Inzicht krijgen in aanbevelingen voor potentiële eigenaren

Als Google denkt dat u een potentiële eigenaar of beheerder bent, kunt u af en toe aanbevelingen krijgen om het betreffende Bedrijfsprofiel op Google te beheren.

U kunt uw bedrijf kosteloos aan Google toevoegen. Nadat u uw bedrijf heeft toegevoegd, kunt u de tools van Google gebruiken om uw online aanwezigheid te versterken. Zo kunt u onder meer reageren op reviews, berichten krijgen van en sturen aan klanten, en gebruikmaken van een online productcatalogus.

Afmelden voor bedrijfsaanbevelingen

U kunt zelf bepalen of u bedrijfsaanbevelingen wilt krijgen en waar.
Als Google denkt dat u geen potentiële eigenaar of beheerder bent, krijgt u mogelijk een melding met het verzoek een profielkaart te maken, zodat mensen u via Google Zoeken kunnen vinden.Meer informatie over profielkaarten op Google Zoeken

Aanbevelingen in Google Maps uitzetten

Doe het volgende om aanbevelingen voor alle bedrijven uit te zetten:
  1. Selecteer Menu Menu als er een bedrijfsaanbeveling wordt getoond.
    • U kunt ook Informatie Sitegegevens bekijken selecteren.
  2. Selecteer Deze vraag niet meer weergeven.

Aanbevelingen en gerelateerde meldingen in zoekresultaten uitzetten

Als u niet wilt dat er zoekresultaten worden weergegeven op basis van uw accountactiviteit en andere Google-producten, leest u meer informatie over hoe u Web- en app-activiteit uitzet.
  1. Open de Google Zoeken-app Google Zoeken op uw mobiele apparaat.
  2. Tik op Meer Meeren dan Instellingen.
  3. Tik op Meldingen.
  4. Tik in de lijst op Bedrijfsvermeldingen.
    • Zet de optie Bedrijfsvermeldingen uit.

Hoe aanbevelingen werken

Google gebruikt diverse gegevens uit de Web- en app-activiteit van uw Google-account om te bepalen of het zin heeft aanbevelingen weer te geven. Google gebruikt deze gegevens ook om te voorspellen of u een eigenaar of beheerder bent, of op een andere manier verbonden bent aan een bepaald bedrijf op Google.
De instellingen voor een zakelijk profiel in uw Google-account hebben geen invloed op deze functionaliteit.