Uw bedrijfsprofiel rechtstreeks op Google beheren

Met een bedrijfsprofiel op Google Maps en Zoeken kunt u het volgende doen:

Belangrijk:

Aan de slag met Maps en Zoeken

Belangrijk: Als u een bedrijfsprofiel wilt beheren, moet de openingsdatum voor uw bedrijf zijn ingesteld op minder dan 90 dagen in de toekomst. Als deze periode langer dan 90 dagen is, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken.

Tips:

Uw bedrijfsprofiel beheren op Google Zoeken en in de Google Maps-app

Zo beheert u uw profiel rechtstreeks op Google:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Zo beheert u uw bedrijf:
    • Selecteer in Google Zoeken opties zoals onder andere Profiel bewerken, Foto toevoegen, Reviews lezen en Berichten.
    • Tik in Google Maps op Bedrijf om uw Bedrijfsprofiel te beheren.

Vervanging van de Google Mijn Bedrijf-app door de Google Maps-app

Belangrijk: Aan de manier waarop klanten uw bedrijfsprofiel kunnen vinden en gebruiken, verandert niets. U heeft nog steeds via de mobiele Google Maps-app en Google Zoeken toegang tot de gegevens in uw bedrijfsprofiel.

1. Download de Google Maps-app op uw mobiele apparaten. Meer informatie over hoe u de Google Maps-app downloadt
    • Tip: Tik in de Google Mijn Bedrijf-app op Beheren op Maps om over te stappen naar de Google Maps-app.
  2. Log in op het Google-account waarmee u inlogt bij uw bedrijfsprofiel.
  3. Voor toegang tot uw bedrijfsprofiel tikt u in de Google Maps-app Maps rechtsonder op Bedrijf.

De toegang tot uw bedrijfsprofiel of het niet meer beheren

De kracht van uw profiel beheren

U kunt de profielsterkte-indicator van Google gebruiken om uw bedrijfsprofiel te verbeteren en meer klanten te bereiken door uw bedrijfsinformatie te updaten.

Met de profielsterkte-indicator kunt u:

• Ontbrekende gegevens in uw profiel vaststellen en invullen. Dit omvat de beschrijving van uw bedrijf, uw openingstijden en contactgegevens.
  • Zorg dat uw profiel consistent is in alle Google-producten en -services. Dit omvat Google Zoeken, Google Maps en Google Shopping.
  • Voeg content toe aan uw profiel, zoals foto's, video's en posts.

Belangrijk: U kunt de profielsterkte-indicator alleen vinden voor geverifieerde vermeldingen. Meer informatie over hoe u uw bedrijf bevestigt.

De tool voor profielsterkte gebruiken:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel.
  2. Klik links van het menu onder de cirkel Profielsterkte-indicator opInformatie invullen.
    • Nadat u uw profiel heeft afgerond, wordt u gevraagd om onvolledige gedeelten van uw profiel te updaten.
  3. Klik op Volgende nadat u uw profiel heeft geüpdatet.
    • Klik op Overslaan om naar het volgende scherm te gaan.
  4. Klik in het laatste scherm op Naar profiel gaan.

Meerdere profielen beheren

U kunt afzonderlijke profielen beheren in Google Zoeken. Als u meerdere profielen heeft, kunt u deze blijven beheren in Bedrijfsprofielmanager. Bulkfuncties, zoals uploaden en downloaden in spreadsheets en bulkinzichten, zijn nog steeds beschikbaar. Meer informatie over hoe u profielen bulksgewijs beheert.