Organisaatioiden hallinta

Organisaatio antaa sinun hallinnoida yrityksesi profiilia Google My Businessissa. Jokaisella yrityksellä saa olla vain yksi organisaatio Google My Businessissa.

Voit lisätä ihmisiä organisaatiosi omistajiksi tai jäseniksi. Alla on yhteenveto eri roolien oikeuksista:

Oikeus Organisaation omistaja Organisaation jäsen
Lisää tai poista organisaation jäseniä
Katsele organisaation tietoja
Muokkaa organisaation nimeä
Poista organisaatio

Organisaation luominen

Voit luoda organisaation Google My Businessissa seuraavasti:

1. Siirry osoitteeseen business.google.com/agencysignup.
  2. Klikkaa Aloita nyt.
  3. Kirjoita yrityksesi verkkosivuston osoite.
  4. Kirjaudu sisään käyttäen yrityksesi verkkotunnuksen mukaista sähköpostiosoitetta.
  5. Vahvista, että tämä on yrityksesi ensisijainen Google My Business ‑tili.
  6. Lisää tietoja yrityksestäsi ja sen muista omistajista.
  7. Luo organisaatio noudattamalla annettuja ohjeita.

Tietoja organisaatioiden tileistä

Organisaation tili on sellaisille kolmansille osapuolille tarkoitettu Google My Business ‑tilin tyyppi, jotka hallinnoivat sijainteja yritysten omistajien puolesta. Organisaation tiliä voi käyttää sijainnin hallintaan vasta sen jälkeen, kun sijainti on antanut organisaatiolle siihen luvan. Organisaation tilin käyttäjät ovat vastuussa sijaintien hoitamisesta. Käyttäjä voidaan lisätä organisaatioon vain, jos hänen tilinsä ei omista eikä hoida suoraan mitään sijaintia tai sijaintiryhmää.

Omistajien ja jäsenten lisääminen

Vain organisaation omistaja voi lisätä organisaatioon omistajia tai jäseniä.

Voit lisätä omistajan tai jäsenen organisaatioon seuraavasti.

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse organisaatio avattavasta valikosta.
  3. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Lisää sen käyttäjän sähköpostiosoite, jonka haluat kutsua. Voit kutsua hänet organisaation omistajaksi tai jäseneksi.

Omistajien ja jäsenten poistaminen

Vain organisaation omistaja voi poistaa organisaation omistajia ja jäseniä.

Voit poistaa organisaatiosi omistajan tai jäsenen seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse organisaatio avattavasta valikosta.
  3. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Klikkaa X sen käyttäjän kohdalla, jonka haluat poistaa.
  5. Valitse Poista

Organisaation tunnuksen ja muiden tietojen katseleminen

Voit katsella organisaatiosi tietoja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse organisaatio avattavasta valikosta.
  3. Klikkaa organisaation valikkoa  ja valitse Tiedot.
  4. Näet organisaation nimen, 10-numeroisen organisaation tunnuksen ja muita tietoja.

Joillakin käyttäjäryhmän jäsenillä ei välttämättä ole tarvittavia käyttöoikeuksia organisaation tunnuksen näkemiseen. Organisaation tunnuksesta kannattaa tällöin kysyä organisaation omistajalta.

Organisaation ensisijaisen omistajuuden siirtäminen

Voit siirtää organisaation ensisijaisen omistajuuden seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse organisaatio avattavasta valikosta.
  3. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Klikkaa Organisaatio-kohdasta Hallinnoi käyttäjiä.
  5. Etsi käyttäjä, jolle haluat siirtää omistajuuden.
  6. Klikkaa käyttäjän nimen vieressä olevaa avattavaa valikkoa ja valitse Ensisijainen omistaja.
  7. Klikkaa Siirrä vahvistaaksesi, että haluat tehdä tästä käyttäjästä ensisijaisen omistajan.
  8. Klikkaa Valmis.

Organisaation poistaminen

Voit poistaa organisaation vasta, kun olet ensin poistanut tai siirtänyt kaikki siihen kuuluvat sijainnit ja käyttäjät. Organisaation poistamista ei voida peruuttaa.

Voit poistaa organisaation seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse organisaatio avattavasta valikosta.
  3. Klikkaa organisaation valikkokuvaketta  ja valitse Tiedot.
  4. Klikkaa Poista organisaatio.
  5. Klikkaa Poista vahvistaaksesi, että haluat poistaa organisaation.