Een korte naam en URL voor uw bedrijf maken

Als uw bedrijf geverifieerd is, kunt u een korte naam of een aangepaste naam voor uw bedrijfsprofiel maken zodat klanten u makkelijker kunnen vinden.

Wanneer u uw korte naam deelt, kunnen klanten de korte URL in de adresbalk van de browser invoeren, zoals 'g.page/[uwaangepastenaam]', om rechtstreeks naar uw bedrijfsprofiel te gaan.

Opmerking: Gebruikers die wijzigingen in bulk doorvoeren, moeten korte namen voor elke vermelding afzonderlijk claimen.

Deze functie is beschikbaar voor de meeste verkopers en bedrijfscategorieën.

Een korte naam maken

De geselecteerde korte naam moet worden gekoppeld aan uw bedrijfsnaam of de naam waarmee mensen gewoonlijk naar uw bedrijf verwijzen. We raden u aan uw locatie op te nemen om de korte naam duidelijker te maken. U kunt bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam gebruiken in combinatie met uw locatie, zoals uw stad of buurt.

Houd de korte naam eenvoudig, zodat u deze makkelijk kunt promoten en klanten deze kunnen onthouden. Als u een korte naam heeft, krijgt u een korte URL om reviews van uw klanten aan te vragen. Meer informatie over korte URL's voor reviews.

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Profiel en danVoeg korte naam van profiel toe.
  3. Voer uw korte naam in. U kunt maximaal 32 tekens invoeren.
    • Als uw naam niet beschikbaar is, krijgt u een foutmelding en moet u een andere naam kiezen. Probeer uw naam af te korten of voeg andere beschrijvingen toe, zoals uw locatie. U kunt ook een ander woord kiezen dat uw bedrijf of merk beschrijft.
  4. Tik op Opslaan. Uw korte naam wordt weergegeven als 'In behandeling'. Wanneer de naam gereed is, wordt deze weergegeven in uw bedrijfsprofiel.

Een korte naam wijzigen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Profiel en dan 'Bewerken' Bewerken
  3. Verwijder uw korte naam en maak een nieuwe naam. Tik vervolgens op Opslaan.

Een korte naam verwijderen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Profiel en dan 'Bewerken' Bewerken
  3. Verwijder uw korte naam. Tik vervolgens op Opslaan.

Een korte naam melden voor beoordeling

Gebruikers en bedrijfseigenaren kunnen een naam om de volgende redenen markeren: nabootsing van identiteit, aanstootgevend, nep, spam of ongepaste-contentproblemen.

Deze functie is niet beschikbaar in Google Maps.

1. Open de Google-app Google op uw iPhone of iPad of ga in uw browser naar google.com
  2. Ga naar het bedrijfsprofiel dat u wilt markeren.
  3. Tik op Over.
  4. Tik onder 'Delen' aan de rechterkant op Menu Menu en dan Melden.
  5. Kies in de lijst de reden voor uw melding.

Beleid voor korte namen en URL's

Alle aangepaste namen en URL's moeten voldoen aan het volgende:

Hieronder vindt u het beleid dat u moet volgen om aangepaste namen en URL's te gebruiken:

Een aangepaste URL voor uw bedrijfsprofiel gebruiken
  • Als uw bedrijf geverifieerd is voor GMB, kunt u klanten een eenvoudig te onthouden naam geven voor uw bedrijfsprofiel, een zogenaamde korte naam. Als u een korte naam gebruikt, krijgt u een aangepaste URL die eruit ziet als g.page/[uwaangepastenaam].
  • U kunt uw aangepaste URL niet meer wijzigen nadat u deze heeft gemaakt. U kunt de aangepaste URL wel uit uw bedrijf verwijderen en een nieuwe URL maken als u deze wilt wijzigen. Nadat u een aangepaste URL heeft verwijderd, kan deze gratis worden geclaimd door een ander bedrijf.
  • Een korte naam verwijderen en een nieuwe maken: U kunt maximaal drie keer per jaar een aangepaste URL uit uw bedrijf verwijderen. Hiermee wordt de URL gedeactiveerd, zodat deze kijkers niet langer naar uw bedrijf leidt.
  • Als u hiervoor in aanmerking komt, kunt u meteen nadat u de naam heeft verwijderd, een korte naam maken. Het kan echter een paar dagen duren voordat de vorige korte naam en aangepaste URL niet meer naar uw bedrijfsprofiel leiden.
  • Een bedrijf mag slechts één (1) korte naam hebben. Korte namen kunnen niet worden overgedragen of toegewezen aan anderen.
Een aangepaste URL gebruiken
Wanneer u een aangepaste URL claimt en gebruikt:
  • We behouden ons het recht voor om aangepaste URL's om welke reden dan ook en zonder kennisgeving terug te claimen of te verwijderen.
  • Neem geen woorden of woordgroepen op in uw aangepaste URL die in strijd zijn met het Maps-beleid voor door gebruikers bijgedragen content.
  • U kunt een aangepaste URL kiezen op basis van zaken als uw weergavenaam, uw bestaande branding, eventuele huidige aangepaste URL's of de naam van uw gelinkte website (afhankelijk van de beschikbaarheid).
  • Wanneer u een aangepaste URL deelt, kunt u het hoofdlettergebruik en de accenten naar wens wijzigen.
Schendingen van het URL-beleid
Als u onze Servicevoorwaarden, het contentbeleid van Maps of het beleid van Google Mijn Bedrijf hieronder schendt, kunnen we verschillende acties ondernemen, waaronder:
  • Het gebruik van korte namen en bijbehorende aangepaste URL's uitschakelen
  • De toegang van de gebruiker om bij te dragen aan alle Geo-contentfuncties uitschakelen
  • De toegang tot Google Mijn Bedrijf opschorten
  • De toegang van de gebruiker tot zijn Google-account uitschakelen
Nabootsing van identiteit/verkeerde voorstelling

Nabootsing van een bedrijfsidentiteit: Claim geen URL op basis van een verkeerde voorstelling van zaken of nabootsing van een bedrijfsidentiteit. Gebruikers mogen niet proberen een andere persoon of organisatie na te bootsen, of anderszins activiteiten te ondernemen die zijn bedoeld om anderen te bedriegen, op te lichten of te misleiden. Dit omvat tevens ten onrechte impliceren dat er sprake is van een partnerschap met of aanbeveling door een ander individu of andere organisatie.

Manipuleer uw positie of relevantie niet met technieken zoals herhaalde of misleidende zoekwoorden of metadata.

Als u van mening bent dat het profiel van u of een ander bedrijf wordt nagebootst, markeert u de naam voor beoordeling

Handelsmerk/auteursrecht: op verzoek verwijderen we content onder de toepasselijke wetgeving of als reactie op een rechterlijk bevel. Juridische verzoeken kunt u hier indienen.

Inactieve accounts
Over het algemeen wordt verwacht dat gebruikers actieve leden zijn binnen de Google-bedrijfscommunity. Als blijkt dat een account in hoge mate inactief is, kunnen de korte naam en de aangepaste URL zonder kennisgeving worden teruggeclaimd door Google.
Geschil over URL-gebruik
Als u zich zorgen maakt over het gebruik van een merk-URL door een entiteit, kunt u een melding indienen.