Aanmelden voor een bedrijfsprofiel voor een autodealer

Als u eigenaar wilt worden van het bedrijfsprofiel van uw dealerbedrijf op Google Zoeken en Maps, heeft u een Google-account nodig om uw bedrijfsprofielen te beheren. U kunt het profiel dan claimen. We raden u aan de verificatieopties te bekijken voordat u uw bedrijfsprofiel claimt.

U kunt een afzonderlijk profiel beheren op Zoeken en Maps. Als u meerdere profielen bulksgewijs wilt beheren, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken. Als u nog een profiel wilt toevoegen, selecteert u op Google Zoeken het menu met 3 stippen en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

Meerdere bedrijfsprofielen voor een autodealer

Autodealers kunnen meerdere bedrijfsprofielen op Google hebben.

• Alle autodealers kunnen een profiel voor het dealerbedrijf zelf hebben en extra profielen voor hun verschillende afdelingen, zoals verkoop, onderdelen of services. Nadat de profielen zijn geverifieerd, vult u het formulier in.
  • Dealers die nieuwe auto's verkopen, kunnen ook een profiel hebben voor elk merk waarvan ze nieuwe auto's verkopen.
  • Dealers in tweedehands auto's kunnen geen profielen voor verschillende merken hebben. De merken die ze verkopen, veranderen regelmatig voor veel dealers.

Een profiel maken voor een autodealer

Als u profielen wilt toevoegen voor elk merk waarvan u nieuwe auto's verkoopt, maakt u een nieuw profiel. Als u profielen wilt toevoegen voor afdelingen binnen een dealerbedrijf, gebruikt u de naam van uw dealerbedrijf met de afdelingsnaam en maakt u een nieuw profiel.

1. Log in op uw Google-account of maak een account op uw computer.
  2. Ga naar Een profiel maken.
  3. Geef de naam van uw dealerbedrijf op.
    • Als er bedrijfssuggesties worden getoond terwijl u typt, kunt u uw dealerbedrijf in de lijst selecteren.
  4. Zoek uw bedrijfscategorie.
  5. Klik op Volgende.
    • Tip: We raden de categorie Autodealer aan voor verkoop, Autoservice voor onderhoud en Automaterialenwinkel als u onderdelen verkoopt.
  6. Als u klanten bedient op uw bedrijfsadres, selecteert u Jaen dan Volgende.
  7. Vul het adres van uw dealerbedrijf in.
  8. Klik op Volgende.
    • U kunt voor uw dealerbedrijf ook een bedrijfsmarkering op een kaart plaatsen.
    • Tip: Als u services aan klanten verleent buiten uw bedrijfsadres, kunt u uw servicegebieden vermelden.
  9. Geef het primaire telefoonnummer of de website-URL van uw dealerbedrijf op.
  10. Klik op Doorgaan.
  11. Rond het verificatieproces af.
    • Als u het verificatieproces nu wilt doorlopen: Selecteer de verificatieoptie om uw relatie met het dealerbedrijf nu te bevestigen.
    • Als u het verificatieproces later wilt doorlopen: klik op Later verifiëren en dan Later. U moet het profiel van uw dealerbedrijf bevestigen voordat u het kunt beheren.
    • Als u niet bent gemachtigd om het bedrijfsprofiel te beheren: Zoek een gemachtigde persoon in uw organisatie om het verificatieproces af te ronden. Als iemand eigenaar is van het profiel van het dealerbedrijf, kunt u het eigendom van het profiel aanvragen.

Contact

Nadat uw profielen zijn geverifieerd, neemt u contact op met support, om de serviceafdeling zo te labelen dat die deel uitmaakt van uw dealerbedrijf. Vraag afdelingslabel aan.