Kom igång med Resultat

På sidan Resultat kan du se hur människor hittar din företagsprofil på Google. Eftersom många kunder hittar företag på Google Sök och Maps fokuserar sidan Resultat på hur kunder använder dessa tjänster för att hitta din profil och vad de gör när de hittar den. Du kan se resultatdata för enskilda eller flera profiler.

Läs om hur du förbättrar din lokala rankning på Google.

Så fungerar Resultat

Läs om hur kunder hittar din företagsprofil

I avsnittet Hur kunder hittar din profil kan du se hur många kunder som hittade dig och hur de hittade dig. Klicka eller tryck på diagrammet för att se hur stor procentandel av kunderna som hittade dig med var och en av följande metoder:

• Direktsökning: En kund sökte direkt efter ditt företags namn eller adress.
  • Upptäckssökningar: En kund sökte efter en kategori, produkt eller tjänst som du erbjuder och din profil visades.
  • Varumärkessökningar: En kund sökte efter ditt varumärke eller ett varumärke som är relaterat till ditt företag. Denna kategori visas bara om din profil har visats minst en gång för en varumärkessökning.
  • Totalt antal sökningar: Det totala antalet direktsökningar, upptäckssökningar och varumärkessökningar.

Visa en annons på Google för att nå personer som ännu inte har hittat din profil.

Tips! Detta diagram visas hur många personer som sökte efter ditt företag med namn eller kategori. Dessa sökningar räknas individuellt. Det innebär att en upptäckssökning följd av en direktsökning räknas som två sökningar, en i vardera avsnitt.

Ta reda på om kunder hittade dig på Sök eller Maps

I avsnittet Var kunder hittar dig på Google ser du hur många kunder som hittade dig via Google Sök eller Google Maps. Du kan se antalet visningar som din profil har fått via var och en av tjänsterna:

• Visning på Sök: En kund hittade ditt företag via Google Sök. Visas som Sökvisningar i massrapporter.
  • Visning på Maps: En kund hittade ditt företag via Google Maps. Visas som Maps-visningar i massrapporter.
  • Totalt antal visningar: Det totala antalet visningar på både Google Sök och Google Maps.

Så här ser du detaljerad information om hur många kunder som hittade ditt företag via en viss tjänst en viss dag:

1. Välj dag.
    • Dator: Placera markören över dagen.
    • Mobil enhet: Tryck på dagen.
  2. Klicka på kryssrutorna till höger om diagrammet för att aktivera och inaktivera filter.

Tips! Diagrammet anger när ditt företag visades i olika avsnitt på Sök och Maps. Sidan Resultat visar det totala antalet visningar. Om samma användare såg ditt företag på både Sök och Maps räknas detta som två visningar i Resultat.

Läs om kundaktivitet i din profil

I avsnittet Kundåtgärder ser du vad kunderna gjorde efter att de hittade din företagsprofil. Diagrammet visar hur många kunder som utförde följande typer av åtgärder när de såg din profil:

• Besökte din webbplats: En kund besökte din webbplats. Visas som Webbplatsåtgärder i massrapporter.
  • Begärde vägbeskrivning: En kund begärde en vägbeskrivning till ditt företag. Visas som Vägbeskrivningsåtgärder i massrapporter.
  • Ringde dig: En kund ringde till ditt företag. Visas som Telefonsamtalsåtgärder i massrapporter.
  • Totalt antal åtgärder: Detta är det totala antalet gånger som kunder besökte din webbplats, begärde vägbeskrivningar och ringde till dig.

Så här ser du hur många kunder som utförde en viss åtgärd en viss dag:

1. Välj en dag.
    • Dator: Placera markören över dagen.
    • Mobil enhet: Tryck på dagen.
  2. Klicka på kryssrutorna till höger om diagrammet för att aktivera och inaktivera filter.

Tips! Diagrammet visar det totala antal gånger som någon klickade på en åtgärd, till exempel Ring. Om en person ringer till ett företag tre gånger under en dag registreras tre samtal i Resultat.

Tolka data om telefonsamtal från kunder

Detta avsnitt visar när och hur ofta kunder ringde till ditt företag via dina företagsuppgifter.

I diagrammet Totalt antal samtal kan du se trender i kundsamtal sorterade efter Veckodag eller Tidpunkt. Du kan använda denna information för att ta reda på när de flesta telefonsamtal sker.

Du kan justera tidsintervallet för att sortera data från senaste veckan, månaden eller kvartalet med hjälp av rullgardinsmenyn högst upp till höger.

Tips! Detta mätvärde motsvarar antalet klick på samtalsknappen i din företagsprofil. Om en person kopierar numret och slår det manuellt eller avslutar samtalet innan det har kopplats fram kanske antalet telefonsamtal som anges på sidan Resultat inte överensstämmer med antalet faktiska samtal till ditt företag.

Se vad ditt företag är känt för

I detta avsnitt på sidan Resultat ser du kunders åsikter om din restaurang eller ditt kafé. Det kan till exempel vara att din restaurang är mysig, romantisk eller erbjuder bra drinkar.

Eftersom kundernas åsikter speglar deras upplevelse är informationen subjektiv. Den är tänkt att beskriva platsens känsla och atmosfär. Vi tar inte bort denna information om den inte bevisligen är felaktig.