Een link maken die klanten kunnen volgen om een review te schrijven

Maak een link waarop klanten kunnen klikken om een review over uw bedrijf op Google te plaatsen. U kunt deze link eenvoudig met klanten delen om hen aan te moedigen een review te schrijven en uw bedrijf te beoordelen.

Een link maken vanuit Google Zoeken

Doe het volgende om een link te maken vanuit Google Zoeken:

1. Zoek op uw computer uw bedrijf op Google.
  2. Zoek uw bedrijfsvermelding en klik op Een review schrijven.
  3. Kopieer en plak de URL die u in uw adresbalk ziet.

Als deze stappen bij u niet werken, gebruikt u in plaats daarvan de PlaceID Lookup Tool.

Een link maken met de PlaceID Lookup Tool

Ga als volgt te werk om een te maken met de PlaceID Lookup Tool (zoektool voor locatie-ID's):

1. Gebruik de PlaceID Lookup Tool hieronder.
  2. Geef uw bedrijfsnaam op in het veld 'Enter a location' ('Geef een locatie op') bovenaan de kaart.
  3. Klik in de lijst die wordt weergegeven, op de naam van uw bedrijf.
  4. Kopieer de locatie-ID, die u onder de bedrijfsnaam ziet.
  5. Voeg uw locatie-ID toe aan de volgende URL om uw link te maken: https://search.google.com/local/writereview?placeid= <locatie_id>

Voorbeeld

In het onderstaande voorbeeld is de URL met de toegevoegde locatie-ID https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJj61dQgK6j4AR4GeTYWZsKWw

Wanneer klanten op uw link klikken, kunnen ze uw bedrijf beoordelen en een review achterlaten. Meer informatie over hoe u reviews van klanten kunt lezen en erop kunt reageren

Let op: Volgens het beleid van Google ten aanzien van reviews is het niet toegestaan om klanten over te halen een review te schrijven door hiervoor incentives te bieden of door op uw bedrijfslocatie een reviewbalie in te richten. Reviews die het beleid schenden, kunnen worden verwijderd.