Se till att din företagsinformation är aktuell

När din företagsinformation har verifierats på Google kan du se till att uppgifterna om företaget på nätet är korrekta och aktuella.

Om du inte har gjort anspråk på och verifierat din företagsprofil ännu kan du börja med att registrera dig och verifiera profilen.

Uppdatera din företagsinformation

När informationen om ditt företag ändras kan du uppdatera din företagsprofil. Genom att göra regelbundna uppdateringar hjälper du oss att visa den mest korrekta informationen för dina potentiella kunder. Om vi misstänker att ändringarna är felaktiga godkänner vi dem inte. Läs om hur du redigerar företagsinformation.

Lägga till ägare och ansvariga för delat ansvar

Som du vet är det mycket jobb med att driva företag. Du kanske inte har tid att hålla din närvaro på nätet så aktuell som du skulle önska. Då kan du lägga till andra ägare och ansvariga som kan hjälpa dig.

Lägg till ägare och ansvariga i din företagsprofil så att du kan delegera ansvar till andra i personalen. Du kan behålla ägarskapet för sidan även om du lägger till andra ägare och ansvariga.

Läs om de två olika användartyperna för företagsprofiler

Ägare

Företagsprofilens ägare har störst behörighet och åtkomst. De kan fatta administrativa beslut på hög nivå, till exempel

• lägga till andra ägare och ansvariga
  • ta bort profilen från kontot.

Ansvariga

Ansvariga kan göra det mesta som ägare kan göra, till exempel

Du kan utse en medarbetare som du litar på till ansvarig för profilen så att hen kan hålla uppgifterna online uppdaterade.

Tilldela ägare och ansvariga

Ägare av profiler kan bjuda in användare som ägare och ansvariga. Inbjudna användare kan acceptera inbjudan och blir då omedelbart ägare eller ansvariga för profilen. Läs om hur du tilldelar ägare och ansvariga

När en person accepterar inbjudan får profilens ägare en avisering via e-post. Alla användare i kontot kan se namnen och e-postadresserna på den tilldelade sidan.