Bureaus beheren

Met een organisatie kunt u uw Google-bedrijfsprofiel beheren. Elk bedrijf mag in een bedrijfsprofiel maar één organisatie hebben.

U kunt een afzonderlijk profiel beheren op Zoeken en Maps. Als u meerdere profielen bulksgewijs wilt beheren, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken. Als u nog een profiel wilt toevoegen, selecteert u op Google Zoeken het menu met 3 stippen en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

U kunt mensen aan uw organisatie toevoegen als eigenaren of als leden. Hier volgt een overzicht van de verschillende mogelijkheden van elke rol:

Mogelijkheid Eigenaar van organisatie Lid van organisatie
Organisatieleden toevoegen en verwijderen
Gegevens van organisatie bekijken
Naam van de organisatie bewerken
Organisatie verwijderen

Een organisatie maken

Een organisatie maken in uw bedrijfsprofiel:

1. Ga naar business.google.com/agencysignup.
  2. Geef het websiteadres op van uw bureau.
  3. Gebruik een e-mailadres om in te loggen op het domein van uw bureau.
  4. Bevestig dat dit het primaire Google-bedrijfsprofielaccount van uw bureau is.
  5. Geef meer informatie op over uw bureau en andere eigenaren.
  6. Volg de aanwijzingen om uw organisatie te maken.

Over organisatorische accounts

Een organisatorisch account is een type bedrijfsprofiel dat is bedoeld voor derden die namens bedrijfseigenaren verantwoordelijk zijn voor het beheer van locaties. Organisatorische accounts kunnen een locatie alleen beheren als de locatie de organisatie daarvoor toestemming geeft. Gebruikers binnen een organisatorisch account zijn verantwoordelijk voor het beheer van locaties. Een gebruiker kan alleen aan een organisatie worden toegevoegd als het account van de gebruiker niet rechtstreeks eigenaar of beheerder is van locaties of locatiegroepen.

Eigenaren en leden toevoegen

Alleen de eigenaar van een organisatie kan er eigenaren en leden aan toevoegen.

Een eigenaar of lid toevoegen aan uw organisatie:

1. Log in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Selecteer de organisatie in het dropdownmenu.
  3. Klik op Gebruikers.
  4. Voeg het e-mailadres toe van de gebruiker die u wilt uitnodigen door te klikken op Nieuwe gebruikers uitnodigen Invite new users. U kunt de gebruiker uitnodigen om eigenaar of lid van de organisatie te worden.

Eigenaren en leden verwijderen

Alleen de eigenaar van een organisatie kan eigenaren en leden van een organisatie verwijderen.

Een eigenaar of lid uit uw organisatie verwijderen:

1. Log in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Selecteer de organisatie in het dropdownmenu.
  3. Klik op Gebruikers.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen naast de persoon die u wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen

De organisatie-ID en andere gegevens bekijken

De organisatiegegevens bekijken:

1. Log in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Selecteer de organisatie in het dropdownmenu.
  3. Klik op Menu Menu voor de organisatie en kies Details.
  4. U ziet de naam van de organisatie, de 10-cijferige organisatie-ID en andere gegevens.

Sommige leden van de gebruikersgroep kunnen de organisatie-ID mogelijk niet bekijken. Neem in dit geval contact op met de organisatie-eigenaar om de organisatie-ID te verkrijgen.

Het primaire eigendom van een organisatie overdragen

Het primaire eigendom van een organisatie overdragen:

1. Log in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Selecteer de organisatie in het dropdownmenu.
  3. Klik op Gebruikers.
  4. Klik onder Organisatie op Gebruikers beheren.
  5. Zoek de gebruiker aan wie u het eigendom wilt overdragen.
  6. Klik op het dropdownmenu naast de naam van de gebruiker en kies Primaire eigenaar.
  7. Klik op Overdragen om te bevestigen dat u deze gebruiker de primaire eigenaar wilt maken.
  8. Klik op Gereed.

Een organisatie verwijderen

Voordat u een organisatie verwijdert, moet u eerst alle locaties en gebruikers van de organisatie verwijderen of overdragen. Verwijderen van een organisatie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Een organisatie verwijderen:

1. Log in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Selecteer de organisatie in het dropdownmenu.
  3. Klik op Menu Menu voor de organisatie en kies Details.
  4. Klik op Organisatie verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen dat u de organisatie wilt verwijderen.