Sånn kan du bruke et tjenesteområde på Google for hybridbedrifter og bedrifter med tjenesteområde

Hvis du fører opp tjenesteområdet ditt, kan kundene se i hvilket geografisk område du kan levere produkter og tjenester.

Viktig: Hvis du ikke betjener kunder på bedriftsadressen din, skal du ikke oppgi noen adresse på «Informasjon»-fanen i Administrering av Bedriftsprofil. La «Bedriftsbeliggenhet»-feltet stå tomt.

For at du skal kunne bruke et tjenesteområde, må bedriften din være en av disse bedriftstypene:

• Bedrift med tjenesteområde: Dette er bedrifter som oppsøker kundene eller leverer produkter og tjenester direkte til kundene, men som ikke betjener kundene på bedriftsadressen sin.
    • Som eksempler kan vi nevne rørleggere og rengjøringstjenester.
    • Bedrifter med tjenesteområde kan bare opprette én profil for storbyområdet de betjener.
  • Hybridbedrift: Dette er bedrifter som betjener kunder på bedriftsadressen sin, men som også oppsøker kundene eller leverer produkter eller tjenester direkte til dem. Hvis bedriften din ikke har permanent skilting på beliggenheten, anser vi den for ikke å ha besøkslokale, og da skal du føre den opp som en bedrift med tjenesteområde.
    • Dette kan for eksempel være en restaurant som også tilbyr hjemkjøring av mat.
    • Hybridbedrifter kan vise adressen til besøkslokalet sitt, angi bemanningstidene på denne adressen og angi det aktuelle tjenesteområdet.

Nå ut til flere kunder med bedriften med tjenesteområde

Du kan få økt digital tilstedeværelse ved å kjøre annonser via Lokale tjenester. Med Lokale tjenester-annonser kan du markedsføre bedriften din på Google og hente inn potensielle salg direkte fra potensielle kunder. Potensielle salg kommer i form av meldinger og telefonsamtaler som svar på annonsene du kjører. Finn ut mer om annonser via Lokale tjenester.

Registrer deg for annonser via Lokale tjenester

Slik fungerer det

Du kan ikke angi tjenesteområdet som en avstand rundt bedriften din. Hvis du tidligere har konfigurert tjenesteområdet ditt på denne måten, får du ikke endret det. Du må i stedet angi tjenesteområdet etter by, postnummer eller et annet slags område.

Vær oppmerksom på dette:

• Du kan ha opptil 20 tjenesteområder.
  • Grensen som omslutter det totale området, bør ikke være mer enn to timers kjøring unna bedriftens beliggenhet.

Hvis du endrer bedriftstypen fra bedrift med besøkslokale til hybridbedrift eller bedrift med tjenesteområde, må du være obs på følgende:

• Hvis du betjener kunder på bedriftens beliggenhet og i tillegg har et tjenesteområde: Oppgi både adressen og tjenesteområdet.
  • Hvis du ikke betjener kunder på bedriftsadressen: La adressefeltet stå tomt, og oppgi bare tjenesteområdet.

Administrer tjenesteområder for bedriften din

Legg til eller endre tjenesteområder
  1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner den.
  2. Slik kan du administrere tjenesteområder:
    • I Google Søk velger du Endre profilen og så Sted.
    • I Google Maps velger du Endre profilen og så Bedriftsinformasjonog så Sted.
  3. Under «Sted og områder» velger du blyantikonet Endre ved siden av «Tjenesteområde».
  4. Velg foreslåtte tjenesteområder, eller skriv inn et tjenesteområde.
    • Du kan oppgi opptil 20 tjenesteområder basert på byene, postnumrene eller andre områder du betjener.
  5. Velg Lagre.
Fjern tjenesteområder
  1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner den.
  2. Slik kan du fjerne tjenesteområder:
    • I Google Søk velger du Endre profilen og så Sted.
    • I Google Maps velger du Endre profilen og så Bedriftsinformasjonog så Sted.
  3. Under «Sted og områder» velger du blyantikonet Endre ved siden av «Tjenesteområde».
  4. Under «Valgte tjenesteområder» fjerner du beliggenheten(e) bedriften din ikke betjener.
  5. Velg Lagre.

Tips: For at du skal kunne fjerne alle tjenesteområdene dine, må du ha en bedrift med besøkslokale og ha oppført bedriftsadressen i Bedriftsprofil-kontoen din. Finn ut hvordan du kan legge til eller endre bedriftsadresser i profiler.