Gebruikersgroepen voor bureaus beheren

Met gebruikersgroepen kunt u teams maken die specifieke locaties of locatiegroepen beheren. Door een gebruikersgroep te maken, groepeert u mensen die u dezelfde toegangsrechten voor bepaalde locaties wilt geven.

Iedereen binnen uw organisatie kan een gebruikersgroep maken. U kunt mensen als eigenaar of lid aan een gebruikersgroep toevoegen. Hier volgt een overzicht van de verschillende mogelijkheden van elke rol:

Mogelijkheid Eigenaar van organisatie Lid van organisatie Eigenaar van gebruikersgroep Lid van gebruikersgroep
Alle gebruikers in de gebruikersgroep bekijken
Gebruikersgroep maken
De naam van een gebruikersgroep bewerken
Gebruikers aan een gebruikersgroep toevoegen en ze eruit verwijderen
De rol van een gebruiker wijzigen
Gebruikersgroep verwijderen

Een gebruikersgroep maken

Zo maakt u een nieuwe gebruikersgroep:

1. Log in om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Klik op Gebruikers beheren. (Als u deel uitmaakt van meerdere organisaties, kiest u eerst de juiste organisatie.)
  3. Klik op Gebruikersgroep maken.
  4. Geef een naam op voor uw groep.
  5. Klik op Groep maken.
  6. Begin met het toevoegen van eigenaren en leden.

Eigenaren en leden toevoegen

Een gebruiker kan alleen aan een gebruikersgroep worden toegevoegd als het account van die gebruiker niet rechtstreeks eigenaar is van een locatie of locatiegroep. Leden van een gebruikersgroep kunnen alleen locaties beheren die aan een organisatie gekoppeld zijn.

Zo voegt u een eigenaar of lid aan een gebruikersgroep toe:

1. Log in om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Klik op Gebruikers beheren. (Als u deel uitmaakt van meerdere organisaties, kiest u eerst de juiste organisatie.)
  3. Klik op Menu Menu voor de gebruikersgroep en kies Beheren.
  4. Voeg het e-mailadres toe van de gebruiker die u wilt uitnodigen. U kunt de gebruiker uitnodigen om eigenaar of lid van de gebruikersgroep te worden.

Eigenaren en leden verwijderen

Een eigenaar of lid uit een gebruikersgroep verwijderen:

1. Log in om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Klik op Gebruikers beheren. (Als u deel uitmaakt van meerdere organisaties, kiest u eerst de juiste organisatie.)
  3. Klik op Menu Menu voor de gebruikersgroep en kies Beheren.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen voor de persoon die u wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

Het primaire eigendom van een gebruikersgroep overdragen

Zo draagt u het hoofdeigendom van een gebruikersgroep over:

1. Log in om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Selecteer de organisatie in het dropdownmenu.
  3. Klik op Gebruikers beheren.
  4. Zoek onder Gebruikersgroepen de gebruikersgroep en klik op Beheren.
  5. Zoek de gebruiker aan wie u het eigendom wilt overdragen.
  6. Klik op de pijl-omlaag Down arrow naast de naam van de gebruiker en kies Hoofdeigenaar. (U ziet deze optie alleen als u de hoofdeigenaar bent.)
  7. Klik op Overdragen om te bevestigen dat u deze gebruiker de primaire eigenaar wilt maken.
  8. Klik op Gereed.

Een gebruikersgroep verwijderen

Voordat u een gebruikersgroep verwijdert, moet u eerst alle gebruikers van de groep verwijderen of overdragen. Verwijderen van een gebruikersgroep kan niet ongedaan worden gemaakt.

Een gebruikersgroep verwijderen:

1. Log in om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Klik op Gebruikers beheren. (Als u deel uitmaakt van meerdere organisaties, kiest u eerst de juiste organisatie.)
  3. Klik op Menu Menu voor de gebruikersgroep en kies Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.