Over de Product-editor en de productcatalogus

Met de Product-editor kunnen verkopers hun aanwezigheid op mobiel en desktop verbeteren. Zo kunnen ze hun producten etaleren en de interactie met klanten stimuleren. Klanten met een mobiel apparaat zien op het tabblad 'Producten' van een bedrijfsprofiel een betere presentatie van de producten van de desbetreffende winkel. Op desktops is deze te zien in de module 'Productoverzicht'.

Items die via de Product-editor zijn toegevoegd, worden weergegeven in bedrijfsprofielen in de desktop- en mobiele versies van Google Zoeken.

Voor wie is dit beschikbaar?

De Product-editor is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Alle bedrijfscategorieën, met uitzondering van enkele branches, kunnen de Product-editor gebruiken om hun producten onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. De Product-editor is niet van invloed op het gebruik van de functies voor populaire gerechten.

Als bedrijven in de restaurantbranche hun producten onder de aandacht willen brengen, kunnen ze die toevoegen als populaire gerechten of de menu-editor gebruiken.

Als u een grotere keten heeft, kunt u via advertenties met informatie over de winkelvoorraad gegevens tonen over de producten die u verkoopt en de beschikbaarheid ervan.

Tip: Als u een winkel in de detailhandel heeft in een geschikt land of geschikte regio (Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en Ierland), kunt u online zoekers omzetten in kopers in de winkel door uw winkelproducten automatisch te tonen in uw bedrijfsprofiel.

Als u uw producten wilt toevoegen aan uw bedrijfsprofiel, koppelt u uw verkooppuntsysteem aan de app voor lokale voorraad of de productlezer. Meer informatie over hoe u producten in de winkel onder de aandacht brengt

Hoe het werkt

Belangrijk: Onlangs bewerkte producten en categorieën worden in de productcatalogus als eerste weergegeven. Als u een bepaald product uit wilt lichten, voert u een kleine update uit aan het item, zodat het boven in de catalogus wordt geplaatst.

Als u er zeker van wilt zijn dat alle klanten die zoeken op een computer of mobiel apparaat, uw producten zien, voegt u uw producten toe via het tabblad Producten in de Bedrijfsprofielmanager.

Detailhandelaren kunnen de Product-editor gebruiken om producten te uploaden naar hun bedrijfsprofiel. Voor meer informatie over de door u aangeboden producten kunnen klanten klikken op de producten in de carrousel 'Productcatalogus' en de carrousel 'Uit productposts'. Klanten kunnen ook interactie hebben met uw bedrijf.

Als u een menu of servicelijst van derden heeft, wordt het menu of de servicelijst verwijderd als u een item toevoegt aan de productcatalogus. U kunt uw menu of servicelijst opnieuw maken via de Menu- of Services-editor in de Bedrijfsprofielmanager.

Een product toevoegen op Google Zoeken

Belangrijk: U kunt geen producten toevoegen via Google Zoeken in de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland of Turkije. In deze landen kunt u wel de producten beheren via uw de Bedrijfsprofielmanager.

1. Log in op het Google-account waarmee u uw bedrijfsprofiel beheert.
  2. Zoek op Google naar de exacte bedrijfsnaam als u uw bedrijfsprofiel wilt bekijken. U kunt ook zoeken op 'mijn bedrijf'.
  3. Selecteer zo nodig Profiel bekijken om het bedrijfsprofiel te beheren.
  4. Kies Profiel bewerken en dan Producten en dan Product toevoegen.
    • Als u producten wilt bewerken of verwijderen, selecteert u ze in de productenlijst.
  5. Vul de velden in om een product in te dienen.

Onlangs bewerkte producten en gerelateerde categorieën staan bovenaan in de productenlijst. Het kan een paar minuten duren voordat de producten die u heeft toegevoegd of bewerkt zichtbaar zijn. We raden u aan enkele minuten te wachten en de pagina te vernieuwen nadat u wijzigingen heeft aangebracht.

Hoe klanten uw producten bekijken

Als klanten uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken bekijken op hun computer, op hun mobiele apparaat of in de Google Maps-app, zien ze het volgende:

• In de mobiele Maps-app: een productcarrousel.
  • Alleen op Google Zoeken: een productcarrousel en het tabblad 'Producten'.

Het tabblad 'Producten' bevat twee carrousels: 'Uit productposts' en 'Productcatalogus'. De carrousel 'Uit productposts' toont de producten die u heeft geëtaleerd via productposts en is niet beschikbaar op de computer. De carrousel 'Productcatalogus' toont de productcategorieën die u heeft toegevoegd. Deze carrousel kan ook in een ander gedeelte van de pagina met zoekresultaten worden geplaatst.

Op het tabblad 'Producten' kunnen klanten het volgende:

• Klikken op een kaart met een aanbevolen product om de productdetails te bekijken
  • Klikken op een productcategorie om een overzicht te bekijken
  • Klikken op een product in een productcategorie om de productdetails te bekijken
  • Met u chatten of bellen voor meer informatie of op de knop klikken die naar uw website leidt om online te bestellen
  • Feedback geven als er sprake is van auteursrechtelijke of juridische problemen

Tip: Klik op Bekijken op Google om een voorbeeld te bekijken van hoe uw producten op Google Zoeken worden weergegeven. Het kan tot twee minuten duren voordat nieuw toegevoegde producten worden weergegeven.

Houd rekening met het volgende:

• Producten die via de Product-editor worden ingediend, moeten voldoen aan het Beleid voor Shopping-advertenties.
  • We staan geen content toe die betrekking heeft op gereguleerde producten en services, waaronder alcohol, tabaksproducten, kansspelen, financiële dienstverlening, farmaceutische producten en niet-goedgekeurde supplementen, en medische apparatuur.
  • Als u producten indient die in strijd zijn met het beleid van Google, kan dit leiden tot verwijdering van de volledige productcatalogus, inclusief producten die wel aan het beleid voldoen.