Kom i gang med resultatdata

I resultatdata kan du se hvordan folk finner Google-bedriftsprofilen din. Fordi mange kunder finner bedrifter på Google Søk og Maps, fokuserer resultatene på hvordan folk finner profilen via Søk og Maps, og hva de gjør etter det. Du kan se resultater fra enkeltprofiler eller flere profiler samtidig.

Finn ut hvordan du kan få bedre lokal rangering på Google.

Forstå hva som inngår i resultatene

Se hvordan kunder finner bedriftsprofilen din

I delen «Slik finner kundene profilen din» i resultatene kan du se hvor mange kunder som har funnet deg, og hvordan de fant deg. Klikk eller trykk på diagrammet i oversikten for å se hvor mange prosent av kundene som fant deg via de ulike søkemåtene:

• Direktesøk: En kunde søkte direkte etter navnet på eller adressen til bedriften din.
  • Utforskende søk: En kunde søkte etter en kategori, et produkt eller en tjeneste du tilbyr, og profilen din dukket opp.
  • Merkevaresøk: En kunde søkte etter merkevaren din eller et merke relatert til virksomheten din. Denne kategorien er bare synlig hvis profilen din er vist minst én gang for et merkevaresøk.
  • Totalt antall søk: Her får du se det totale antallet direktesøk, utforskende søk og merkevaresøk.

Hvis du vil tiltrekke deg folk som ikke har funnet profilen din ennå, kan du kjøre en annonse på Google.

Tips: I dette diagrammet kan du se hvor mange folk som har søkt etter bedriften din per navn eller kategori. Disse søkene beregnes enkeltvis, så et utforskende søk og deretter et direktesøk teller som to søk – ett i hver del.

Finn ut om kundene fant deg via Søk eller Maps

I delen «Her finner kundene deg på Google» i resultatene kan du se hvor mange kunder som fant deg via Google Søk eller Google Maps. Du kan se hvor mange ganger noen har åpnet profilen din via hver av disse tjenestene:

• Visninger på Google Søk: En kunde fant bedriften din via Google Søk. Dette vises som «Søk-visninger» i samlerapportene.
  • Visninger på Maps: En kunde fant bedriften din via Google Maps. Dette vises som «Maps-visninger» i samlerapportene.
  • Totalt antall visninger: Det totale antallet visninger på både Google Søk og Google Maps.

Slik ser du informasjon om hvor mange kunder som fant bedriften din via et bestemt produkt på en bestemt dag:

1. Velg dagen.
    • På datamaskiner: Hold markøren over denne dagen.
    • På mobilenheter: Trykk på dagen.
  2. Klikk i avmerkingsboksene til høyre for diagrammet for å slå på eller av filtre.

Tips: Dette representerer visninger av bedriften din i ulike deler av Søk og Maps. I resultatene kan du se det totale antallet visninger. Hvis den samme brukeren så bedriften både på Søk og Maps, telles det som to visninger.

Finn ut mer om kundeaktivitet på profilen din

I «Kundehandlinger»-delen kan du se hva kundene gjorde etter at de fant bedriftsprofilen din. I diagrammet ser du hvor mange kunder som utførte følgende typer handlinger da de så på profilen din:

• Besøkte nettstedet ditt: En kunde besøkte nettstedet ditt. Dette vises som «Besøk på nettstedet etter søk» i samlerapportene.
  • Ba om veibeskrivelse: En kunde ba om veibeskrivelse til bedriften din. Dette vises som «Veibeskrivelser etter søk» i samlerapportene.
  • Ringte deg: En kunde ringte bedriften din. Dette vises som «Telefonanrop etter søk» i samlerapportene.
  • Totalt antall handlinger: Her vises det totale antallet kunder som besøkte nettstedet ditt, ba om veibeskrivelse eller ringte deg.

Slik kan du se hvor mange kunder som utførte en handling på en bestemt dag:

1. Velg en dag.
    • På datamaskiner: Hold markøren over denne dagen.
    • På mobilenheter: Trykk på dagen.
  2. Klikk i avmerkingsboksene til høyre for diagrammet for å slå filtre på eller av.

Tips: I dette diagrammet kan du se det totale antallet ganger noen har klikket på en handling, for eksempel «Ring». Når én enkelt bruker ringer bedriften tre ganger i løpet av dagen, telles dette som tre anrop i resultatene.

Om anropsdata for kunder

I denne delen kan du se når og hvor ofte kunder ringer til bedriften din via bedriftsoppføringen din.

I «Totalt antall anrop»-diagrammet kan du se trender for kundesamtalene dine ved å velge enten Ukedag eller Tid på dagen. Ved hjelp av denne informasjonen kan du finne ut når kundene som oftest ringer.

Du kan justere tidsrommet via rullegardinmenyen oppe til høyre for å sortere data fra den siste uken, den siste måneden eller det siste kvartalet.

Tips: Denne beregningen viser antallet klikk på ringeknappen i bedriftsprofilen din. Hvis brukeren kopierer nummeret og ringer det manuelt eller avslutter anropet før det settes over, kan du se avvik mellom antallet telefonsamtaler på resultatsiden og antallet anrop bedriften faktisk har mottatt.

Finn ut hva bedriften din er kjent for

I denne resultatdelen kan du se hva kundene mener om kafeen eller restauranten din. Her kan du for eksempel se om restauranten oppfattes som koselig eller romantisk, eller om den er kjent for gode cocktailer.

Fordi kundenes meninger er basert på opplevelsen deres, er informasjonen subjektiv. Hensikten er å beskrive stemningen på stedet. Med mindre det blir bevist at informasjonen er falsk, fjerner vi den ikke.