Yritysprofiilin ensisijaisen omistajuuden siirtäminen

Hanki vahvistus

Tärkeää: Jos olet siirtämässä yrityksesi omistajuutta, varmista, että siirrät uudelle omistajalle Yritysprofiilisi ensisijaisen omistajuuden. Vain profiilin ensisijainen omistaja voi tehdä siirron. Näin profiilin aiempi sisältö (esim. arvostelut) säilyy ennallaan.
Joissakin tapauksissa haluat ehkä siirtää Yritysprofiilin ensisijaisen omistajuuden nykyiselle omistajalle tai ylläpitäjälle. Jos olet ainoa kyseiseen profiiliin liittyvä käyttäjä, voit lisätä muita omistajia ja ylläpitäjiä.

Ensisijaisen omistajuuden siirtäminen

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Valitse kolmen pisteen valikko ja sittenYritysprofiilin asetukset ja sitten Henkilöt ja pääsyoikeudet.
  3. Klikkaa henkilöä, jonka pääsyoikeuksia haluat muuttaa.
  4. Valitse käyttäjän rooli ja sitten Ensisijainen omistaja.
  5. Klikkaa Tallenna.
Profiilin omistajan ja ylläpitäjän roolit
Yritysprofiileissa on kahdenlaisia rooleja: omistajat ja ylläpitäjät. Kun omistaja lisää käyttäjiä, hän jakaa profiilin ylläpidon useille henkilöille, jotka voivat käyttää eri salasanoja. Google Ryhmiä ei voi lisätä yritysprofiilien ylläpitäjiksi tai omistajiksi.

Yritysprofiileihin liittyvät roolit

Omistajat

Yritysprofiililla voi olla useita omistajia mutta vain yksi ensisijainen omistaja.

Omistajilla ja ensisijaisilla omistajilla

• on mahdollisuus jakaa profiilin ylläpito useille henkilöille
  • on muuten samat oikeudet, mutta
    • ensisijainen omistaja ei voi poistaa itseään Yritysprofiilista, ennen kuin hän on siirtänyt ensisijaisen omistajuuden toiselle käyttäjälle.

Ylläpitäjät

• Ylläpitäjillä on lähes samat oikeudet kuin omistajilla lukuun ottamatta arkaluontoisimpia tehtäviä.
  • Ylläpitäjät eivät voi poistaa Yritysprofiilia.
  • Ylläpitäjät eivät voi hallinnoida käyttäjiä.

Alla olevasta yhteenvetokaaviosta näet kummankin käyttäjätyypin oikeudet.

Oikeus Omistaja Ylläpitäjä
Käyttäjien lisääminen ja poistaminen valintamerkki
Yritysprofiilien poistaminen valintamerkki
Kaikkien URL-osoitteiden muokkaaminen valintamerkki valintamerkki
Kaikkien Google-päivitysten hyväksyminen valintamerkki valintamerkki
Varausten käyttöönotto ja käytöstä poisto valintamerkki valintamerkki
Tiettyjen sijaintiasetusten päivittäminen
  • Sijainnin nimen, luokan tai verkkosivuston
    muokkaaminen
  • Sijainnin sulkeminen
  • Sijaintiryhmien luominen
valintamerkki valintamerkki
Yritysprofiilin ylläpitäminen suoraan Hausta ja Mapsista valintamerkki valintamerkki
Google Ads ‑tilin linkkien hoitaminen valintamerkki valintamerkki
Viestien käyttäminen valintamerkki valintamerkki
Omien tunnisteiden lisääminen, jotta tiettyjä
sijaintiryhmiä on entistä helpompi löytää
valintamerkki valintamerkki
Määritteiden muokkaaminen valintamerkki valintamerkki
Ruokatoimituslinkin muokkaaminen valintamerkki valintamerkki

Keskeisten yritystietojen (kuten aukioloaikojen ja
osoitteen) muokkaaminen

valintamerkki valintamerkki
Puhelinnumeron muokkaaminen valintamerkki valintamerkki
Palvelujen muokkaaminen valintamerkki valintamerkki
Postausten luominen, ylläpitäminen ja julkaiseminen valintamerkki valintamerkki
Kansikuvien ja muiden kuvien lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen valintamerkki valintamerkki
Logojen lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen valintamerkki valintamerkki
Tuotteen lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen valintamerkki valintamerkki
Arvosteluihin vastaaminen valintamerkki valintamerkki
Tilastojen lataaminen valintamerkki valintamerkki
Kysymyksiin vastaaminen valintamerkki valintamerkki

Tärkeää: Uusia toimipaikan ylläpitäjiä ei enää voi lisätä, ja kaikki aiemmat toimipaikan ylläpitäjät on päivitetty ylläpitäjiksi. Katso, miten voit lisätä uusia omistajia ja ylläpitäjiä.

Uusia omistajia ja ylläpitäjiä koskevat rajoitukset

Yritysprofiilin uuden omistajan tai ylläpitäjän on odotettava seitsemän päivää, ennen kuin hän voi käyttää profiilin kaikkia ominaisuuksia. Näiden seitsemän päivän aikana uusi omistaja tai ylläpitäjä saa virheilmoituksen, jos hän yrittää
  • poistaa profiilin tai kumota sen poistamisen
  • poistaa profiilista muita omistajia tai ylläpitäjiä
  • siirtää ensisijaisen omistajuuden itselleen tai kolmannelle käyttäjälle.

Jos uusi omistaja tai ylläpitäjä poistaa tilinsä seitsemän ensimmäisen päivän kuluessa, hänet poistetaan profiilista. Jos hän muuttaa mieltään, hänet on lisättävä profiiliin uudelleen.

Vinkki: Jos nykyinen omistaja tai ylläpitäjä yrittää siirtää profiilin ensisijaisen omistajuuden uudelle omistajalle tai ylläpitäjälle, jonka seitsemän ensimmäistä päivää eivät ole vielä täynnä, hän saa virheilmoituksen.