Uw bedrijfsprofiel rechtstreeks op Google beheren

Belangrijk: De mobiele Google Mijn Bedrijf-app is niet meer beschikbaar. U kunt uw bedrijfsprofiel beheren in de Google Maps-app. Meer informatie over hoe u uw profiel beheert in de Google Maps-app

Tip: Ga naar het Helpcentrum van Google Merchant Center voor support voor Merchant Center.

Met een bedrijfsprofiel op Google Maps en Zoeken kunt u het volgende doen:

Tip: Bepaalde functies kunnen in Google Maps anders zijn dan in Zoeken en zijn ook afhankelijk van het besturingssysteem.

Aan de slag met Maps en Zoeken

Belangrijk: Als u een bedrijfsprofiel wilt beheren, moet de openingsdatum voor uw bedrijf zijn ingesteld op minder dan 90 dagen in de toekomst. Als deze periode langer dan 90 dagen is, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken.

Tip: Google gebruikt verschillende bronnen, zoals gebruikersrapporten en gelicentieerde content, om uw bedrijfsprofiel te updaten. Meer informatie over hoe u updates van Google kunt beheren.

Een bedrijfsprofiel bezitten of beheren

Als gebruikers naar uw bedrijf zoeken, staat uw bedrijfsprofiel bij de zoekresultaten. U kunt posts maken en op reviews reageren. Meer informatie over hoe u uw positie in lokale zoekresultaten op Google kunt verbeteren

Tip: Als u wilt weten hoe uw profiel er voor anderen uitziet, kunt u privé browsen in Google Chrome of Maps.

Uw bedrijfsprofiel beheren op Google Zoeken en in de Google Maps-app

Zo beheert u uw profiel rechtstreeks op Google:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Kies in het menu boven de zoekresultaten de optie Profiel bewerken, Promoten of Klanten.
Tip: Op uw desktop kunt u op Google Zoeken misschien kiezen uit verschillende opties, zoals Profiel bewerken, Foto toevoegen, Reviews lezen en Berichten.

Vervanging van de Google Mijn Bedrijf-app door de Google Maps-app

Belangrijk: Aan de manier waarop klanten uw bedrijfsprofiel kunnen vinden en gebruiken, verandert niets. U heeft nog steeds via de mobiele Google Maps-app en Google Zoeken toegang tot de gegevens in uw bedrijfsprofiel.

1. Download de Google Maps-app op uw mobiele apparaten. Meer informatie over hoe u de Google Maps-app downloadt
    • Tip: Tik in de Google Mijn Bedrijf-app op Beheren op Maps om over te stappen naar de Google Maps-app.
  2. Log in op het Google-account waarmee u inlogt bij uw bedrijfsprofiel.
  3. Voor toegang tot uw bedrijfsprofiel tikt u in de Google Maps-app Maps op uw profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Uw bedrijfsprofiel.

Stoppen met het beheer van uw bedrijfsprofiel