Hantera byråorganisationer

Med en organisation kan du hantera din företagsprofil på Google. Varje företag får bara ha en organisation i Företagsprofil.

Du kan hantera en enskild profil i Sök och Maps. Om du vill hantera flera profiler samtidigt kan du använda Hanterare för Företagsprofil. Om du vill lägga till en annan profil väljer du menyn med tre punkter på Google Sök följt av Lägg till en ny företagsprofil

Du kan lägga till personer som ägare eller medlemmar i organisationen. Här följer en översikt över vad ägare, ansvariga och kommunikationsansvariga kan göra:

Åtgärd Ägare av organisation Medlem i organisation
Lägga till och ta bort organisationsmedlemmar
Visa organisationsuppgifter
Redigera organisationens namn
Radera organisation

Skapa en organisation

Så här skapar du en organisation i Företagsprofil:

1. Gå till business.google.com/agencysignup.
  2. Ange din byrås webbplatsadress.
  3. Logga in med en e-postadress på din byrås domän.
  4. Bekräfta att det här är din byrås primära Google Företagsprofil-konto.
  5. Ange mer information om din byrå och ytterligare ägare.
  6. Skapa organisationen genom att följa anvisningarna.

Om organisationskonton

Ett organisationskonto är en typ av Företagsprofil-konto som är utformat för tredje parter som ansvarar för hanteringen av platser för andra företags räkning. Ett organisationskonto kan bara hantera en plats efter att platsen har gett organisationen tillstånd till hanteringen. Användare på ett organisationskonto ansvarar för platshanteringen. För att en användare ska kunna läggas till i en organisation får användarens konto inte direkt äga några platser eller platsgrupper.

Lägga till ägare och medlemmar

Endast ägaren till en organisation kan lägga till ägare och medlemmar.

Så här lägger du till en ägare eller medlem i organisationen:

1. Logga in i Hanterare för Företagsprofil.
  2. Välj organisationen från rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Användare.
  4. Lägg till e-postadressen för användaren du vill bjuda in genom att klicka på Bjud in nya användare Invite new users. Du kan bjuda in personen som ägare eller medlem.

Ta bort ägare och medlemmar

Det är bara ägaren till en organisation som kan ta bort ägare och medlemmar.

Så här tar du bort en ägare eller medlem från din organisation:

1. Logga in i Hanterare för Företagsprofil.
  2. Välj organisationen från rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Användare.
  4. Klicka på Ta bort Ta bort bredvid personen du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort

Visa organisations-id och andra uppgifter

Så här visar du organisationsuppgifter:

1. Logga in i Hanterare för Företagsprofil.
  2. Välj organisationen från rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Meny Meny för organisationen och välj Detaljer.
  4. Organisationsnamnet, det tiosiffriga organisations-id:t och andra uppgifter visas.

Vissa användargruppmedlemmar kanske inte har rätt att se organisations-id:t. Försök i så fall be organisationens ägare om id:t.

Överföra primärt ägarskap av en organisation

Så här överlåter du det primära ägarskapet av en organisation:

1. Logga in i Hanterare för Företagsprofil.
  2. Välj organisationen från rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Användare.
  4. Klicka på Hantera användare under Organisation.
  5. Leta reda på användaren du vill göra till ägare.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid användarens namn och välj Primär ägare.
  7. Klicka på Överför för att bekräfta att du vill göra den här användaren till den primära ägaren.
  8. Klicka på Klart.

Radera en organisation

Innan du raderar en organisationen måste du ta bort eller överföra alla platser och användare i organisationen. Det går inte att ångra raderingen av en organisation.

Så här raderar du en organisation:

1. Logga in i Hanterare för Företagsprofil.
  2. Välj organisationen från rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Meny Meny för organisationen och välj Detaljer.
  4. Klicka på Radera organisation.
  5. Klicka på Radera för att bekräfta att du vill radera organisationen.