Openingstijden instellen of een bedrijf markeren als gesloten

Houd uw klanten op de hoogte door uw bedrijfsprofiel op Google te updaten met de standaard openingstijden of met de mededeling dat uw bedrijf voor langere tijd gesloten is.

Als uw bedrijf of een van de locaties gesloten is, kunt u aangeven of de sluiting van permanente of tijdelijke aard is. Ook kunt u een bedrijf dat als gesloten is gemarkeerd, eenvoudig heropenen.

Openingstijden instellen op Google Maps en Zoeken

Voeg de standaard openingstijden van uw bedrijf in een normale week toe. Lees meer informatie over de richtlijnen voor openingstijden.

Standaard openingstijden instellen
  1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel vindt
  2. Uw bedrijfsinformatie bewerken:
    • Selecteer in Google Zoeken de optie Profiel bewerken.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
  3. Selecteer bovenaan het tabblad Openingstijden.
  4. Selecteer naast Openingstijden de optie Bewerken Edit pencil en dan Open, standaard openingstijden.
    • Tip: Als u niet wilt dat uw openingstijden in uw profiel worden getoond, selecteert u Open, geen standaard openingstijden en dan Opslaan.
  5. Vink het vakje aan naast elke dag van de week waarop uw bedrijf is geopend.
  6. Gebruik de dropdownmenu's om de openingstijden in te stellen.
  7. Selecteer Opslaan nadat u de openingstijden heeft ingesteld.
Onderbrekingen van de openingstijden instellen

Als u een onderbreking van uw openingstijden wilt aangeven, geeft u 2 verschillende openingstijden op voor dezelfde dag.

Als uw bedrijf op zaterdag bijvoorbeeld is geopend van 09:00 tot 14:00 uur, is gesloten tussen 14:00 en 17:00 uur en daarna weer is geopend van 17:00 tot 22:00 uur, geeft u dat zo op:

1. Selecteer Zaterdag.
  2. Selecteer Gaat open om en dan 09:00 uur. Selecteer dan Sluit om en dan 14.00 uur.
  3. Selecteer Openingstijden toevoegen .
  4. Selecteer Gaat open om en dan 17:00 uur. Selecteer vervolgens Sluit om en dan 22:00 uur.
  5. Selecteer Opslaan.
Openingstijden van 24 uur per dag instellen
  1. Selecteer naast elke dag van de week waarop uw bedrijf is geopend Gaat open om en dan 24 uur.
  2. Selecteer Opslaan.

Een bedrijf markeren als tijdelijk of permanent gesloten

Update uw bedrijfsprofiel zodat het op Google Maps en Zoeken wordt weergegeven als Tijdelijk gesloten of Permanent gesloten.

Tip: Als uw bedrijf langer dan 7 dagen tijdelijk gesloten is of een seizoensgebonden bedrijf is dat in het dalseizoen sluit, markeert u het als tijdelijk gesloten.

Een bedrijf sluiten op Zoeken en Maps
  1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel vindt
  2. Uw bedrijfsinformatie bewerken:
    • Selecteer in Google Zoeken de optie Profiel bewerken.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
  3. Selecteer bovenaan het tabblad Openingstijden.
  4. Selecteer naast Openingstijden de optie Bewerken Edit pencil en dan Tijdelijk gesloten of Permanent gesloten.
  5. Selecteer Opslaan.
Meerdere bedrijven sluiten
  1. Log in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Selecteer alle bedrijven die u als tijdelijk gesloten of permanent gesloten wilt markeren in de lijst met bedrijven.
  3. Klik in de werkbalk bovenaan op Acties. Selecteer vervolgens Markeren als tijdelijk gesloten of Markeren als permanent gesloten.
  4. Selecteer Markeren als tijdelijk gesloten of Markeren als permanent gesloten in het dialoogvenster.
U kunt een afzonderlijk profiel beheren op Zoeken en Maps. Als u meerdere profielen bulksgewijs wilt beheren, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken. Als u nog een profiel wilt toevoegen, selecteert u op Google Zoeken het menu met 3 stippen en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

Belangrijk: Als u een bedrijf markeert als permanent gesloten, kan uw bedrijfsprofiel nog steeds worden weergegeven op Zoeken en Maps voor gebruikers die ernaar zoeken. Er wordt wel duidelijk aangegeven dat uw bedrijf is gesloten.

Een bedrijf opnieuw openen

Belangrijk: Als uw bedrijf wegens een locatie- of naamswijziging is gemarkeerd als permanent gesloten, moet u het bedrijf niet opnieuw openen. In plaats daarvan kunt u een nieuw bedrijf toevoegen. U moet dit nieuwe profiel laten verifiëren. Als u uw reviews wilt verplaatsen naar het nieuwe profiel, kunt u contact met ons opnemen voor hulp.

Als u uw bedrijf opnieuw opent, wordt uw profiel op Google Maps en Zoeken niet meer gemarkeerd als tijdelijk of permanent gesloten.

Een bedrijf openen op Zoeken en Maps
  1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel vindt
  2. Uw bedrijf bewerken:
    • Selecteer in Google Zoeken de optie Profiel bewerken.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
  3. Selecteer bovenaan het tabblad Openingstijden.
  4. Selecteer naast Openingstijden de optie Bewerken Edit pencil Open, standaard openingstijden.
    • Tip: Als u niet wilt dat uw openingstijden in uw profiel te zien zijn, selecteert u Open, geen standaard openingstijden.
  5. Stel uw standaard openingstijden en pauzes in. Lees meer informatie over hoe u uw openingstijden instelt.
  6. Selecteer Opslaan nadat u de openingstijden heeft ingesteld.
Meerdere bedrijven openen
  1. Log in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Selecteer de locaties die u als geopend wilt markeren in de lijst met locaties.
  3. Klik op de werkbalk bovenaan de pagina op Acties en dan Openen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Markeren als geopend.

U kunt een afzonderlijk profiel beheren op Zoeken en Maps. Als u meerdere profielen bulksgewijs wilt beheren, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken. Als u nog een profiel wilt toevoegen, selecteert u op Google Zoeken het menu met 3 stippen en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

Uw bedrijf is gemeld als gesloten

Als Google bericht heeft gekregen dat een locatie tijdelijk gesloten is, ontvangt u mogelijk een e-mailmelding.

Tip: Als een van uw bedrijven ten onrechte is gemarkeerd als permanent gesloten, kunt u de locatie opnieuw openen.

Richtlijnen voor tijdelijke wijzigingen voor uw bedrijf

Wanneer u uw bedrijf moet markeren als 'Tijdelijk gesloten'

Markeer uw bedrijf als Tijdelijk gesloten zodat klanten die naar uw bedrijf zoeken op naam, het kunnen vinden en zien dat de sluiting slechts tijdelijk is. Met deze status kunt u voorkomen dat klanten teleurgesteld zijn als ze uw fysieke locatie bezoeken en ontdekken dat die is gesloten.

Bedrijven die tijdelijk zijn gesloten, kunnen voor brede zoekopdrachten worden getoond na open bedrijven. Deze positie is afhankelijk van factoren zoals bedrijfscategorie, zoekopdrachttype en het aantal overeenkomende bedrijven dat tijdelijk is gesloten.

Belangrijk: Gebruik Tijdelijk gesloten alleen als uw bedrijf langer dan 7 dagen of voor onbepaalde tijd is gesloten. Als uw bedrijf minder dan 6 dagen gesloten is, stelt u afwijkende openingstijden in.

Wanneer u 'Afwijkende openingstijden' en 'Meer openingstijden' moet gebruiken

U kunt uw klanten informeren over wijzigingen in uw openingstijden of wanneer bepaalde services beschikbaar zijn.

StelAfwijkende openingstijden  in voor dagen met andere openingstijden, bijvoorbeeld op feestdagen of bij speciale gelegenheden. U moet afwijkende openingstijden instellen als het volgende van toepassing is op uw bedrijf:

• De openingstijden worden tijdelijk aangepast.
  • Het is 6 dagen of minder achter elkaar gesloten.

Stel Meer openingstijden in voor bedrijven die specifieke services met verschillende openingstijden aanbieden, zoals speciale openingstijden voor ouderen, bezorgen of afhalen.

Wijzigingen in openingstijden leiden tot updates in uw bedrijfsprofiel

Nadat u de openingstijden heeft geüpdatet of uw bedrijf opnieuw heeft geopend, zien klanten het volgende:

• In uw bedrijfsprofiel: Een bericht dat uw recente update bevestigt.
  • Op het tabblad Updates van uw profiel op mobiele apparaten: Een post waarin wordt bevestigd dat u een wijziging heeft aangebracht in uw openingstijden.

Als u meer informatie over uw geüpdatete openingstijden wilt opgeven, kunt u de post bewerken.

Als u het bericht over de update van uw openingstijden en de post wilt verwijderen, verwijdert u de betreffende post.