Populaire gerechten van restaurants bekijken en bewerken

U kunt de populaire gerechten van uw restaurant bekijken in uw bedrijfsprofiel op Google Maps in de Android-app. U kunt via Maps ook gerechten, menugegevens en links aan uw menu toevoegen.

Zowel u als uw klanten kunnen foto's en namen van gerechten toevoegen. Gerechtnamen die u heeft toegevoegd, krijgen echter voorrang op de gerechtnamen die klanten hebben toegevoegd. U kunt ook een bewerking voorstellen als u vindt dat de naam van een gerecht onjuist is.

Gerechten zoeken en toevoegen

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef de naam van uw restaurant op in de zoekbalk.
  3. Tik in uw bedrijfsprofiel op Menu en dan Toevoegen Add.
  4. Voeg een foto van het gerecht toe.
  5. Geef de naam van het gerecht op en tik op Gereed.
    • Tip: U kunt ook een gerecht aanbevelen door op Ja duim omhoog te tikken. Tik op Nee duim omlaag als u dit niet wilt doen.

Opmerking: Foto's die via Maps zijn toegevoegd, worden opgenomen in de algemene fotolijst voor uw bedrijf. Ze kunnen ook als gerechten worden getoond als de foto is voorzien van de naam van een gerecht.

Naam van een gerecht toevoegen, bewerken of corrigeren

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef de naam van uw restaurant op in de zoekbalk.
  3. Tik op Menu.
  4. Tik op het gerecht dat u wilt bewerken:
    • Als u een gerechtnaam wilt toevoegen aan een foto zonder naam, tikt u op Naam van gerecht toevoegen en dan Naam toevoegen.
    • Als u de verkeerde naam van een gerecht wilt bewerken, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Naam van gerecht bewerken. We streven ernaar de bewerkingen binnen enkele dagen te publiceren, maar we kunnen niet garanderen dat dit gebeurt.
    • Als u wilt aangeven dat de naam onjuist is, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Naam van gerecht onjuist. Bewerkingen die u heeft aangebracht in namen van gerechten, krijgen voorrang op de gerechtnamen van klanten.

Een foto of naam van een gerecht markeren voor beoordeling

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef de naam van uw restaurant op in de zoekbalk.
  3. Tik op Menu.
  4. Als u een foto of naam van een gerecht wilt markeren, tikt u op het gerecht dat u wilt markeren:
    • Als u een gerecht als onjuist wilt markeren, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Gerecht als onjuist markeren.
    • Als u een gerecht als ongepast wilt markeren, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Naam van gerecht ongepast.
    • Als u wilt markeren dat een gerecht niet wordt geserveerd in uw restaurant, tikt u op Bewerking voorstellen en dan Gerecht wordt hier niet geserveerd.
    • Als u een review wilt markeren waarin een gerecht wordt vermeld, tikt u naast de review op Meer Meeren dan Review melden.
    • Als u een foto van een gerecht wilt markeren, tikt u op de foto. Tik rechtsboven op de vlag Een probleem melden.
      Opmerking: Deze stap wordt aanbevolen als er alleen een probleem met de foto is.