Attributter for tilgjengelighet

Med attributter for tilgjengelighet kan du dele informasjon om bedriften din som kan være relevant for kunder som har spesielle behov for tilrettelegging grunnet funksjonshemning. Attributtene for tilgjengelighet angir for tiden om bedriftens inngangsparti, toalett, sitteområde, parkering og heis er tilgjengelig for rullestolbrukere. Finn ut hvordan du endrer attributter

Inngang for rullestolbrukere

Svar «Ja» hvis inngangen til bedriften er omtrent 1 meter bred og ikke har trappetrinn. 1 meter er den omtrentlige minimumsbredden innganger må ha for at det skal være behagelig for to personer å stå ved siden av hverandre. Dersom det er ett eller flere trappetrinn ved inngangen, bør det finnes en fastmontert rampe eller, i det minste, en flyttbar rampe. Merk av for Nei for dette attributtet for inngangspartier som utelukkende har karuselldører.

Toalett for rullestolbrukere

Svar «Ja» hvis inngangen til toalettet er minst én meter bred og kan nås uten å gå opp eller ned trappetrinn. Hvis en person i rullestol må inn i et avlukke på toalettet, må også inngangen til avlukket være én meter bred. (Husk at én meter er den omtrentlige bredden for at det skal være behagelig for to personer å stå ved siden av hverandre.)

Sitteområde for rullestolbrukere

Svar «Ja» hvis det er mulig å komme til bedriftens hovedområde uten å bruke trapper, og hvis det er nok plass til at rullestolbrukere kan komme seg til, og sitte ved, et bord. Hvis alle bordene er høye (f.eks. at de er beregnet på stående), er bedriften ikke rullestolvennlig.

Parkering for rullestolbrukere

Svar «Ja» hvis bedriften har en parkeringsplass spesielt merket for personer med funksjonshemning. Disse plassene er ofte merket med påmalte symboler på bakken, plakater eller skilt (avhengig av landet eller området).

Heis for rullestolbrukere

Svar «Ja» hvis stedet har flere etasjer og en heis som er stor nok for en rullestol.