Tietoja tilastoista

Käyttötiedoista näet, miten ihmiset löytävät yritystietosi verkosta. Koska monet asiakkaat etsivät yrityksiä Google-haun ja Mapsin avulla, tilastot keskittyvät siihen, miten asiakkaat käyttävät hakua ja Mapsia tietojesi hakemiseen ja mitä he tekevät löydettyään tietosi. Voit tutkia joko yksittäisten yritystietojen käyttötietoja tai useiden yritystietojen yhdistettyjä käyttötietoja.

Huom. Muutamaa viime päivää koskevaa dataasi saatetaan hieman muokata, kun arvioimme ja tarkennamme tietoja.

Näin ne toimivat

Miten asiakkaat löytävät yritystietosi?

Tästä tilastojen osiosta voit nähdä, kuinka moni asiakas on löytänyt yrityksesi ja miten he ovat löytäneet yrityksesi. Klikkaa tai napauta hallintapaneelissa olevaa kaaviota, niin näet niiden asiakkaiden prosenttiosuuden, jotka löysivät yrityksesi näillä eri tavoilla:

• Suorat haut: Asiakas teki suoran haun yrityksesi nimellä tai osoitteella.
  • Asiahaut: Yritystietosi tulivat näkyviin asiakkaan haettua yrityksesi toimialaa taikka yrityksesi tarjoamaa tuotetta tai palvelua.
  • Brändihaut: Asiakas haki brändiäsi tai yritykseesi liittyvää brändiä. Tämä luokka näkyy vain, jos yritystietosi ovat näkyneet brändihaussa vähintään kerran.
  • Haut yhteensä: Suorien hakujen, asiahakujen ja brändihakujen kokonaismäärä.

Haluatko kiinnittää sellaisten ihmisten huomion, jotka eivät vielä tunne yritystäsi? Kokeile Google-mainoksia.

Huom. Tässä kaaviossa näytetään yritystäsi nimen tai luokan mukaan hakeneiden ihmisten määrä. Nämä haut lasketaan erikseen, joten jos käyttäjä tekee ensin asiahaun ja sitten suoran haun, kaaviossa näkyy kaksi hakua (yksi kummassakin osiossa).

Hakulausekkeet

Hakulausekkeet-kohdasta näet, millä kyselyillä yritystäsi on etsitty Googlesta. Käyttötiedot-välilehdeltä voit seurata yritystäsi koskevia yleisiä termejä ja hakutrendejä. Näiden kyselyiden avulla voit luoda parempia postauksia Googlen avulla ja jopa mainoksia asiakkaiden aktivoimiseksi.

Hakulausekkeet sisältävät termejä, joilla asiakkaat ovat etsineet yritystäsi paikallisessa haussa tai Mapsissa.

Näet lausekkeet, joita on käytetty viimeisen viikon, kuukauden tai vuosineljänneksen aikana. Käyttäjien tietosuojan varmistamiseksi näet vain kyselyt, jotka täyttävät tietosuojaa koskevat vaatimuksemme.

Lue lisätietoja paikallisen sijoituksen parantamisesta Googlessa.

Kun tiedät, mitä lausekkeita asiakkaat käyttävät, voit hyödyntää tietojasi aloittamalla postaamisen tai mainosten näyttämisen.

Mistä asiakkaat löytävät yrityksesi Googlessa?

Tästä tilastojen osiosta näet, kuinka moni asiakas löysi sinut Google Haun tai Google Mapsin kautta. Näet yritystietojesi saamien katselukertojen määrän seuraavasti:

• Näyttökerrat Haussa: Asiakas löysi yrityksesi Google Haun kautta. Tämä näkyy yhdistetyissä raporteissa nimellä Haun näyttökerrat.
  • Näyttökerrat Mapsissa: Asiakas löysi yrityksesi Google Mapsin kautta. Tämä näkyy yhdistetyissä raporteissa nimellä Mapsin näyttökerrat.
  • Näyttökerrat yhteensä: Tämä ilmaisee Google-haun ja Google Mapsin kautta saatujen näyttökertojen kokonaismäärän.

Jos haluat tutkia tarkempia tietoja siitä, kuinka moni asiakas on löytänyt yrityksesi tietyn tuotteen avulla ja tiettynä päivänä, toimi seuraavasti:

1. Valitse haluamasi päivä.
    • Tietokoneella: Siirrä osoitin päivän kohdalle.
    • Mobiililaitteella: Napauta päivää.
  2. Ota suodattimia käyttöön ja poista niitä käytöstä valitsemalla kaavion oikealla puolella olevia valintaruutuja.

Huom. Tämä vastaa yritystietojesi saamia näyttökertoja Haun ja Mapsin eri osioissa. Näytämme näyttökertojen kokonaismäärän. Jos sama käyttäjä katseli yritystäsi sekä Haussa että Mapsissa, näytämme kaksi näyttökertaa.

Asiakkaiden valinnat

Tästä osiosta voit nähdä, mitä asiakkaat tekevät löydettyään yritystietosi Googlesta. Kaaviossa näkyy, kuinka moni asiakas on tehnyt seuraavia toimia katsoessaan yritystietojasi:

• Vierailut verkkosivustolla: Asiakas katsoo verkkosivustoasi. Tämä näkyy yhdistetyissä raporteissa nimellä Verkkosivustotoiminnot.
  • Reittiohjepyynnöt: Asiakas pyytää reittiohjeita yritykseesi. Tämä näkyy yhdistetyissä raporteissa nimellä Reittiohjetoiminnot.
  • Puhelut: Asiakas soittaa yritykseesi. Tämä näkyy yhdistetyissä raporteissa nimellä Puhelutoiminnot.
  • Toimet yhteensä: Tämä ilmaisee kaikkien asiakkaiden tekemien toimien (eli verkkosivustolla vierailujen, reittiohjepyyntöjen ja puheluiden) kokonaismäärän.

Jos haluat nähdä, kuinka moni asiakas on tehnyt tietyn asian tiettynä päivänä, toimi seuraavasti:

1. Valitse haluamasi päivä.
    • Tietokoneella: Siirrä osoitin päivän kohdalle.
    • Mobiililaitteella: Napauta päivää.
  2. Ota suodattimia käyttöön ja poista niitä käytöstä valitsemalla kaavion oikealla puolella olevia valintaruutuja.

Huom. Tässä kaaviossa näytetään sellaisten kertojen yhteenlaskettu määrä, jolloin joku on klikannut jotakin toimintaa (esim. pyytänyt reittiohjeita). Jos esimerkiksi yksittäinen käyttäjä pyytää reittiohjeita yrityksen sijaintiin 100 kertaa samana päivänä, kirjaamme siitä 100 pyyntöä.

Reittiohjepyynnöt

Tästä osiosta voit nähdä, missä asiakkaat ovat olleet pyytäessään reittiohjeita yritykseesi.

Kartalla näkyy yrityksesi sijainti sekä suosittuja paikkoja, joissa asiakkaasi ovat olleet etsiessään Google Mapsista reittiohjeita yrityksesi osoitteeseen. Näet myös pyyntöjen kokonaismäärän kaupunki- tai aluekohtaisesti jaoteltuna.

Voit lähentää ja loitontaa karttaa oikeassa alakulmassa olevilla painikkeilla.

Huom. Tässä kaaviossa näytetään yksittäisten käyttäjien määrä kussakin lähdesijainnissa (esimerkiksi postinumeroalueella, kaupungissa tai maassa). Jos siis yksittäinen käyttäjä pyytää ajanjakson aikana reittiohjeita yrityksen sijaintiin 100 kertaa, kirjaamme vain yhden pyynnön.

Puhelut

Tästä osiosta näet, milloin ja kuinka usein asiakkaat ovat soittaneet yritykseesi yritystietojesi kautta.

Puhelut yhteensä ‑kaaviosta voit nähdä asiakkaiden puheluita koskevia trendejä viikonpäivän tai kellonajan mukaan. Näiden tietojen avulla voit selvittää, milloin asiakkaat soittavat yritykseesi eniten.

Voit muuttaa ajanjaksoa oikean yläkulman avattavasta valikosta sen mukaan, haluatko nähdä dataa viimeisen viikon, kuukauden vai vuosineljänneksen ajalta.

Huom. Tämä ilmaisee yritysprofiilisi soittopainikkeen klikkausten määrän. Jos käyttäjä kopioi numeron ja soittaa siihen manuaalisesti tai lopettaa puhelun, ennen kuin se yhdistetään, Tilastot-sivulla näkyvien puhelujen määrä voi poiketa todellisesta yritykseesi soitettujen puhelujen määrästä.

Kuvat

Tämän osion seuraavista kaavioista voit nähdä, kuinka monta kuvaa yritystietoihisi on liitetty ja kuinka usein niitä on katsottu muiden samankaltaisten yritysten kuviin verrattuna:

• Kuvien katselukerrat: Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa kuviasi on katsottu.
  • Kuvien määrä: Tämä ilmaisee, kuinka monta kuvaa olet ladannut yritystietoihisi.

Voit muuttaa ajanjaksoa vasemmassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta sen mukaan, haluatko nähdä dataa viimeisen viikon, kuukauden vai vuosineljänneksen ajalta. Kun viet hiiren kaaviossa tietyn päivän kohdalle, näet vain kyseisen päivän datan.

Jos alueella on tarpeeksi samankaltaisia yrityksiä, kaavioissa näkyy viivoja, joiden avulla voit vertailla omien kuviesi dataa samankaltaisten yritysten kuvia koskevaan dataan. Jos yrityksesi on esimerkiksi ravintola, kaaviossa verrataan ravintolasi tietoja alueen muiden ravintoloiden tietoihin. Kaavion oikealla puolella näkyy valitsemiesi datapisteiden mukainen kuvien kokonaismäärä.

Näillä osioilla on seuraavat tunnisteet yhdistetyissä tilastoraporteissa:

• Omistajan kuvat yhteensä
  • Omistajan kuvien katselukerrat
  • Asiakkaiden kuvat yhteensä
  • Asiakkaiden kuvien katselukerrat

Huom. Tässä näkyvät kaikkien kuviesi katselukerrat. Jos sama käyttäjä katsoo useita kuvia, tallennamme useita katselukertoja.

Mistä yrityksesi tunnetaan?

Tästä käyttötietojen osiosta voit nähdä asiakkaiden mielipiteitä ravintolastasi tai kahvilastasi (kuten viihtyisä, romanttinen tai tunnettu cocktaileistaan).

Asiakkaiden mielipiteet pohjautuvat heidän kokemuksiinsa, joten tiedot ovat subjektiivisia. Nämä tiedot ovat arvokkaita muille asiakkaille, sillä ne kuvaavat paikan tunnelmaa. Tietoja ei poisteta, ellei niitä osoiteta virheellisiksi.