Kom godt i gang med Google My Business til kæder

Kæder kan bruge Google My Business til at administrere deres virksomhedsoplysninger og tilpasse deres virksomhedsprofiler på Google Søgning og Maps.

Via en bekræftet Google My Business-konto kan ejere af kæder bruge Google My Business-funktioner til at beholde nuværende kunder og tiltrække potentielle kunder.

Få flere oplysninger om, hvordan du tilmelder dig Google My Business.

Hvad du kan gøre

Du kan vælge de oplysninger, som potentielle kunder ser om din virksomhed i din virksomhedsprofil. Her er nogle ting, du kan gøre med din virksomhedsprofil:

• Administrer dine oplysninger. Du kan bruge et regneark til at opdatere flere oplysninger ad gangen f.eks. åbningstider og telefonnumre.
  • Kom i kontakt med dine kunder. Besvar anmeldelser og svar på ofte stillede spørgsmål.
  • Upload billeder af høj kvalitet. Vis dine kunder, hvad de kan forvente at se, før de kommer derhen.
  • Administrér, hvem der har adgang til dine virksomhedsprofiler med stedbaserede grupper.
  • Opret annoncer for at øge din virksomheds tilstedeværelse på nettet.

Sådan bliver dine oplysninger vist for kunderne

Når potentielle kunder søger efter en virksomhed på Google, kan din virksomhedsprofil blive vist i deres søgeresultater. Om der bliver vist oplysninger om din kæde, når en kunde søger efter en virksomhed, afhænger af faktorer som søgerelevans, afstand i forhold til den potentielle kundes aktuelle geografiske placering og mulighed for eksponering af kæden.

Der kan bl.a. blive vist følgende oplysninger om din kæde i virksomhedsprofilen:

• Website
  • Rutevejledning
  • Telefonnummer
  • Kundeanmeldelser
  • Billeder
  • Kort beskrivelse af din virksomhed

Med en bekræftet Google My Business-konto kan du kontrollere antallet af identiske virksomhedsprofiler for din virksomhed. Selvom de fleste dubletter vil blive fjernet i forbindelse med massebekræftelsesprocessen, kan du også rapportere virksomhedsprofiler, som bør fjernes.

Administrer din virksomhedsprofil

Udvid alle Skjul alle
Bekræft din virksomhed, og anmod om ejerskab af kontoen
Sådan gør du krav på dine virksomhedsoplysninger og administrerer din konto:
Interager med kunder
Herunder kan du se, hvordan du kan øge bevidstheden om din virksomhed og engagementet med dine kunder:
  • Opret opslag: Du kan oprette opslag for at holde dine kunder opdaterede om dine kæders salgsbegivenheder, nye eller populære produkter og tjenester. Opslag med specialtilbud kan også være med til at tiltrække potentielle kunder.
  • Svar på kundeanmeldelser: Svar på kundeanmeldelser for at opbygge et tillidsforhold til nuværende kunder og få nye potentielle kunder.
  • Vis dine produkter: Du kan bruge annoncer for lokalt butikslager til at fremhæve dine produkter og opbygge en tilstedeværelse på platforme med meget trafik. Annoncer for lokalt butikslager viser kunderne, hvilken type produkter en virksomhed sælger, og om en butik matcher deres behov.
  • Besvar kundernes spørgsmål: I Google Maps på Android-enheder kan kunder stille og besvare spørgsmål om din virksomhed. Du kan også svare direkte på ofte stillede spørgsmål.
  • Skriv direkte med dine kunder: Med Google My Business-appen kan du chatte med kunder, der finder dine virksomhedsprofiler og besvare deres spørgsmål. Kommunikation med kunder via beskeder kan hjælpe dig med at beholde de nuværende kunder og tiltrække potentielle kunder.
  • Rapportér potentielt upassende anmeldelser: Du kan rapportere en anmeldelse, der efter din mening bør fjernes, hvis den overtræder retningslinjer for politikker i Google Maps
  • Tilføj en stedadministrator: Du kan tilføje en stedadministrator, så det bliver lettere at administrere dine virksomhedsprofiler. Stedadministratorerne kan redigere virksomhedsoplysninger og detaljer, administrere indlæg, besvare anmeldelser, uploade billeder, svare på ofte stillede spørgsmål og downloade indsigt.
Administrer din kædes oplysninger
Herunder kan du se, hvordan du kan administrere din kædes attributter:
  • Opret en virksomhedsoversigt: Google Maps kan vise et kort resumé af din kædes tilbud. Kontakt os, hvis du opdager, at nogen af oplysningerne er forkerte. Så retter vi dem for dig.
  • Medtag oplysninger fra virksomheden: Angiv en kort beskrivelse af virksomheden, f.eks. hvad I tilbyder, hvad der gør jer til noget særligt, jeres historie og andet, der kan være nyttigt for kunderne at vide.
  • Angiv særlige åbningstider for din virksomhed: De dage, hvor din virksomhed har en anden åbningstid end ellers, f.eks. på grund af ferie eller helligdage, kan du angive særlige åbningstider på forhånd. Hvis du planlægger særlige åbningstider, gælder dine almindelige åbningstider fortsat for alle øvrige dage.
  • Opret bookinglinks: Tilbyder en måde, hvor kunderne kan foretage en reservation direkte ved at tilmelde sig et samarbejde med en planlægningsudbyder
  • Inkluder handlinger, såsom onlineordrer og reservationer: Din virksomhedsprofil kan indeholde links til specifikke handlinger som onlineordrer eller reservationer.
Administrer dine kæders attributter
Google anvender en række forskellige kilder, når der indsamles oplysninger om, hvad en kæde har af tilbud. Hvis du kan se, at attributterne for din kæde er forkerte, skal du kontakte support for at løse problemet.
Nogle attributter, såsom "har Wi-Fi" eller "tilbyder udendørs siddepladser" osv.) kan redigeres af virksomhedsejeren. Få flere oplysninger om hvilke attributter du kan redigere, og hvordan du kan redigere dem
Angiv adresseoplysninger, hvis du befinder dig i en anden bygning.
Hvis en filial af din virksomhed holder til i en anden bygning, f.eks. et indkøbscenter, der allerede har en profil på Google My Business, kan du anmode om at få vist disse oplysninger på din virksomhedsprofil. Dette kan være nyttigt for kæder, der ikke viser deres skiltning på ydersiden af den bygning, hvor de holder til.
Bemærk! Google kan ikke garantere, at disse oplysninger vil blive vist, når nogen søger efter din virksomhed.