Yrityksen lyhyen nimen ja lyhennetyn URL:n ylläpito

Tärkeää: Et voi enää luoda tai muokata lyhyitä nimiä. Aiemmin luodut lyhyet nimet ja lyhennetyt URL:t toimivat edelleen.

Kun jaat lyhyen nimen, asiakkaat voivat siirtyä suoraan yritysprofiiliisi lisäämällä nimen URL-osoitteen selaimen osoitepalkkiin. Asiakkaat voivat löytää yrityksesi esimerkiksi lisäämällä osoitepalkkiin g.page/[omavalintainennimesi].

Lyhyen nimen poistaminen Googlessa

Tärkeää: Et voi luoda uutta lyhyttä nimeä. Kun olet poistanut nykyisen lyhyen nimesi, et voi luoda sitä uudelleen.

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Näin poistat lyhyen nimen:
    • Valitse Google Hausta Muokkaa profiilia.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Yritystiedot.
  3. Valitse Lyhyt nimi ‐kohdan vierestä kynäkuvake Muokkaa.
  4. Valitse Poista ja sitten Poista.

Lyhyen nimen merkitseminen tarkistettavaksi

Käyttäjät ja yritysten omistajat voivat tehdä ilmoituksia nimistä, joiden käyttöön liittyy toisena henkilönä tai yrityksenä esiintymistä, valeyrityksiä, roskasisältöä taikka loukkaavaa tai sopimatonta sisältöä.

1. Avaa Google-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla tai siirry selaimella osoitteeseen google.com.
  2. Siirry yritysprofiiliin, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta Tietoja.
  4. Napauta oikealta Jakaminen-kohdasta valikkokuvaketta Valikko ja sitten Ilmoita.
  5. Valitse luettelosta ilmoituksen syy.

Vinkki: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Google Mapsissa.