcada com a tancada temporalment, aquests atributs (marcats amb un signe "✓" o amb una "X" al tauler de coneixement) no es mostraran a la Cerca de Google ni a Maps. Les empreses que ofereixen opcions per emportar-se o d'entrega no s'han de marcar com a tancades temporalment.
3. [Serveis] Utilitza atributs per destacar les opcions de servei en línia
Hem afegit un atribut per ajudar els usuaris a trobar empreses de serveis a domicili, d'educació i de professionals que hagin passat a operar en línia a causa de la COVID-19.
Important: aquestes empreses han de mantenir una presència física operativa. Les empreses que només operen en línia no són aptes per verificar els seus perfils d'empresa a Google My Business. Aquests atributs serveixen per ajudar les empreses físiques que ofereixen serveis en línia. És possible que també se't demani que seleccionis si la teva empresa ofereix serveis a les instal·lacions. Els serveis a les instal·lacions fan referència a serveis presencials en un aparador o a la ubicació del client.
Si indiques que l'empresa ofereix un servei en línia com ara classes, cites o pressupostos, això vol dir que proporciones almenys un servei completament a distància, com ara vídeos en línia, en temps real que pot satisfer les necessitats d'un client que cerqui aquest servei.
  • La tutorització en línia, les classes virtuals i les consultes de vídeo en directe o per telèfon són aptes si se celebren en temps real.
  • Els serveis que requereixen una entrega sense contacte o bé que visitis la ubicació d'un client no són aptes, encara que el servei es reservi en línia.
  • L'opció que els clients facin reserves en línia per a cites en persona no és apta.

En indicar que proporciones un servei en línia, el perfil d'empresa mostrarà de manera destacada les classes, les cites o els pressupostos en línia amb el signe "✓".

Consell: els atributs en línia no es mostren quan una empresa està marcada com a tancada temporalment.

Per definir l'atribut de servei en línia i afegir un enllaç per demanar classes, cites o pressupostos en línia, segueix aquests passos:

1. A l'ordinador, inicia la sessió a Google My Business.
  2. Fes clic a Inici.
  3. Ves a la targeta del tauler "Mantén el contacte mentre duri la COVID-19" i fes clic a Actualitza la disponibilitat dels serveis.
  4. Respon a les preguntes sobre com funciona la teva empresa.
  5. Opcional: introdueix un URL en què els consumidors puguin programar serveis en línia amb la teva empresa.

Per actualitzar l'URL que utilitzen els consumidors per programar serveis en línia, torna a la targeta "Mantén el contacte mentre duri la COVID-19" del tauler o edita l'URL per programar una visita a la pàgina d'informació. També pots editar l'atribut des de la pàgina Informació del teu perfil d'empresa.

Consell: els gestors d'establiment poden definir els atributs de servei en línia, però no tenen permís per definir un URL de serveis en línia. Només els propietaris i els gestors del perfil poden establir un URL de serveis en línia.

Obtén més informació sobre com pots editar els atributs.

4. [Restauració, comerç al detall i serveis] Utilitza els atributs per destacar les mesures de seguretat i els requisits per als clients
Utilitza atributs per informar els clients sobre les mesures de seguretat que es prenen a la teva empresa. Els atributs de mesures de seguretat són, entre d'altres, els següents:
  • Mascaretes obligatòries per als clients o el personal
  • Controls de temperatura obligatoris per als clients o el personal
  • Cita o reserva obligatòries
Obtén informació sobre com pots afegir o editar atributs d'empresa.
5. Afegeix una publicació d'actualització relativa a la COVID-19 al teu perfil
Important: pot ser que es rebutgin les publicacions que incloguin un número de telèfon.

Utilitza el nou tipus de publicació relativa a la COVID-19 per compartir notificacions més detallades i oportunes sobre el funcionament de la teva empresa. Pots afegir informació sobre el següent:

• tancaments o horaris reduïts
  • pràctiques de seguretat i d'higiene
  • disponibilitat de targetes regal per donar suport a la teva empresa
  • classes en línia i visites

Les publicacions d'actualització relatives a la COVID-19 es mostren de manera destacada al perfil i són més visibles per als clients. Obtén informació sobre com pots afegir la teva publicació d'actualització relativa a la COVID-19.

6. Connecta amb els clients

Baixa l'aplicació Google My Business i activa els missatges perquè els clients puguin contactar amb tu. Si no estàs disponible per telèfon o després de l'horari d'obertura, els missatges poden ajudar els clients a obtenir l'assistència que necessiten. Obtén informació sobre com pots activar els missatges a l'aplicació Google My Business.

Consell: redacta un missatge de benvinguda automàtic perquè els clients coneguin l'estat de la teva empresa.

7. Edita la descripció de l'empresa

Important: pot ser que es rebutgin les publicacions que incloguin un número de telèfon.

Utilitza la descripció de l'empresa per compartir informació sobre el teu negoci, com ara:

• Si l'empresa només ofereix opcions de menjar per emportar-se o d'entrega a domicili.
  • Els serveis addicionals que proporciones a la comunitat.
  • Si els serveis de l'empresa estan patint retards.

Obtén més informació sobre com pots editar la descripció de l'empresa.

8. Exempció de responsabilitat sobre horaris i serveis

En aquests moments, pot ser que es mostri una exempció de responsabilitat al perfil de les empreses per informar els clients que la informació de l'empresa pot no estar actualitzada.

Les empreses verificades poden suprimir aquest avís quan actualitzin l'horari especial recent. L'avís només es mostrarà si has definit un nou horari d'obertura per a la teva empresa o si no l'has marcada com a tancada temporalment. Si marques l'empresa com a tancada temporalment, els atributs com ara "Per emportar-se" o "Entrega a domicili" no es mostraran al perfil.
9.Recomanacions per a professionals sanitaris de referència
Els professionals sanitaris de referència, com ara metges, terapeutes i altres professionals mèdics, poden utilitzar Google My Business per reclamar el seu consultori i gestionar-ne la informació. Poden afegir detalls sobre serveis (per exemple, telemedicina) i personalitzar el perfil d'empresa a la Cerca de Google i a Maps.
També hi ha un enllaç d'informació sobre la COVID-19 disponible per als professionals sanitaris de referència; hi poden fer un enllaç a la seva pròpia pàgina d'informació sobre la COVID-19 per proporcionar detalls sobre les operacions i pràctiques de l'empresa durant la pandèmia. Això pot incloure informació sobre proves de COVID-19, horaris de visita restringits, una línia directa d'atenció telefònica per a temes relacionats amb la COVID-19 o si encara s'ofereixen visites i cites presencials.
Important : l'enllaç d'informació sobre la COVID-19 està disponible als EUA i només es mostra en dispositius mòbils.
10. Recomanacions per a propietaris d'hotels
Si tens un hotel afectat per la situació de la COVID-19, actualitza el perfil d'empresa a Google per proporcionar la informació més precisa als clients.
Al perfil d'empresa pots mostrar comoditats i informació concretes, com ara ofertes d'allotjament gratuït o amb descompte per als interventors de la COVID-19. Per mostrar aquesta informació, selecciona l'atribut corresponent al perfil d'empresa.
11. Mantén-te al corrent de la nova normalitat amb l'ajuda de Google

Tancaments temporals

Ara pots marcar l'empresa com a tancada temporalment a Google. Google també confia en fonts de dades fiables, si n'hi ha de disponibles, per marcar determinats tipus de llocs com a tancats temporalment a la Cerca de Google i a Google Maps.

Consell: si un establiment de restauració o un comerç al detall està marcat com a "Tancat temporalment", els atributs no es mostraran ni a la Cerca de Google ni a Maps. Si la teva empresa segueix funcionant oferint entregues a domicili o menjar per emportar, no marquis el negoci com a "Tancat temporalment".

D'on obté Google aquesta informació?

Ens basem en el que ens indiquen les autoritats pel que fa a tancaments a les regions corresponents. Utilitzem informació procedent de molts tipus de fonts de dades fiables, com ara governs nacionals, estatals, autonòmics, provincials i locals, organitzacions sense ànim de lucre, institucions educatives i empreses.

Quines categories de llocs s'inclouen aquí?

Qualsevol categoria de llocs que estiguin tancats temporalment segons fonts de dades fiables. Per exemple, les escoles són un tipus de lloc que podria mostrar-se com a "Tancat temporalment". Altres tipus de llocs que una font de dades fiable pot marcar com a "Tancat temporalment" poden ser els museus, els gimnasos o les botigues.

Com es pot sol·licitar una actualització i amb quina rapidesa s'aplicarà?

El propietari d'una empresa amb un compte de Google My Business pot actualitzar directament l'estat de "Tancat temporalment" a "Obert" i el canvi serà efectiu immediatament.

Quin és el pla per suprimir l'estat de tancament temporal?

Els tancaments temporals es poden suprimir de diverses maneres. Els titulars d'un compte de Google My Business poden tornar a obrir les seves fitxes d'empresa a través de Google My Business i el canvi serà efectiu immediatament. A més, tothom pot informar que un lloc ha tornat a obrir a través del flux "Suggereix un canvi". La informació enviada se supervisa i es revisa abans d'aplicar la reobertura corresponent. D'altra banda, Google utilitza informació fiable proporcionada per governs per suprimir de forma massiva tancaments temporals de fitxes si les autoritats locals han autoritzat les reobertures. Obtén més informació sobre com pots tornar a obrir una empresa.

Articles relacionats

Ha estat útil?
Com ho podem millorar?

Necessites més ajuda?

Inicia la sessió per obtenir opcions d'assistència addicionals que et permetin resoldre el problema ràpidament