Een link maken die klanten kunnen volgen om een review te schrijven

Uw reviews beheren

U kunt uw korte URL delen met klanten via uw Google Mijn Bedrijf-dashboard op uw computer of in de mobiele app. Via uw korte URL kunnen klanten reviews achterlaten en uw bedrijfsprofiel bekijken.

Opmerking: URL's die eerder via de PlaceID Lookup Tool (zoektool voor locatie-ID's) of Google Zoeken zijn gemaakt, blijven gewoon werken. We adviseren elk bedrijf echter een korte naam te maken en een korte URL voor klanten te gebruiken.

Alle bedrijven die hun korte naam in Google Mijn Bedrijf hebben geclaimd, kunnen een deelbare korte URL maken waarmee klanten reviews kunnen achterlaten.  Meer informatie over het maken van een korte naam.

Uw korte URL delen met klanten voor reviews

Computer

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Home.
  4. Op de kaart 'Meer reviews ontvangen' kunt u uw korte URL kopiëren om die te delen met klanten.

Mobiel

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw mobiele apparaat.
  2. Tik op Klanten en dan Reviews.
  3. Tik rechtsboven op Delen Share.
  4. Als er geen korte naam is gemaakt, wordt u gevraagd dit nu te doen.
  5. Kopieer uw korte URL om deze met klanten te delen.

Wanneer klanten op uw link klikken, kunnen ze uw bedrijf beoordelen en een review achterlaten. Meer informatie over hoe u reviews van klanten kunt lezen en erop kunt reageren.

Let op: Volgens het reviewbeleid van Google is het niet toegestaan om klanten over te halen een review te schrijven door hiervoor incentives te bieden of door op uw bedrijfslocatie een reviewbalie in te richten. Reviews die het beleid schenden, kunnen worden verwijderd.