Översikt för byråer

Med Företagsprofil kan du enkelt hantera din onlinenärvaro och nå befintliga och framtida kunder.

Byråer kan använda Företagsprofil för att hantera små och medelstora företag och butikskedjekunder i ett och samma konto. Läs mer om hur du registrerar ett organisationskonto i Företagsprofil.

Fördelar

Byråer kan hantera sina kunders verksamhet på olika sätt:

Så fungerar det

Efter att du har registrerat din byrå i Företagsprofil ska du skapa en organisation.

Third party agency overview

Organisationskontot gör det möjligt att hantera profiler på uppdrag av de företagsägare ni jobbar med. Du kan lägga till personer i organisationen som ägare eller medlemmar, och de ansvarar för att hantera profiler. Användarna kan utnyttja flera av funktionerna som ingår i Företagsprofil.

Byråer bör använda ett enstaka organisationskonto för att hantera alla sina profilgrupper. Observera att ett organisationskonto inte kan äga enskilda profiler direkt.

API för Företagsprofil

API:et gör det möjligt att enkelt hantera information åt dina kunder via appar som ni utvecklar. Läs mer om hur du begär åtkomst till API:et.

Foton

Ladda upp foton av hög kvalitet för att visa upp din kunds produkter och tjänster för befintliga och framtida slutkunder. Fotona hjälper människor att hitta din kunds verksamhet på Google via Sök och Maps.

Insikter

Använd Insikter för att ta reda på hur människor hittar och interagerar med din kunds profil på Google. Insikterna hjälper dig förstå hur du ska visa upp din kunds verksamhet på bästa sätt för att nå fler slutkunder.

Inlägg

Nå ut till slutkunder via meddelanden i din kunds företagsprofil på Google Sök och Maps. Med inlägg kan du skapa och dela meddelanden, erbjudanden, nya och populära artiklar i lager och information om specialevent i butiken direkt med din kunds slutkunder.

Annonsera online

Länka Google-konton som används för att hantera dina kunders företagsprofiler till Google Ads för att stärka deras lokala närvaro. Du kan använda Insikter för att optimera dina annonser och hitta det bästa sättet att nå slutkunder.

Läs mer om funktionerna i Företagsprofil.

Rekommendationer

Med funktionerna i Företagsprofil (till exempel Inlägg och Foton) kan företag interagera med kunder och bygga förtroende. Här följer några metodtips för hur du kan hjälpa din kund att få ut mesta möjliga av Företagsprofil:

• Se till att företagsinformationen är aktuell och korrekt i alla profiler som du hanterar så att slutkunderna kan nå dina kunder enklare.
  • Framhäv kampanjer och erbjudanden med Inlägg och nå lokala kunder direkt på Google Maps och Sök. Många människor letar efter erbjudanden och rabatter när de söker efter företag online. Din kund kan marknadsföra reor, specialevent och annat för potentiella kunder genom strategiskt text-, video- och bildinnehåll.
  • Agera på både positiva och negativa recensioner för att stärka slutkundernas förtroende för dina kunder. Många menar att recensionerna av en företagsprofil hjälper dem att besluta om de ska köpa företagets produkter eller tjänster.

Kontakta support

Kontakta vår support genom att skicka in en supportbegäran om du får problem.

Tänk på följande för att se till att dina supportärenden gällande Företagsprofil behandlas så effektivt som möjligt:

• Ange all information som begärs i kontaktformuläret när du skickar in ditt supportärende.
  • Använd skärmbilder eller videor för att demonstrera problemet. Inkludera tidstämpeln i skärmbilderna när det är möjligt för att hjälpa vårt team att felsöka åtgärden.
    Var noga med att utesluta orelaterad och känslig information, till exempel filnamn och personliga uppgifter om andra.
  • Om du skickar in en supportbegäran om ett problem som påverkar flera profiler bör du ordna profilerna i ett kalkylblad.
  • Skicka inte in dubbletter av förfrågningar. Upprepade förfrågningar om samma problem skapar förvirring i kommunikationen och slösar tid.
    Obs! Notera supportärendets id-nummer om du skulle behöva skicka in en ny begäran om samma ärende. Id-numret står angivet på ämnesraden i supportteamets svar till dig.