Rapportera fel i vägbeskrivningen till ditt företag

Om vägbeskrivningen till ditt företag i Google Maps är felaktig kan du rapportera det till Google. Korrekta vägbeskrivningar hjälper kunderna att hitta och komma fram till din plats.

Så här rapporterar du fel i vägbeskrivningar:

1. På en dator skickar du en förfrågan om vägbeskrivningarna på Google Maps och väljer rutten som innehåller felaktiga anvisningar. (Du kan bara rapportera felaktiga vägbeskrivningar från en dator.)
    Report incorrect driving directions screenshot 1
  2. Längst ned i fönstrets högra hörn klickar du på Skicka feedback.
  3. Klicka på flaggikonen Flag for incorrect Maps directions icon bredvid det steg som är fel.
    Report incorrect driving directions screenshot 2
  4. Du ombeds specificera vad som är fel med det steg du flaggat. Välj ett alternativ:
    • Gatunamnet är felaktigt
    • Det går inte att svänga eftersom vägen är avstängd
    • Det går inte att svänga eftersom vägen är enkelriktad i motsatt riktning
    • Det går inte att svänga eftersom vägen har begränsningar
    • Andra problem med det här steget
  5. Du kan lägga till en anteckning, men det är frivilligt. Klicka sedan på Skicka.