Attributter for tilgængelighed

Attributter for tilgængelighed bruges til at indsamle oplysninger om din virksomhed, så de kan deles med kunder, der har specifikke behov mht. tilgængelighed. Attributter for tilgængelighed bruges i øjeblikket til at oplyse om, hvorvidt din virksomheds indgang, toilet, siddepladser, parkeringsforhold og elevator er kørestolsvenlige. Få oplysninger om, hvordan du redigerer attributter

Kørestolsegnet indgang

Svar "Ja", hvis indgangen til virksomheden er mindst ca. én meter bred og ikke har trapper – én meter svarer til en afstand, hvor to personer uden problemer kan stå ved siden af hinanden. Hvis der er trapper, skal der være en permanent rampe eller som minimum en mobil rampe. Der skal svares Nej til denne attribut, hvis indgangen kun består af svingdøre.

Handicaptoilet

Svar "Ja", hvis indgangen til toilettet er mindst én meter bred, og hvis man ikke skal op eller ned ad trapper for at få adgang til toilettet. Hvis der er en separat afdeling for kørestolsbrugere på toilettet, skal indgangen til denne afdeling også være mindst én meter bred. Som tommelfingerregel svarer en bredde på én meter cirka til bredden af to personer, der står afslappet ved siden af hinanden.

Kørestolsegnede siddepladser

Svar "Ja", hvis der er adgang til virksomhedens primære område uden brug af trapper, og hvis der er nok til plads, at en person i kørestol kan køre hen til og sidde ved et bord. Hvis alle borde er høje (f.eks. hævet, så de passer til stående), er denne virksomhed ikke kørestolsvenlig.

Handicapparkering

Svar "Ja", hvis der er særligt afmærkede handicappladser. Disse pladser er typisk afmærket i form af symboler på vejen, skilte eller andet (dette kan variere fra land til land og/eller fra region til region).

Kørestolsegnet elevator

Svar "Ja", hvis stedet har flere etager og der er en elevator med plads til en kørestol.