Registrera dig och verifiera ditt företag.

Registrera dig och granska dina företagsuppgifter

Kom igång

Registrera dig för Google My Business

Obs! Det kan finnas företagsuppgifter för ett gammalt företag på samma plats där du registrerar ett nytt företag. Försök inte att göra anspråk på det. Föreslå i stället en ändring så att det markeras som stängt. Skapa sedan en ny Google My Business-företagsuppgift för ditt företag.

Gör så här:

1. Logga in på Google My Business på datorn.
  2. Logga in på ditt Google-konto, eller skapa ett konto. Klicka på Nästa.
    • Registrera dig med ditt företags e-postdomän eftersom det här kontot kommer att vara för din kedja. Ange namnet på företaget eller kedjan. Du kan också välja din kedja från de förslag som visas när du skriver (om tillämpligt).
  3. Ange adressen för ditt företag eller din kedja. Du kan också bli ombedd att placera en markör på platsen för kedjans filial på en karta. Om ditt företag inte har en fysisk plats men är verksamt inom ett serviceområde kan du ange området i stället. Klicka på Nästa
  4. Välj om du vill att företagsadressen ska visas på Google Maps.
    • Om du betjänar kunder på din företagsadress:
      1. Ange företagets adress.
      2. Klicka på Nästa.
        Tips: Om du också betjänar kunder utanför din företagsadress har du möjlighet att även ange dina serviceområden.
    • Om du inte betjänar kunder på din företagsadress:
      1. Ange företagets adress.
      2. Klicka på Jag levererar varor och tjänster till mina kunderoch sedan Nästa.
      3. Ange dina serviceområden och klicka sedan på Nästa.
  5. Sök efter och välj en företagskategori. Du kan också välja en mer specifik kategori om det behövs. Klicka på Nästa.
  6. Ange ett telefonnummer eller en webbadress till din kedja och klicka på Slutför.
    Tips: Du har också möjlighet att skapa en kostnadsfri webbplats baserat på din information. Vi rekommenderar att du anger det enskilda telefonnumret eller butikssidan för varje plats, i stället för numret till ett callcenter.
  7. Välj ett verifieringsalternativ.
    • Klicka på Verifiera senare och sedan Senare om du vill verifiera företaget senare. Om du inte är behörig att hantera företagsprofilen för kedjan letar du rätt på en person som är det och fortsätter sedan med processen.

Granska din företagsinformation

Kontrollera att företagsuppgifterna är korrekta, oavsett vilket av alternativen ovan du har följt. När du har verifierat företagsuppgifterna är de klara att visas direkt för kunder på hela Google. Då är det viktigt att alla uppgifter är korrekta.

Så här redigerar du felaktig information:

1. Klicka på Senare.
  2. Öppna menyn Meny och klicka på Hantera platser om du hanterar flera platser. Välj sedan den plats du vill redigera.
  3. Klicka på Information i menyn till vänster på skärmen.
  4. Klicka på Redigera Redigera bredvid de avsnitt du vill ändra och ange rätt företagsinformation.

Nu när du har gjort anspråk på eller skapat företaget är det dags att verifiera det. När du har verifierat uppgifterna kan din företagsinformation visas på hela Google.