De Google Mijn Bedrijf-API gebruiken

De Google Mijn Bedrijf-API (Application Programming Interface) is ontworpen voor ontwikkelaars die grote, technisch onderlegde bedrijven en derden vertegenwoordigen. Ontwikkelaars die apps maken waarmee gegevens van Google Mijn Bedrijf kunnen worden beheerd, doen er goed aan zich aan te melden voor de Google Mijn Bedrijf-API.

Met de Google Mijn Bedrijf-API kunnen ontwikkelaars apps maken die rechtstreeks zijn gekoppeld aan de locatiegegevens van hun bedrijf op de server van Google Mijn Bedrijf. Op deze manier kunnen ketens en derden hun grote of complexe Google Mijn Bedrijf-accounts efficiënter beheren.

De API gebruiken

Als u de Google Mijn Bedrijf-API effectief wilt gebruiken, heeft u technische kennis nodig en moet u kunnen coderen. Met de API kunt u locaties op grote schaal beheren met behulp van de volgende acties:

• Locatiegegevens bewerken
  • Klantenreviews en vragen en antwoorden lezen en hierop reageren
  • Menuelementen zoals foto's, beschrijvingen en prijzen updaten
  • Insights voor locaties bekijken
  • Aanmelden voor pushmeldingen voor nieuwe klantenreviews
  • Posts maken en updaten
  • Foto's toevoegen en klantfoto's en -video's bekijken
  • Aanvullende kenmerken voor locaties opgeven (zoals de voorzieningen van een hotel of de URL van het menu van een restaurant)
  • Beheerders uitnodigen en verwijderen
  • Bedrijven met een servicegebied beheren
  • Verificatie op platforms van derden
  • Bepalen of een locatie al bestaat en wordt geclaimd
  • Gebruikersgroepen en locatiegroepen maken

Gerelateerde artikelen

• Volg de instructies op de Google Developers-site als u aan de slag wilt gaan met de Google Mijn Bedrijf-API.
  • Raadpleeg de API-supportpagina als u support voor de Google Mijn Bedrijf-API nodig heeft.