Overzicht voor bureaus

Met Bedrijfsprofiel kunt u op een makkelijke manier uw online aanwezigheid beheren en contact leggen met huidige en toekomstige klanten.

Externe bureaus kunnen Bedrijfsprofiel gebruiken om kleine en middelgrote bedrijven of vestigingen van een keten in één account te beheren. Bekijk meer informatie over hoe u een organisatorisch account voor Bedrijfsprofiel kunt registreren.

Voordelen

Externe bureaus kunnen op verschillende manieren helpen om het bedrijf van hun opdrachtgever te beheren:

• Beheer de bedrijfsinformatie van uw opdrachtgever bulksgewijs en via de Bedrijfsprofiel-API (indien van toepassing).
  • Zorg ervoor dat uw opdrachtgever feedback van klanten kan lezen en beantwoorden.
  • Gebruik Inzichten om te begrijpen hoe klanten omgaan met de bedrijfsprofielen van uw opdrachtgever op internet.
  • Beheer gebruikerstoegang tot specifieke profielen of profielgroepen.
  • Krijg toegang tot support speciaal voor externe bureaus.

Hoe het werkt

Nadat u uw bureau heeft geregistreerd bij Bedrijfsprofiel, maakt u een organisatie.

Third party agency overview

Met een organisatorisch account beheert uw bureau profielen namens de bedrijfseigenaren waarmee u werkt. U kunt mensen aan uw organisatie toevoegen als eigenaren of als leden. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van profielen. Gebruikers kunnen verschillende functies benutten die beschikbaar zijn via Bedrijfsprofiel.

Externe bureaus moeten één organisatorisch account gebruiken om alle profielgroepen te beheren. Houd er rekening mee dat een organisatorisch account niet rechtstreeks eigenaar kan zijn van een individueel profiel.

Bedrijfsprofiel-API

Via de API kunt u makkelijk informatie voor uw opdrachtgevers beheren met apps die u ontwikkelt. Meer informatie over het aanvragen van toegang tot de API.

Foto's

Upload foto's van hoge kwaliteit om huidige en toekomstige klanten de producten en services van uw opdrachtgever te laten zien. Met foto's kunnen mensen de activiteiten van uw opdrachtgever op Google vinden via Zoeken en Maps.

Inzichten

Gebruik Inzichten om te ontdekken hoe mensen het Google-profiel van uw opdrachtgever vinden en ermee omgaan. Via Inzichten krijgt u een beter beeld van de beste manier om het bedrijf van uw opdrachtgever te presenteren en meer klanten aan te trekken.

Posts

Leg contact met klanten via berichten die in de bedrijfsprofiel van uw opdrachtgever op Google Zoeken en Maps worden gepost. Met posts kunt u aankondigingen, aanbiedingen, nieuwe of populaire artikelen op voorraad of informatie over winkelevenementen maken en rechtstreeks delen met de klanten van uw opdrachtgever.

Online adverteren

Koppel de Google-accounts van uw klant die worden gebruikt om het Bedrijfsprofiel te beheren aan Google Ads om de lokale aanwezigheid van uw klant te verbeteren. U kunt Inzichten gebruiken om uw advertenties te optimaliseren en de beste manier te vinden om klanten te bereiken.

Bekijk meer informatie over de functies die Bedrijfsprofiel te bieden heeft.

Praktische tips

Met de functies van Bedrijfsprofiel (zoals posts en foto's) kunnen bedrijven hun klanten betrekken bij hun bedrijf en vertrouwen opbouwen. Help uw klant alles uit Bedrijfsprofiel te halen. Houd daarbij rekening met de volgende praktische tips:

• Zorg ervoor dat bedrijfsinformatie up-to-date en nauwkeurig is voor al uw beheerde profielen zodat klanten uw opdrachtgevers gemakkelijker kunnen bereiken.
  • Vestig met posts de aandacht op promoties en aanbiedingen en trek lokale klanten rechtstreeks aan via Google Maps en Google Zoeken. Veel klanten zoeken naar promoties of kortingen als ze online naar een bedrijf zoeken. Uw opdrachtgever kan met strategische tekst-, video- of fotocontent aanbiedingen, speciale evenementen en meer promoten bij potentiële klanten.
  • Reageer op positieve en op negatieve reviews om meer vertrouwen bij klanten op te bouwen. Veel klanten zeggen dat de reviews van een bedrijfsprofiel ze helpen te beslissen of ze hun services willen gebruiken.

Neem contact op met support

Dien een supportaanvraag in om contact op te nemen met support voor eventuele problemen die u tegenkomt.

Ga als volgt te werk om de efficiëntie van uw supportaanvraag voor Bedrijfsprofiel te verbeteren:

• Vul supportaanvragen volledig in met de gevraagde informatie op het contactformulier voor support.
  • Gebruik screenshots of video's om het probleem aanschouwelijk te maken. Voeg op screenshots waar mogelijk het tijdstempel toe om het team te helpen het probleem bij de actie op te lossen.
    Zorg ervoor dat u alle niet-gerelateerde of gevoelige informatie weglaat, zoals bestandsnamen of persoonlijke gegevens van anderen.
  • Als u een aanvraag indient voor een probleem dat van invloed is op meerdere profielen, neemt u die profielen op in een spreadsheet.
  • Dien geen dubbele aanvragen in. Een herhaalde aanvraag voor hetzelfde probleem veroorzaakt communicatiefouten en tijdverspilling.
    Opmerking: Als u een nieuwe aanvraag moet indienen voor een lopende supportaanvraag, vermeldt u de case-ID van de lopende aanvraag. De aanvraag-ID staat in de onderwerpregel van het antwoord van het supportteam aan u.