Kenmerken toevoegen of bewerken

Met kenmerken laat u klanten zien wat uw bedrijf te bieden heeft. Zo kunt u aangeven dat uw restaurant over wifi beschikt of een terras heeft, maar bijvoorbeeld ook dat uw bedrijf door vrouwen wordt geleid. Door relevante, nauwkeurige kenmerken aan uw bedrijfsprofiel toe te voegen, vangt u de aandacht van klanten die uw bedrijf via Google vinden.

Kenmerken worden in uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Maps weergegeven. Sommige kenmerken, zoals 'Terras' of 'Vrouwelijk management', kunnen worden gemarkeerd als badges wanneer klanten uw bedrijfsinformatie bekijken op hun mobiele apparaat.

Hoe het werkt

Er zijn twee typen kenmerken: feitelijke kenmerken (zoals een terras of vrouwelijk management) en subjectieve kenmerken (bijvoorbeeld of uw bedrijf populair is bij de plaatselijke bevolking). U kunt bepaalde feitelijke kenmerken rechtstreeks bewerken. Subjectieve kenmerken zijn echter afhankelijk van de mening van Google-klanten die uw bedrijf hebben bezocht.

De bedrijfscategorie bepaalt welke kenmerken voor uw bedrijfsprofiel beschikbaar zijn. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om kenmerken voor geaccepteerde betaalmiddelen, toegankelijkheidsopties en LHBTQ-vriendelijkheid. Wanneer u de bedrijfsinformatie in Google Mijn Bedrijf bewerkt, ziet u welke kenmerken voor uw bedrijf beschikbaar zijn.

De functionaliteit voor kenmerken toevoegen of bewerken is niet beschikbaar in de Google Mijn Bedrijf-app voor iPhone.