Yrityksen lyhyen nimen ja URL-osoitteen luominen

Jos yrityksesi on vahvistettu, voit luoda yritysprofiilillesi lyhyen nimen (eli yksilöidyn nimen), jotta asiakkaiden on helpompi löytää yrityksesi.

Kun jaat lyhyen nimen, asiakkaat voivat lisätä lyhyen nimen sisältävän URL-osoitteen selaimen osoitepalkkiin tähän tapaan: g.page/[yksilöitynimesi]. Näin heidät ohjataan suoraan yritysprofiiliisi.

Huom. Useita yritystietoja omistavien käyttäjien on määritettävä lyhyet nimet erikseen kaikille yritystiedoille.

Tämä ominaisuus on saatavilla useimmille kauppiaille ja yritysluokille.

Lyhyen nimen luominen

Valitsemasi lyhyen nimen tulee liittyä yrityksesi nimeen tai yrityksestäsi tavallisimmin käytettyyn nimeen. Suosittelemme, että sisällytät lyhyeen nimeen yrityksesi sijainnin, jotta se erottuu paremmin joukosta. Voit esimerkiksi käyttää nimenä yrityksesi nimeä yhdistettynä sijaintiisi (kuten kaupungin tai kaupunginosan nimeen).

Valitse mahdollisimman yksinkertainen lyhyt nimi, jotta sitä on helppo käyttää mainonnassa ja se jää asiakkaiden mieleen. Jos olet luonut lyhyen nimen, saat lyhennetyn URL-osoitteen, jonka avulla voit pyytää asiakkailta arvosteluja. Lue lisää arvosteluja varten tarkoitetuista lyhennetyistä URL-osoitteista.

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google My Business ‑sovellus.
  2. Napauta Profiili ja sitten Lisää profiilin lyhyt nimi.
  3. Lisää lyhyt nimi (enintään 32 merkkiä).
    • Jos lisäämäsi nimi ei ole saatavilla, saat virheilmoituksen ja sinun on valittava jokin toinen nimi. Kokeile lyhentää nimeä tai lisätä siihen sijaintisi tai muuta yritystäsi kuvaavaa. Voit myös valita jonkin toisen yritystäsi tai brändiäsi kuvaavan sanan.
    • Lyhyet nimet eivät voi sisältää kiinalaisia, japanilaisia tai korealaisia merkkejä.
  4. Napauta Tallenna. Lyhyen nimen tilana näkyy Odottaa. Kun nimi on valmis, se näkyy yritysprofiilissasi.

Lyhyen nimen muuttaminen

1. Avaa Google My Business ‑sovellus My Business Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Profiili ja sitten Muokkaa Muokkaa
  3. Poista lyhyt nimi ja luo uusi. Napauta sen jälkeen Käytä.

Lyhyen nimen poistaminen

1. Avaa Google My Business ‑sovellus My Business Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Profiili ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Poista lyhyt nimi. Napauta sen jälkeen Käytä.

Lyhyen nimen merkitseminen tarkistettavaksi

Käyttäjät ja yritysten omistajat voivat tehdä ilmoituksia nimistä, joiden käyttöön liittyy toisena henkilönä tai yrityksenä esiintymistä, roskasisältöä taikka loukkaavaa, väärennettyä tai sopimatonta sisältöä.

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Google Mapsissa.

1. Avaa Google-sovellus Google  Android-puhelimella tai ‑tabletilla tai siirry selaimella osoitteeseen google.com
  2. Siirry yritysprofiiliin, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta Tietoja.
  4. Napauta oikealta Jakaminen-kohdasta valikkokuvaketta Valikko ja sitten Ilmoita.
  5. Valitse luettelosta ilmoituksen syy.

Lyhyitä nimiä ja URL-osoitteita koskevat käytännöt

Kaikkien yksilöityjen nimien ja URL-osoitteiden on oltava alla olevien ehtojen ja käytäntöjen mukaisia.

Alta näet käytännöt, joita sinun on seurattava yksilöityjen nimien ja URL-osoitteiden käytössä.

Yksilöidyn URL-osoitteen luominen yritysprofiilille
  • Jos yrityksesi on vahvistettu Google My Businessissa, voit lisätä yritysprofiilillesi helposti muistettavan lyhyen nimen, jonka avulla yrityksesi jää asiakkaiden mieleen. Kun käytät lyhyttä nimeä, voit käyttää myös seuraavanlaista yksilöityä URL-osoitetta: g.page/[yksilöitynimesi].
  • Yksilöityä URL-osoitetta ei voi muokata sen luomisen jälkeen. Jos kuitenkin haluat muuttaa yrityksesi yksilöityä URL-osoitetta, voit poistaa sen ja luoda uuden URL-osoitteen. Huomaa, että poistettuasi yksilöidyn URL-osoitteen joku toinen yritys voi ottaa sen käyttöönsä.
  • Lyhyen nimen poistaminen ja uuden luominen: Voit poistaa yrityksesi yksilöidyn URL-osoitteen enintään kolme kertaa vuodessa. Jos poistat URL-osoitteen, se ei enää ohjaa käyttäjiä yritysprofiiliisi.
  • Jos täytät kelpoisuusvaatimukset, voit luoda lyhyen nimen heti aiemman nimen ja URL-osoitteen poistamisen jälkeen. Voi kuitenkin kestää muutaman päivän, ennen kuin aiempi lyhyt nimi ja yksilöity URL-osoite lakkaavat ohjaamasta käyttäjiä yritysprofiiliisi.
  • Yrityksellä voi olla vain yksi (1) lyhyt nimi. Nimeä ei voi siirtää tai luovuttaa kenellekään toiselle.
Yksilöidyn URL-osoitteen käyttäminen
Ota seuraavat asiat huomioon yksilöidyn URL-osoitteen määrittämisessä ja käytössä:
  • Pidätämme oikeuden ottaa haltuumme yksilöidyt URL-osoitteet tai poistaa ne mistä tahansa syystä ilman ennakkoilmoitusta.
  • Älä sisällytä yksilöityyn URL-osoitteeseen sanoja tai ilmauksia, jotka rikkovat käyttäjien Mapsiin lisäämää sisältöä koskevaa käytäntöä.
  • Voit valita yksilöidyn URL-osoitteen esimerkiksi näyttönimen, nykyisen brändäyksen, mahdollisten nykyisten yksilöityjen URL-osoitteidesi tai linkitetyn verkkosivustosi nimen perusteella (jos nämä ovat saatavilla).
  • Kun jaat yksilöidyn URL-osoitteesi, voit muuttaa sen isojen ja pienten kirjainten sekä aksenttimerkkien käyttöä haluamallasi tavalla.
URL-osoitteita koskevien käytäntöjen rikkomukset
Jos rikot käyttöehtojamme, Mapsin sisältökäytäntöä, Google My Businessin käytäntöjä tai alla olevia käytäntöjä, saatamme esimerkiksi
  • poistaa lyhyet nimet ja niihin liittyvät yksilöidyt URL-osoitteet käytöstä
  • poistaa oikeutesi lisätä sisältöä kaikkiin maantieteellisen sisällön ominaisuuksiin
  • jäädyttää Google My Businessin käyttöoikeutesi
  • poistaa Google-tilin käyttöoikeutesi.
Toisena henkilönä tai yrityksenä esiintyminen ja harhaanjohtaminen

Toisena yrityksenä esiintyminen: Älä ota URL-osoitetta käyttöön esiintymällä jonkin toisen yrityksen edustajana. Käyttäjät eivät saa esiintyä toisena henkilönä tai organisaationa eivätkä muilla tavoin sekaantua toimintaan, jonka tarkoituksena on huijata muita tai johtaa muita harhaan. Käyttäjä ei myöskään saa antaa ymmärtää, että hänellä olisi yhteyksiä tiettyyn henkilöön tai organisaatioon tai että kyseinen henkilö tai organisaatio tukisi käyttäjää.

Älä yritä vaikuttaa sijoitukseen tai osuvuuteen esimerkiksi toistuvilla tai harhaanjohtavilla hakusanoilla tai sisällönkuvaustiedoilla.

Jos omaa yritysprofiiliasi tai jotakin toista yritysprofiilia hallinnoi mielestäsi toisena henkilönä esiintyvä käyttäjä, tee kyseisen käyttäjän nimestä ilmoitus, jotta se tarkistetaan

Tavaramerkki/tekijänoikeudet: Poistamme sisältöä pyydettäessä sovellettavien lakien tai oikeuden määräyksen mukaisesti. Voit lähettää oikeudellisia pyyntöjä tästä.

Ei-aktiiviset tilit
Käyttäjien odotetaan olevan aktiivisia Google My Business ‑yhteisön jäseniä. Jos tili ei ole riittävän aktiivisessa käytössä, Google saattaa ottaa lyhyen nimen ja yksilöidyn URL-osoitteen haltuunsa ilman erillistä ilmoitusta.
URL-osoitteen käyttöön liittyvät kiistat
Jos jonkin yhteisön brändätyn URL-osoitteen käyttöön liittyy jotakin epäilyttävää, tee siitä ilmoitus.