Administrering av organisasjoner

Med en organisasjon kan du administrere profilen til bedriften din i Google Min bedrift. Hver bedrift kan bare ha én organisasjon i Google Min bedrift.

Du kan legge til personer som eiere eller medlemmer i organisasjonen din. Her er en oversikt over rettighetene knyttet til hver enkelt rolle:

Rettighet Organisasjonseier Organisasjonsmedlem
Legg til og fjern organisasjonsmedlemmer
Se informasjon om organisasjonen
Rediger organisasjonsnavnet
Slett organisasjonen

Opprett en organisasjon

Slik oppretter du en organisasjon i Google Min bedrift:

1. Gå til business.google.com/agencysignup.
  2. Klikk på Start nå.
  3. Skriv inn nettstedadressen til byrået ditt.
  4. Logg på med en e-postadresse knyttet til byråets domene.
  5. Bekreft at dette er byråets hovedkonto i Google Min bedrift.
  6. Oppgi mer informasjon om byrået og andre eiere.
  7. Følg veiledningen for å opprette organisasjonen.

Om organisasjonskontoer

Organisasjonskontoer i Google Min bedrift er beregnet for tredjeparter som har ansvaret for å administrere beliggenheter på vegne av bedriftseiere. Med en organisasjonskonto kan du først administrere en beliggenhet etter at organisasjonen har fått tillatelse til dette fra beliggenheten. Brukere i en organisasjonskonto har ansvaret for å administrere beliggenheter. For at en bruker skal kunne legges til en organisasjon, kan kontoen til denne brukeren ikke være oppført som direkte eier eller administrator av noen beliggenheter eller beliggenhetsgrupper.

Legg til eiere og medlemmer

Bare eieren av en organisasjon kan legge til eiere og medlemmer i organisasjonen.

Slik legger du til en eier eller et medlem i organisasjonen:

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Velg organisasjonen fra rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Administrer brukere.
  4. Legg inn e-postadressen til brukeren du vil invitere. Du kan invitere brukeren til å være eier eller medlem av organisasjonen.

Fjern eiere og medlemmer

Bare eieren av en organisasjon kan fjerne eiere og medlemmer fra den.

Slik fjerner du en eier eller et medlem fra organisasjonen:

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Velg organisasjonen fra rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Administrer brukere.
  4. Klikk på X for personen du vil fjerne.
  5. Klikk på Fjern

Se organisasjons-ID-en og annen informasjon

Slik ser du informasjon om organisasjonen:

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Velg organisasjonen fra rullegardinmenyen.
  3. Klikk på menyen Three-dot menu vertical for organisasjonen, og velg Detaljer.
  4. Deretter ser du navnet på organisasjonen, den tisifrede ID-en og andre opplysninger om organisasjonen.

Det kan hende at enkelte brukergruppemedlemmer ikke har tilgang til å se organisasjons-ID-en. I så fall kan de kontakte organisasjonseieren for å få oppgitt denne.

Overfør hovedeierskapet for en organisasjon

Slik overfører du hovedeierskapet for en organisasjon:

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Velg organisasjonen fra rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Administrer brukere.
  4. Under «Organisasjon» klikker du på Administrer brukere.
  5. Finn brukeren du vil overføre eierskapet til.
  6. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av brukerens navn, og velg Hovedeier.
  7. Klikk på Overfør for å bekrefte at du vil angi denne brukeren som hovedeier.
  8. Klikk på Ferdig.

Slett en organisasjon

Før du kan slette en organisasjon, må du fjerne eller overføre alle beliggenheter og brukere fra den. Organisasjoner slettes permanent og kan ikke gjenopprettes.

Slik sletter du en organisasjon:

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Velg organisasjonen fra rullegardinmenyen.
  3. Klikk på menyen Three-dot menu vertical for organisasjonen, og velg Detaljer.
  4. Klikk på Slett organisasjonen.
  5. Klikk på Slett for å bekrefte at du vil slette organisasjonen.