Hantera ditt företags korta namn och webbadress

Viktigt! Du kan inte längre skapa eller redigera korta namn. Befintliga korta namn och webbadresser fortsätter dock fungera.

När du delar ditt korta namn kan kunder gå direkt till din företagsprofil genom att skriva webbadressen med namnet i webbläsarens adressfält. Kunder kan till exempel söka efter g.page/[dittanpassadenamn] i adressfältet för att hitta ditt företag.

Radera ditt korta namn på Google

Viktigt! Du kan inte skapa ett nytt kort namn. När du har raderat ditt befintliga korta namn kan du inte skapa det igen.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så raderar du ditt korta namn:
    • Med Google Sök: Välj Redigera profil.
    • Med Google Maps: Välj Redigera profil och sedan Företagsinformation.
  3. Välj pennikonen Redigera bredvid Kort namn.
  4. Välj Radera och sedan Radera.

Rapportera ett kort namn för granskning

Användare och företagsägare kan flagga ett namn på grund av identitetsstöld, stötande språk, falska företag, spam eller olämpligt innehåll.

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android eller i en webbläsare genom att besöka google.com.
  2. Gå till företagsprofilen du vill flagga.
  3. Tryck på Om.
  4. Tryck på menyn Meny följt av Rapportera under Delning till höger.
  5. Välj orsaken till din rapport från listan.

Tips! Denna funktion är inte tillgänglig på Google Maps.