Om inlägg för lokala företag

Du kan skapa kontakt med befintliga och potentiella kunder via din företagsprofil på Google Sök och Maps med hjälp av inlägg. Du kan skapa och dela lanseringar, erbjudanden och nya och populära produkter i lager och information om evenemang direkt med dina kunder.

Fördelar

När kunder har mer information om ditt företag och dina nyheter kan de fatta bättre beslut när de surfar på nätet. Detta gör det möjligt för dig att

• kommunicera direkt med dina lokala kunder
  • förbättra kundupplevelsen med aktuell information
  • marknadsföra reakampanjer, specialkampanjer, evenemang, nyheter och erbjudanden
  • hålla kontakten med dina kunder genom videor och foton.

Så fungerar det

Inläggen kan innehålla text, foton och videor som marknadsför företagsprofiler. Användarna kan se dem

• på flikarna Uppdateringar eller Översikt i företagsprofilen på mobilversionerna av Sök och Maps baserat på olika signaler
  • i avsnittet Från ägaren i företagsprofilen på din dator på Sök och Maps
  • Google Företagsprofil-webbplatser

Tips! Inlägg som är mer än sex månader gamla arkiveras om ett datumintervall inte anges. Läs om hur du spårar inläggs status för din företagsprofil.

Typer av inlägg

Viktigt! Inlägg som innehåller telefonnummer kan komma att avvisas.

Varje typ av inlägg visar specifik information för din målgrupp. Du kan även lägga till en åtgärdsknapp i inlägget.

• Erbjudanden: Visa information om reakampanjer och erbjudanden. Erbjudanden måste ha en rubrik och start- och slutdatum samt tider. Åtgärdsknappen Visa erbjudande läggs till automatiskt i inlägget. Du kan även ta med foto, video, beskrivning, kupongkod, länk och användarvillkor i inlägget. En pizzeria kan till exempel erbjuda 20 % rabatt på stora pizzor i en vecka. Erbjudanden visas högt upp i företagsprofilen på Google Sök och Maps. De visas även tillsammans med alla andra inlägg på fliken Uppdateringar.
  • Uppdateringar: Dela allmän information om företaget. Du kan ta med ett foto eller en video, en beskrivning och en åtgärdsknapp. En restaurang kan till exempel skapa ett inlägg för att marknadsföra en ny rätt på menyn.
    • I vissa länder kan en Företagsprofil på Google även ge automatiska förslag på inlägg baserat på dina fyr- eller femstjärniga kundrecensioner. Du får förslagen via e-post eller när du loggar in för att hantera din företagsprofil.
  • Händelser: Marknadsför händelser och evenemang i ditt företag. Händelser måste ha en rubrik, ett start- och slutdatum och en tid. Om du inte anger några datum och start- och sluttider används 24 timmar som standard utifrån datumet då inlägget publiceras. Du kan även ta med ett foto eller en video, en beskrivning och en åtgärdsknapp. En bokhandlare kan till exempel annonsera om en lokal författares boksignering eller en bokklubbsträff. Händelser som uppfyller vissa kriterier kan också visas på fliken Översikt i Företagsprofil för att göra dem mer framträdande för kunderna.