Populaire gerechten van restaurants bekijken en bewerken

U kunt de populaire gerechten van uw restaurant bekijken in uw bedrijfsprofiel op Google Maps in de Android-app. U kunt ook gerechten, menugegevens en links aan uw menu toevoegen via Google Maps.

Zowel u als uw klanten kunnen foto's en namen van gerechten toevoegen. Gerechtnamen die u heeft toegevoegd, krijgen echter voorrang op de gerechtnamen die klanten hebben toegevoegd. U kunt ook een bewerking voorstellen als u vindt dat de naam van een gerecht onjuist is.

Gerechten toevoegen in Google Maps

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef de naam van uw restaurant in de zoekbalk op.
  3. Tik in uw bedrijfsprofiel op Menu en dan Toevoegen Add.
  4. Voeg een foto toe van het gerecht.
  5. Geef de naam van het gerecht op en tik op Gereed.
    • U kunt een gerecht ook aanbevelen of afraden door respectievelijk op Ja duim omhoog of Nee duim omlaag te tikken.

Opmerking: Foto's die via Maps zijn toegevoegd, worden weergegeven in de algemene fotolijst voor uw bedrijf. Ze kunnen ook worden weergegeven als gerechten indien de foto is voorzien van de naam van een gerecht.

De naam van een gerecht bewerken

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef de naam van uw restaurant in de zoekbalk op.
  3. Tik op Menu .
  4. Tik op het gerecht dat u wilt bewerken:
    • Als u de verkeerde naam van een gerecht wilt bewerken, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Naam van gerecht bewerken. We streven ernaar de bewerkingen binnen enkele dagen te publiceren, maar we kunnen niet garanderen dat dit gebeurt.
    • Als u een gerechtnaam wilt toevoegen aan een foto zonder naam, tikt u op Naam van gerecht toevoegen en dan Naam toevoegen.
    • Als u wilt aangeven dat de naam onjuist is, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Naam van gerecht onjuist.
      Opmerking: Bewerkingen die u heeft aangebracht in namen van gerechten, krijgen voorrang op de gerechtnamen van klanten.

Een foto of naam van een gerecht markeren voor beoordeling

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef de naam van uw restaurant in de zoekbalk op.
  3. Tik op Menu.
  4. Als u een foto of naam van een gerecht wilt markeren, tikt u op het gerecht dat u wilt markeren:
    • Als u een gerecht als onjuist wilt markeren, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Gerecht als onjuist markeren.
    • Als u een gerecht als ongepast wilt markeren, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Naam van gerecht ongepast.
    • Als u wilt markeren dat een gerecht niet wordt geserveerd in uw restaurant, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Gerecht wordt hier niet geserveerd.
    • Als u een review wilt markeren waarin een gerecht wordt vermeld, tikt u naast de review op Meer Meer en dan Review melden.
    • Als u een foto van een gerecht wilt markeren, tikt u op de foto. Tik rechtsboven op de vlag Een probleem melden.
      Opmerking: Deze stap wordt aanbevolen als er alleen een probleem met de foto is.

Menufoto's bekijken en toevoegen op Google Maps

Menufoto's voor restaurants zijn te vinden in het bijbehorende bedrijfsprofiel op het tabblad 'Overzicht' in de Google Maps-app voor Android. Zowel u als uw klanten kunnen menufoto's toevoegen.

Een nieuwe menufoto toevoegen:

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef de naam van uw restaurant in de zoekbalk op.
  3. Tik in uw bedrijfsprofiel in het gedeelte 'Menu bekijken' op Menu toevoegen
  4. Voeg uw menufoto toe.
  5. Tik op Posten.

U kunt uw menufoto's ook rechtstreeks toevoegen via Google Mijn Bedrijf.

Als u een door een klant geüploade menufoto ziet die verouderd of onjuist is, markeert u deze voor verwijdering en uploadt u zelf een nieuwe, correcte menufoto. U kunt ook meer informatie bekijken over hoe u foto's kunt verwijderen die u heeft toegevoegd.

Uw menugegevens toevoegen op Google Mijn Bedrijf

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Kies de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Informatie en dan Menu.
  4. Voeg de menu-items toe of bewerk ze.
  5. Klik op Toevoegen.

Uw menu-URL toevoegen of bewerken

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Kies de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Informatie en dan Menu-URL.
  4. Geef de menugegevens op.
  5. Klik op Toepassen.

Meer informatie over het toevoegen van URL's aan uw bedrijfsvermelding.