Treballar amb tercers

Sobre Perfil d'empresa a Google

Amb Perfil d'empresa a Google, els clients poden trobar la teva empresa i contactar-hi fàcilment quan utilitzen la Cerca de Google i Maps. En crear i verificar un perfil d'empresa, pots gestionar la manera com la teva empresa es mostra a Google per causar una molt bona primera impressió i mantenir la informació actualitzada. A mesura que els usuaris et trobin a Google, podràs conèixer el comportament dels teus clients i obtindràs informació sobre com descobreixen la teva empresa i com hi interaccionen.

Utilitzar un tercer

Perfil d'empresa et proporciona eines que et poden ajudar a aconseguir bons resultats, però de vegades gestionar una empresa no permet tenir temps per crear i mantenir un perfil d'empresa eficaç. Si necessites ajuda o vols el consell d'un expert, pots treballar amb un tercer. N'hi ha de tota mena: des de grans empreses que gestionen centenars de clients fins a consultors web independents.

Com es pot treballar amb un tercer

Tot i que Perfil d'empresa és una eina que es pot utilitzar sense cost econòmic, els tercers solen cobrar una comissió per gestionar els perfils. Poden oferir-te serveis valuosos, com ara mantenir el perfil actualitzat, proporcionar estadístiques sobre els clients i respondre a les preguntes de l'empresa i a les ressenyes que rep. És important entendre els avantatges que et pot proporcionar un tercer per poder valorar si obtindràs o no el millor retorn de la inversió.

A continuació trobaràs cinc pràctiques recomanades per seleccionar un tercer i treballar-hi:

1. Sigues selectiu. A l'hora de triar un tercer amb el qual treballar, planteja't les preguntes següents:
    • Ha gestionat perfils d'empresa abans?
    • Ha gestionat empreses amb públics objectiu o pressupostos similars?
    • Quins altres serveis pot proporcionar per fer créixer la teva empresa?
  2. Treballa només amb un tercer en cada cas. Et pot seduir la idea de dividir el pressupost entre diversos tercers per veure quin aconsegueix millors resultats, però et recomanem que els posis a prova d'un en un. La teva empresa només es mostra a Google una vegada, de manera que és complicat provar diversos tercers alhora.
  3. Aprèn com funciona Perfil d'empresa a Google. No cal gaire temps per familiaritzar-se amb Perfil d'empresa i aprendre a utilitzar-ne les funcions. Consulta els recursos i les preguntes més freqüents per entendre els conceptes bàsics de Perfil d'empresa i explora el Centre d'ajuda per trobar respostes a preguntes concretes. Saber com funciona Perfil d'empresa t'ajudarà a prendre decisions més fonamentades quan treballis amb un tercer.
  4. Confia en l'experiència. És més probable que les companyies que han gestionat centenars d'empreses a Google tinguin més coneixements sobre Perfil d'empresa. Abans de contractar un tercer, parla amb el seu equip per saber quina experiència té en la gestió d'empreses a Google.
  5. Avalua el teu rendiment. Al compte de Perfil d'empresa hi pots trobar un ampli ventall d'estadístiques que pots utilitzar per saber com els clients troben la teva empresa a Google i com hi interaccionen. Dedica una estona cada mes a revisar el rendiment del perfil i a avaluar els resultats que obtens de treballar amb un tercer. Comprova aspectes com ara les fotos actualitzades i l'horari d'obertura actual o canvis en la manera com els clients descobreixen la teva empresa en línia.

Comportament enganyós

Tot i que molts tercers actuen en l'interès dels seus clients, n'hi ha que no són tan fiables. A continuació t'indiquem alguns senyals d'alerta que has de tenir presents a l'hora de seleccionar un tercer i treballar-hi:

• Manca de transparència. Tens dret a saber la manera com els usuaris interaccionen amb la teva empresa. Això inclou dades concretes, com ara el nombre de visualitzacions i de clics que rep el teu perfil d'empresa.
  • Garantia de l'emplaçament a Google. Un tercer no pot influir en l'ordre en què la teva empresa es mostra a la Cerca de Google o a Maps. Obtén més informació sobre la classificació a la cerca local.
  • Afirmació de treballar per a Google. Si el representant d'un tercer afirma que és un treballador de Google, pregunta-li com es diu i demana-li que t'enviï un correu electrònic des de la seva adreça @google.com (no @gmail.com).
  • Amenaces. Un tercer no pot suprimir la teva empresa de Google ni accedir al perfil sense el teu consentiment explícit.
  • Tarifes enganyoses. Pot ser que un tercer amb mala fe et cobri unes tarifes diferents de les que havies acordat. Tingues sempre una còpia oficial del contracte abans de començar a treballar amb el tercer en qüestió.

Informar d'una infracció de la política de tercers

Creus que hi ha un tercer que infringeix la política? Fes-nos-ho saber: informa'ns d'una infracció de la política de tercers.

Pot ser que no et contestem personalment quan ens contactis per informar-nos sobre un tercer, però estudiarem els teus comentaris i, si cal, durem a terme les accions oportunes.