Een link maken die klanten kunnen volgen om een review te schrijven

Maak een link waarop klanten kunnen klikken om een review over uw bedrijf op Google te plaatsen. U kunt deze link eenvoudig met klanten delen om hen aan te moedigen een review te schrijven en uw bedrijf te beoordelen.

Als u een ​​link wilt maken, moet u eerst de locatie-ID van uw bedrijf ophalen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Ga naar de API voor Google Places
  2. Vul uw bedrijfsgegevens in in het veld 'Geef een locatie op', boven aan de kaart.
  3. Klik in de lijst die wordt weergegeven, op de naam van uw bedrijf.
  4. Uw locatie-ID wordt onder uw bedrijfsnaam weergegeven op de kaart.

Voeg de locatie-ID toe aan de volgende URL om uw link te maken:

• https://search.google.com/local/writereview?placeid=<locatie-ID>

Voor het bedrijf uit bovenstaand voorbeeld wordt de URL met ingevoegde locatie-ID dan:

• https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJj61dQgK6j4AR4GeTYWZsKWw

Tip

Gebruik een verkorte URL als u het voor gebruikers nog gemakkelijker wilt maken om een review te schrijven. Meer informatie

Wanneer klanten op uw link klikken, wordt er in hun browser een venster geopend. Ze kunnen dan uw bedrijf beoordelen en een review schrijven. Meer informatie over hoe u reviews van klanten leest en erop reageert

Let op: Volgens het beleid van Google Mijn Bedrijf ten aanzien van reviews is het niet toegestaan om klanten over te halen een review te schrijven door hiervoor geld, producten of services te bieden of door op uw bedrijfslocatie een reviewbalie in te richten. Reviews die het beleid schenden, kunnen worden verwijderd.