Uw bedrijf laten verifiëren op Google

Als u uw bedrijfsnaam en andere informatie op Google wilt updaten, moet u eerst uw bedrijf verifiëren. Tijdens de verificatie van uw bedrijf checkt u of uw bedrijfsinformatie klopt en of u de enige bent die deze kan bewerken.

Zorg dat uw adres voldoet aan onze richtlijnen. Zo voorkomt u onnodige verificatievertraging. Meer informatie over de richtlijnen voor de invoer van adressen

Aan de slag

Voorbereiden op verificatie

1. Voordat u kunt verifiëren, moet u eerst uw Bedrijfsprofiel op Google claimen. Meer informatie over hoe u uw profiel toevoegt of claimt
  2. Als u uw profiel toevoegt of claimt, krijgt u een verificatieoptie.
  3. Weet wat u kunt verwachten.
    • Nadat u uw bedrijf heeft geverifieerd, kunnen we u vragen om uw informatie te checken en eventuele laatste wijzigingen aan te brengen.
    • Het kan een paar weken duren voordat uw bedrijfsinformatie wordt getoond op Google.
    • Als uw informatie live is, kunt u die checken in uw Bedrijfsprofiel. Zoek in Google Zoeken of Maps naar de naam en plaats van uw bedrijf om uw profiel te vinden. Zoekresultaten kunnen om verschillende redenen variëren. De resultaten die u te zien krijgt, kunnen verschillen van de resultaten die iemand anders te zien krijgt. Meer informatie over hoe Google lokale resultaten rangschikt

Uw bedrijf per post verifiëren

Als u uw Bedrijfsprofiel toevoegt of claimt en ervoor kiest per post te verifiëren, sturen we u een briefkaart met een unieke verificatiecode. Geef uw unieke code op om te bevestigen dat uw bedrijf zich op het vermelde adres bevindt.

Doe het volgende juist niet terwijl u op uw verificatiekaart wacht:

• De naam, het adres of de categorie van uw bedrijf bewerken.
  • Een nieuwe code aanvragen.

Als u uw informatie bewerkt of een nieuwe code aanvraagt, annuleren we de code op de verstuurde briefkaart en sturen we een nieuwe briefkaart. Met deze stap wordt de integriteit van uw profiel beschermd.

Stap 1: Wacht op de briefkaart
Belangrijk: De briefkaart komt meestal binnen 14 dagen aan. Vanwege COVID-19 kan dit langer duren.
  1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies het bedrijf dat u wilt laten verifiëren.
  3. Controleer of het weergegeven adres klopt.
  4. Vraag de briefkaart aan.
Stap 2: Bescherm uw code
Belangrijk: Google belt u niet voor een verificatiecode.

Deel uw verificatiecode niet met anderen. Ook niet met derden die u helpen met het beheer van uw bedrijf op Google, zoals een SEO- of marketingbureau. De code is uniek voor uw bedrijf. U moet de enige zijn die hem gebruikt.

Als u het beheer van uw profiel deelt met een vertrouwde externe partij:

1. Bevestig uw profiel en vul uw verificatiecode handmatig in.
  2. Nadat u de verificatie heeft afgerond, voegt u andere eigenaren en beheerders toe voor uw profiel. Meer informatie over hoe u profieleigenaren en -beheerders kunt toevoegen en verwijderen.
  3. Nadat u de gewenste eigenaren en beheerders heeft ingesteld, draagt u het primaire eigendom van uw profiel over aan de derde partij. Meer informatie over hoe u het eigendom van een profiel overzet.
Stap 3: Vul uw verificatiecode in

Verificatiecodes verlopen na 30 dagen. Als u uw bedrijfsadres updatet, is alleen de code geldig die u voor uw huidige adres heeft aangevraagd.

Elke verificatiecode die u krijgt, is uniek voor uw bedrijf en de specifieke locatie waarvoor u verificatie heeft aangevraagd.

Nadat u de briefkaart heeft gekregen:

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies het bedrijf dat u wilt laten verifiëren.
  3. Geef de 5-cijferige verificatiecode op die op de briefkaart staat.
  4. Verstuur de code.

Uw bedrijf met een servicegebied laten verifiëren

Sommige bedrijven kunnen zich laten verifiëren per e-mail, telefoon, Search Console of video-opname.Meer informatie over geschikte bedrijven met een servicegebied en hybride bedrijven
Optie 1: Uw bedrijf per telefoongesprek of sms laten verifiëren

Als uw bedrijf via de telefoon kan worden geverifieerd:

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Verifiëren and then uw telefoonnummer.
  3. Zorg ervoor dat u uw zakelijke telefoonnummer direct kunt beantwoorden of dat u kunt sms'en om de verificatiecode te krijgen.
  4. Vul de code uit het automatische spraakbericht of sms'je in.

Als u deze optie niet ziet, kunt u uw bedrijf per post laten verifiëren. Meer informatie over verificatie per post

Optie 2: Uw bedrijf laten verifiëren per e-mail
Belangrijk: Voordat u uw bedrijf per e-mail probeert te verifiëren, controleert u of u toegang heeft tot het e-mailadres op het verificatiescherm.

Als uw bedrijf via e-mailbevestiging kan worden geverifieerd:

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies het bedrijf dat u wilt laten verifiëren.
  3. Tik op Verifiëren.
  4. Tik in de lijst op E-mail.
  5. Gebruik de instructies in de verificatiemail die u krijgt.

Als u deze optie niet kunt vinden, gebruikt u een andere methode voor de verificatie.

Optie 3: Uw bedrijf laten verifiëren met een video-opname

Bij specifieke omstandigheden krijgt u mogelijk de optie om te worden geverifieerd met een video van uw bedrijf.

Belangrijk: U kunt de video altijd verwijderen, om welke reden dan ook. We gebruiken deze video's alleen om te verifiëren en misbruik te voorkomen. Als u een video-upload annuleert, hebben u en Google geen toegang meer tot de video. Meer informatie over hoe u uw geüploade video verwijdert.

Stap 1: Voeg uw video toe

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Nu verifiëren and then Video opnemen.
  3. Plan uw video. Neem het volgende op in een ononderbroken opname:
    • Uw huidige locatie. Als u uw Google Maps-locatie wilt weergeven, neemt u borden buiten op, zoals de straatnaam, borden van bedrijven in de buurt of in het gebied rond uw bedrijf.
    • Bedrijf of spullen. Leg vast wat uw bedrijf is op deze Google Maps-locatie, bijvoorbeeld door de uw producten die u verkoopt te filmen, uw merkapparatuur, uw marketingmateriaal of de tools waarmee u klanten bedient.
    • Bewijs van beheer. Leg uit dat u gemachtigd bent om uw bedrijf te vertegenwoordigen en neem voorwerpen of gebieden die alleen voor werknemers toegankelijk zijn, zoals een verkooppunt, keuken, opslagruimte, niet-gevoelige bedrijfsdocumenten of gebruik uw sleutels om uw pand te openen.
  4. Tik op Opname starten. Volg de stappen en neem uw video op.
  5. Tik op Opname stoppen and then Video uploaden.
  6. De knop 'Nu verifiëren' is daarna verdwenen.

Stap 2: Wacht op de beoordeling

Nadat u een foto of video heeft geüpload, wordt deze beoordeeld. Beoordelingen kunnen tot 5 werkdagen in beslag nemen.

• Als u bent geverifieerd, krijgt u een melding.
  • Als we uw bedrijf niet kunnen verifiëren via de video, wordt de knop 'Nu verifiëren' weergegeven. U kunt een andere verificatieoptie gebruiken.

Stap 3: Verwijder uw video

Belangrijk: Video's kunnen alleen worden verwijderd met een computer. U kunt dat niet doen met een mobiel apparaat.
  1. Log in op uw computer om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  2. Klik onder 'Uploads van videoverificatievideo's' op Video's verwijderen.
Optie 4: Uw bedrijf onmiddellijk laten verifiëren met Search Console

Niet alle bedrijfscategorieën zijn geschikt voor onmiddellijke verificatie.

Als uw bedrijf geschikt is en u de website van uw bedrijf al heeft bevestigd met Google Search Console, kunt u uw bedrijfsprofiel onmiddellijk laten verifiëren. Meer informatie over hoe u een websiteproperty toevoegt aan Search Console.

1. Log in op het account dat u heeft gebruikt om uw website te laten verifiëren met Search Console.
  2. Log in op uw computer om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  3. Volg de stappen op het scherm.
Optie 5: Meerdere bedrijven onmiddellijk laten verifiëren

Als u 10 of meer locaties van hetzelfde bedrijf beheert, komt uw bedrijf mogelijk in aanmerking voor bulkverificatie.

Meer informatie over hoe u bulkverificatie aanvraagt voor 10 of meer locaties.

Opnieuw verifiëren nadat informatie is gewijzigd

Google wil bedrijfsinformatie van hoge kwaliteit waarborgen en kan daarom eerder geverifieerde bedrijven vragen de verificatie opnieuw uit te voeren. Opnieuw verifiëren kan worden geactiveerd door een wijziging in de bedrijfsinformatie die u aan ons heeft verstrekt.

Als u uw bedrijf opnieuw wilt verifiëren, logt u in bij uw Bedrijfsprofiel en volgt u de stappen.