Registrer deg for en bedriftsprofil for en bilforhandler

For at du skal bli eieren av bedriftsprofilen forhandleren din har på Google Søk og Maps, må du ha en Google-konto der du administrerer de ulike profilene dine, og så gjøre krav på forhandlerprofilen. Før du gjør krav på bedriftsprofilen, anbefaler vi at du gjennomgår alternativene for bekreftelse.

Du kan administrere enkeltprofiler fra Søk og Maps. For å administrere flere profiler samtidig må du bruke Administrering av Bedriftsprofil. Hvis du vil legge til en ny profil, må du velge menyen med tre prikker på Google Søk og så Legg til en ny bedriftsprofil

Bilforhandlere med flere bedriftsprofiler

Bilforhandlere kan ha flere bedriftsprofiler på Google.

• Bilforhandlere kan ha én profil for hele bedriften og egne profiler for de ulike avdelingene – for eksempel salgs-, dele- og serviceavdelingen. Når profilene er bekreftet, kan du fylle ut skjemaet.
  • Forhandlere av nye biler kan også ha en egen profil for hvert enkelt bilmerke de selger.
  • Forhandlere av bruktbiler kan derimot ikke opprette slike bilmerkeprofiler. Årsaken er at utvalget av bilmerker bruktbilforhandlere tilbyr, ofte kan endres.

Opprett profiler for bilforhandlere

Hvis du vil tilordne hvert bilmerke forhandleren selger, en egen profil, må du opprette nye profiler. Hvis du vil at forhandlerens ulike avdelinger skal ha sin egen profil, må du oppgi navnet på forhandleren og avdelingen når du oppretter en ny profil.

1. Logg på Google-kontoen din på datamaskinen, eller opprett en ny konto.
    • Du kan bruke e-postadressen til forhandleren din – for eksempel «benny@bennysbilforhandler.no» – når du skal opprette en Google-konto.
  2. Gå til Opprett en profil.
  3. Skriv inn navnet på forhandleren.
    • Hvis det vises bedriftsforslag mens du skriver inn tekst, kan du velge forhandleren fra listen.
  4. Søk etter den aktuelle bedriftskategorien.
  5. Klikk på Neste.
    • Tips: Vi anbefaler kategorien «Bilforhandler» om du driver med salg, «Bilservice» om du tilbyr vedlikehold, og «Bildeler» om du selger bildeler.
  6. Hvis du betjener kunder på bedriftens beliggenhet, kan du velge Ja og så Neste.
  7. Skriv inn forhandlerens adresse.
  8. Klikk på Neste.
    • Du kan også sette en bedriftsmarkør på kartet for å angi forhandlerens beliggenhet.
    • Tips: Hvis du betjener kunder på andre steder enn selve bedriftsadressen, kan du føre opp de aktuelle tjenesteområdene.
  9. Skriv inn den primære nettadressen eller det primære telefonnummeret til forhandleren.
  10. Klikk på Fortsett.
  11. Fullfør bekreftelsen.
    • For å bekrefte nå: Velg ønsket bekreftelsesmåte for å bekrefte tilknytningen til forhandleren nå.
    • For å bekrefte senere: Klikk på Bekreft senere og så Senere. Du må bekrefte forhandlerens profil før du kan administrere den.
    • Hvis du ikke er autorisert til å administrere bedriftsprofilen: Finn en autorisert person i organisasjonen som kan fullføre bekreftelsen. Hvis en annen person er eieren av forhandlerprofilen, kan du be om eierskap av profilen.

Kontakt oss

Når profilene er bekreftet, kan du kontakte brukerstøtten for å få merket avdelingene som tilhørende forhandleren. Be om avdelingsetiketter.