Uuden verkkotunnuksen ostaminen tai nykyisen verkkotunnuksen käyttäminen verkkosivustolla

Voit käyttää jo omistamaasi verkkotunnusta (kuten example.com) uudella Google My Business ‑sivustollasi. Voit myös ostaa oman verkkotunnuksen Googlelta.

Oman verkkotunnuksen ostaminen

Google hostaa Google My Businessissa luomaasi sivustoa maksutta. Sivustollesi annetaan valitsemasi business.site-loppuinen nimi, joka voi olla esimerkiksi yrityksennimi.business.site.

Jos haluat oman verkkotunnuksen, kuten yrityksennimi.com, voit ostaa sellaisen Google My Business ‑sivustollesi. Julkaise sivustosi ja klikkaa Osta verkkotunnus. Hae sitten verkkotunnusta ja osta se Google Domainsista. Tämän jälkeen sivustosi yhdistetään automaattisesti verkkotunnukseesi. Lue lisää Google Domains ‑palvelusta.

Google-verkkotunnuksen yhdistäminen Google My Businessiin

Voit yhdistää aiemmin luodun Google-verkkotunnuksesi Google My Business ‑sivustoosi. Varmista ensin, että käytät molemmissa samaa Google-tiliä ja että olet kirjautunut kyseiselle tilille. Lisäksi sinun on omistettava sekä verkkotunnus että yritystiedot.

1. Kirjaudu tietokoneellasi Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Verkkosivusto
  3. Näet Google-verkkotunnuksesi. Klikkaa Yhdistä
  4. Vahvista valinta klikkaamalla uudelleen Yhdistä.
  5. Jos haluat nähdä sivustosi, klikkaa Siirry sivustolle.

Kolmannen osapuolen verkkotunnuksen uudelleenohjaaminen Google My Business ‑verkkosivustolle

Kirjaudu käyttämäsi hosting-palvelun tilille ja valitse Uudelleenohjaa-vaihtoehto tai muu vastaava asetus. Voit myös ottaa yhteyttä palveluntarjoajaasi ja pyytää heitä uudelleenohjaamaan verkkotunnuksesi uudelle Google My Business ‑sivustollesi.

Uudelleenohjaa verkkotunnuksesi uuden sivuston URL-osoitteeseen, jonka saat Google My Business ‑sivuston luomisen yhteydessä.

Alla on esimerkkejä siitä, miten voit uudelleenohjata verkkotunnuksesi yleisten hosting-palvelun tarjoajien avulla.

GoDaddy

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa http://www.godaddy.com.
  2. Valitse verkkotunnusten vierestä Manage (Hallinnoi).
  3. Valitse Add website (Lisää verkkosivusto).
  4. Valitse Connect to an existing site (Yhdistä aiempaan sivustoon).
  5. Valitse Forward to any site (Uudelleenohjaa toiselle sivustolle) ja lisää sitten Google My Business ‑verkkosivustosi URL-osoite.

eNom

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa http://www.enom.com.
  2. Valitse valikosta Domains (Verkkotunnukset) ja sitten My Domains (Omat verkkotunnukset).
  3. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  4. Valitse Host Records (Isäntäpalvelimen tiedot) tai valitse avattavasta valikosta Host Records (Isäntäpalvelimen tiedot).
  5. Valitse URL redirect (URL-uudelleenohjaus), jotta voit määrittää isäntänimen uudelleenohjauksen Google My Business ‑verkkosivustollesi. Lisää Google My Business ‑verkkosivustosi osoite.

Network Solutions

1. Siirry osoitteeseen http://www.networksolutions.com.
  2. Valitse Domain Name (Verkkotunnuksen nimi) ja sitten Web forwarding (Web-uudelleenohjaus).
  3. Valitse Log in to select a domain from your existing account (Kirjaudu ja valitse verkkotunnus tililtäsi).
  4. Lisää käyttäjätunnus ja salasana ja valitse sitten Login (Kirjaudu). Valitse verkkotunnus, jonka haluat uudelleenohjata, ja valitse sitten Continue with Web Forwarding (Jatka web-uudelleenohjauksen määrittämistä).
  5. Kirjoita Destination URL (Kohde-URL) ‑ruutuun Google My Business ‑verkkosivustosi URL-osoite.
  6. Valitse ajanjaksot, joita koskevan tilauksen haluat tehdä, ja klikkaa sitten Secure Checkout (Turvallinen maksuprosessi).

Yhteystiedot löydät hosting-palvelun tarjoajan verkkosivustolta.

Ongelmien korjaaminen

Jos Google-verkkotunnuksen ja Google My Businessin kautta luomasi sivuston yhdistäminen ei onnistu, ota yhteyttä Google Domains ‑tukeen.

Ei yhdistetty

Virheilmoitus: "Verkkotunnustasi ([domain name]) ei voitu yhdistää verkkosivustoosi."

Jos saat virheilmoituksen, jonka mukaan Google-verkkotunnustasi ei voitu yhdistää verkkosivustoosi, syynä voi olla jokin seuraavista:

Odottaa

Virheilmoitus: "Pyrimme parhaillaan yhdistämään verkkotunnustasi verkkosivustoosi. Tarkista tilanne uudelleen muutaman minuutin kuluttua."

Jos saat virheilmoituksen, jonka mukaan Google-verkkotunnuksesi odottaa yhdistämistä verkkosivustoosi, syynä voi olla jokin seuraavista:

• Verkkotunnuksesi rekisteröinti ei ole vielä valmis.
  • G Suite ‑tiliisi liittyvää maksua ei ole vielä suoritettu.

Sivuston URL-osoitteen tarkistaminen

1. Kirjaudu tietokoneellasi Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Verkkosivusto
  3. Klikkaa vasemmalta Lisää
  4. Näet sivustosi osoitteen paneelin yläreunassa.