Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Aan de slag met Prestaties

Prestatiegegevens bieden u informatie over de manier waarop mensen uw profiel op Google Bedrijfsprofiel vinden. Omdat veel klanten bedrijven vinden op Google Zoeken en Maps, zijn prestatiegegevens gericht op de manier waarop klanten Zoeken en Maps gebruiken om uw profiel te vinden en wat ze doen nadat ze uw profiel hebben gevonden. U kunt prestatiegegevens krijgen voor afzonderlijke of meerdere profielen.

Meer informatie over hoe u uw positie in lokale zoekresultaten op Google kunt verbeteren

Inzicht krijgen in prestatiegegevens

Prestatiegegevens omvatten weergaven, zoekopdrachten en acties die afkomstig zijn van zowel organische zoekresultaten als van Google Ads. U kunt meer informatie vinden over:

Meer informatie over hoe klanten uw bedrijfsprofiel vinden

Het gedeelte 'Hoe klanten uw profiel vinden' op de pagina Prestaties toont hoeveel klanten u hebben gevonden en hoe ze u hebben gevonden. Klik of tik op het diagram op het dashboard om na te gaan hoeveel klanten u via elk van deze methoden hebben gevonden, uitgedrukt als percentage:

• Rechtstreekse zoekopdrachten: Een klant heeft rechtstreeks naar uw bedrijfsnaam of adres gezocht.
  • Verkennende zoekopdrachten: Een klant heeft gezocht naar een door u aangeboden categorie, product of service en uw profiel is getoond.
  • Merkzoekopdrachten: Een klant heeft gezocht naar uw merk of naar een merk dat aan uw bedrijf is gerelateerd. Deze categorie is alleen zichtbaar als uw profiel minstens één keer is getoond bij een merkzoekopdracht.
  • Totaal aantal zoekopdrachten: Het totale aantal rechtstreekse, verkennende en merkzoekopdrachten.

Laat een advertentie lopen op Google om mensen aan te trekken die uw profiel nog niet hebben gevonden.

Tip: Dit diagram toont het aantal mensen dat op naam of op categorie naar uw bedrijf heeft gezocht. Deze zoekopdrachten worden afzonderlijk berekend, dus een verkennende zoekopdracht en dan een rechtstreekse zoekopdracht tellen als 2 zoekopdrachten, 1 voor elk gedeelte.

Achterhalen of klanten u hebben gevonden op Zoeken of Maps

Het gedeelte 'Waar klanten u vinden op Google' op de pagina Prestaties toont hoeveel klanten u hebben gevonden via Google Zoeken of Google Maps. U vindt voor elk van deze services het aantal weergaven dat uw profiel heeft gekregen:

• Weergave op Zoeken: een klant heeft uw bedrijf via Google Zoeken gevonden. Deze weergaven worden in bulkrapporten vermeld als Zoekweergaven.
  • Weergave op Maps: een klant heeft uw bedrijf via Google Maps gevonden. Deze weergaven worden in bulkrapporten vermeld als Maps-weergaven.
  • Totaal aantal weergaven: het totale aantal weergaven van Google Zoeken en Google Maps samen.

Zo krijgt u toegang tot informatie over hoeveel klanten uw bedrijf hebben gevonden voor een specifiek product en een specifieke dag:

1. Selecteer de dag.
    • Desktop: Plaats uw cursor op de dag.
    • Mobiel: Tik op de dag.
  2. Klik rechts van het diagram op de selectievakjes om filters aan en uit te zetten.

Opmerking: Dit zijn weergaven van uw bedrijf in verschillende gedeelten van Zoeken en Maps. Prestaties toont het totale aantal weergaven. Als dezelfde gebruiker uw bedrijf zowel op Zoeken als Maps bekijkt, telt Prestaties dit als 2 weergaven.

Meer informatie over klantactiviteit in uw profiel

Het gedeelte Klantacties toont het gedrag van klanten nadat ze uw bedrijfsprofiel hebben gevonden. Het diagram toont hoeveel klanten de volgende typen acties hebben uitgevoerd toen ze uw profiel bekeken:

• Heeft uw website bezocht: Een klant heeft uw website bezocht. In bulkrapporten wordt dit vermeld als Website-acties.
  • Heeft een routebeschrijving opgevraagd: Een klant heeft een route naar uw bedrijf opgevraagd. In bulkrapporten wordt dit vermeld als Routebeschrijvingen.
  • Heeft u gebeld: Een klant heeft uw bedrijf gebeld. In bulkrapporten wordt dit vermeld als Telefoongesprekken.
  • Totaal aantal acties: Dit is het totale aantal keren dat klanten uw website hebben bezocht, een routebeschrijving hebben opgevraagd en u hebben gebeld.

U vindt als volgt hoeveel klanten een specifieke actie op een specifieke dag hebben uitgevoerd:

1. Selecteer een dag.
    • Desktop: Plaats uw cursor op de dag.
    • Mobiel: Tik op de dag.
  2. Klik rechts van het diagram op de selectievakjes om filters aan of uit te zetten.

Tip: Dit diagram toont het totale aantal keren dat iemand op een actie heeft geklikt, zoals Bellen. Als een gebruiker een bedrijf 3 keer per dag belt, telt Prestaties dit als 3 gesprekken.

Inzicht in gespreksgegevens van klanten

In dit gedeelte staat waarvandaan en hoe vaak klanten uw bedrijf hebben gebeld via uw bedrijfsvermelding.

In het diagram Totaal aantal gesprekken kunt u de trends van telefoongesprekken bekijken door ze uit te splitsen op Dag van de week of Tijd van de dag. U kunt deze informatie gebruiken om te achterhalen wanneer klanten het meest bellen.

U kunt de periode aanpassen om gegevens van de afgelopen week, maand of kwartaal te sorteren. Gebruik hiervoor het dropdownmenu rechtsboven.

Tip: Dit is het aantal klikken op de knop Bellen in uw bedrijfsprofiel. Als de gebruiker het nummer kopieert en dit handmatig belt of het gesprek beëindigt voordat er verbinding is gemaakt, zijn er misschien verschillen tussen het aantal telefoongesprekken op de pagina Prestaties en het aantal daadwerkelijke telefoontjes dat uw bedrijf heeft gekregen.

Ontdekken waar uw bedrijf bekend om staat

Dit gedeelte op de pagina Prestaties toont de mening van klanten over uw restaurant of café. Hieruit kan bijvoorbeeld blijken dat uw restaurant gezellig en romantisch wordt gevonden of bijzondere cocktails serveert.

Deze informatie is subjectief aangezien de meningen van klanten zijn gebaseerd op hun bezoek. Dit is om de indruk en sfeer van een plaats te beschrijven. We verwijderen de informatie niet, tenzij deze bewijsbaar niet klopt.