Palvelualueen käyttö Googlessa (paikalliset palveluyritykset ja hybridiyritykset)

Kun kerrot yrityksesi palvelualueen, asiakkaat saavat tietää maantieteellisen alueen, jonne voit toimittaa tuotteita tai palveluita.

Tärkeää: Jos et palvele asiakkaita yrityksesi toimipaikassa, älä lisää osoitetta Yritysprofiilien ylläpidon Tiedot-välilehdelle. Jätä Yrityksen toimipaikka ‑kenttä tyhjäksi.

Jotta voit asettaa palvelualueen, yrityksesi tulee olla jotakin seuraavaa tyyppiä:

• Paikallinen palveluyritys: Tämä on yritys, jonka henkilökunta käy asiakkaiden luona tai joka toimittaa tuotteita suoraan asiakkaille, mutta joka ei palvele asiakkaita omassa toimipisteessään.
    • Tällaisia ovat esimerkiksi siivouspalveluyritykset ja putkistotöitä tekevät yritykset.
    • Paikalliset palveluyritykset voivat luoda vain yhden profiilin sitä suurkaupunkialuetta varten, jolla ne tarjoavat palveluita.
  • Hybridiyritys: Tämä on yritys, joka palvelee asiakkaita yrityksen toimipisteessä mutta toimittaa tuotteita tai palveluita myös suoraan asiakkaille. Jos yritykselläsi ei ole paikan päällä pysyviä kylttejä, se ei täytä yhden toimipaikan yrityksen tuntomerkkejä, vaan se on merkittävä paikalliseksi palveluyritykseksi.
    • Tällainen yritys on esimerkiksi ravintola, joka toimittaa ruokaa myös kotiin.
    • Hybridiyritykset voivat lisätä profiiliinsa nämä tiedot: toimipaikan osoite, toimipaikan aukioloajat ja palvelualue.

Paikallisen palveluyrityksen asiakasmäärän kasvattaminen

Jos haluat laajentaa yrityksesi digitaalista näkyvyyttä, voit mainostaa Paikallisissa palveluissa. Paikalliset palvelut ‐mainosten avulla voit mainostaa yritystäsi Googlessa ja saada liidejä suoraan potentiaalisilta asiakkailta. Voit saada näitä liidejä puhelimitse tai viesteillä vastauksina mainokseesi. Lue lisää Paikalliset palvelut ‑mainoksista.

Rekisteröidy Paikallisten palveluiden mainosten käyttäjäksi

Näin se toimii

Palvelualue ei voi perustua yrityksen ympärillä olevaan säteeseen. Jos olet aiemmin asettanut palvelualueen tällä perusteella, et voi muokata aluetta. Aseta sen sijaan palvelualue kaupungin, postinumeron tai muun alueen mukaan.

Muista nämä:

• Voit lisätä enintään 20 palvelualuetta.
  • Kokonaispalvelualueen rajojen tulisi olla enintään kahden tunnin ajomatkan etäisyydellä yrityksesi toimipisteestä.

Jos päivität yritystietosi muuttamalla yhden toimipaikan yrityksen paikalliseksi palveluyritykseksi tai hybridiyritykseksi, muista nämä asiat:

• Jos palvelet asiakkaita yrityksesi osoitteessa ja sinulla on myös palvelualue, lisää sekä osoite että palvelualue.
  • Jos et palvele asiakkaita yrityksesi osoitteessa, jätä osoitekenttä tyhjäksi ja lisää vain palvelualue.

Yrityksen palvelualueiden ylläpito

Palvelualueen lisääminen ja muokkaaminen
  1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Näin ylläpidät palvelualuettasi:
    • Valitse Google Hausta Muokkaa profiilia ja sitten Sijainti.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Yritystiedot ja sitten Sijainti.
  3. Klikkaa Sijainti ja alueet ‐kohdasta palvelualueen vierestä kynäkuvaketta Muokkaa.
  4. Valitse ehdotettuja palvelualueita tai lisää palvelualue.
    • Voit asettaa enintään 20 palvelualuetta riippuen siitä, missä kaupungeissa, millä postinumeroalueilla tai muilla alueilla tarjoat palveluita.
  5. Valitse Tallenna.
Palvelualueen poistaminen
  1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Näin poistat palvelualueen:
    • Valitse Google Hausta Muokkaa profiilia ja sitten Sijainti.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Yritystiedot ja sitten Sijainti.
  3. Klikkaa Sijainti ja alueet ‐kohdasta palvelualueen vierestä kynäkuvaketta Muokkaa.
  4. Poista valituista palvelualueista ne, joilla yrityksesi ei tarjoa palveluita.
  5. Valitse Tallenna.

Vinkki: Jos haluat poistaa kaikki palvelualueesi, sinun on oltava yhden toimipaikan yritys, jonka osoite on lisätty Yritysprofiiliisi. Lue, miten voit lisätä yrityksesi osoitteen profiiliisi tai muokata sitä.