Om innlegg for lokale bedrifter

Med innlegg kan du kommunisere med eksisterende og potensielle kunder via bedriftsprofilen din på Google Søk og Maps. I direktekommunikasjon med kundene kan du opprette og dele kunngjøringer, lansere tilbud og informere om arrangementer samt nye eller populære varer du har på lager.

Fordeler

Hvis kundene dine får mer informasjon og oppdateringer om bedriften din, kan de ta bedre beslutninger når de søker på nettet. På denne måten kan du

• kommunisere direkte med lokale kunder
  • gjøre kundeopplevelsene bedre med relevant informasjon til rett tid
  • markedsføre salg, spesialtilbud, arrangementer, nyheter og kampanjer
  • skape engasjement hos kundene gjennom videoer og bilder

Slik fungerer det

Du kan promotere bedriftsprofiler ved å ta med tekst, bilder eller videoer i innleggene du skriver. Brukerne kan se disse innleggene

• i Oppdateringer- eller Oversikt-fanen på bedriftsprofilen sin på Søk og Maps for mobil, basert på ulike signaler
  • i «Fra eieren»-delen av bedriftsprofilen sin på Søk og Maps for datamaskin
  • Google-bedriftsprofil – nettsteder

Tips: Med mindre du angir en bestemt datoperiode, arkiveres innlegg som er eldre enn seks måneder. Finn ut hvordan du kan spore statusen til innlegg i bedriftsprofilen din.

Ulike innleggstyper

Viktig: Innlegg med telefonnumre kan bli avvist.

Med de ulike innleggstypene kan du gi målgruppen din spesifikke opplysninger og legge til en handlingsknapp.

• Tilbud: Markedsfør salgskampanjer eller tilbud fra bedriften din. Tilbud må ha en tittel samt start- og sluttdato med klokkeslett. En «Se tilbudet»-knapp legges automatisk til i innlegget. Du kan også ta med et bilde, en video, en beskrivelse, en kupongkode, en link og vilkår i innlegget. Eksempelvis kan en pizzarestaurant opprette et slikt innlegg for å kunngjøre at det gis 20 % rabatt på store pizzaer i en uke. Tilbud vises høyt oppe i bedriftsprofilen på Google Søk og Maps. De vises også sammen med alle andre innlegg på «Oppdateringer»-fanen.
  • Oppdateringer: Oppgi generell informasjon om bedriften din. Du kan ta med et bilde eller en video, en beskrivelse og en handlingsknapp. En restaurant kan for eksempel skrive et innlegg for å fremme nye retter på menyen.
    • I enkelte land kan en bedriftsprofil på Google også generere forslag til innlegg automatisk på bakgrunn av kundeanmeldelsene dine med 4 eller 5 stjerner. Du får se disse forslagene når du logger på for å administrere bedriftsprofilen din, eller via e-postvarsler.
  • Arrangementer: Markedsfør arrangementer bedriften skal gjennomføre. Du må oppgi en tittel samt start- og sluttdato, med klokkeslett, for alle arrangementer. Uten oppgitt start- og sluttid velger systemet som standard en starttid som er 24 timer fra datoen innlegget blir lagt ut. Slike innlegg kan også inneholde et bilde, en video, en beskrivelse og en handlingsknapp. En bokhandel kan for eksempel promotere en boksignering med en lokal forfatter eller opplyse om et møte i en bokklubb. Arrangementer som oppfyller visse kriterier, kan også vises på «Oversikt»-fanen i bedriftsprofilen, slik at det blir enda enklere for kundene å se dem.

Linker til beslektet innhold