Registrera dig och verifiera ditt företag.

Registrera dig och granska din företagsinformation

Registrera dig för en företagsprofil på Google

Viktigt! När du registrerar ett nytt företag kan det finnas en företagsprofil för ett gammalt företag på samma plats. Försök inte att göra anspråk på det. Föreslå i stället en ändring så att det markeras som stängt. Sedan kan du skapa en ny profil för ditt företag.

1. Logga in för att hantera din företagsprofil på datorn.
  2. Logga in på ditt Google-konto eller skapa ett nytt. Klicka på Nästa.
    • Registrera dig med ditt företags e-postdomän eftersom kontot kommer att gälla din kedja. Ange namnet på företaget eller kedjan. Om du har en kedja kan du även välja den bland förslagen som visas när du skriver.
  3. Ange adressen till ditt företag eller din kedja. Klicka på Nästa.
    • Du kan också bli ombedd att placera en markör på platsen för företaget eller kedjans filial på en karta. Om ditt företag inte har en fysisk plats men är verksamt inom ett serviceområde kan du ange området i stället. Klicka på Nästa
  4. Välj hur ditt företag ska visas på Google Maps.
    • Om du betjänar kunder på din företagsadress:
      1. Ange företagets adress.
      2. Klicka på Nästa. Om du också betjänar kunder på andra ställen än din företagsadress kan du även ange dina serviceområden.
    • Om du inte betjänar kunder på din företagsadress:
      1. Ange företagets adress.
      2. Klicka på Jag levererar varor och tjänster till mina kunder längst ned och sedan Nästa.
      3. Ange dina serviceområden och klicka på Nästa.
  5. Sök efter och välj en företagskategori. Klicka på Nästa.
  6. Ange ett telefonnummer eller en webbadress och klicka på Slutför.
    • Du har också möjlighet att skapa en webbplats baserat på din information. Vi rekommenderar att du anger telefonnumret eller butikssidan för varje separat plats i stället för numret till ett callcenter.
  7. Välj ett verifieringsalternativ. Vi rekommenderar att du granskar din information innan du begär verifiering.
    • Om du vill verifiera nu kan du leta reda på den röda bannern högst upp och klicka på Verifiera nu.
    • Om du vill verifiera senare klickar du på Verifiera senare följt av Senare.
    • Om du inte är behörig att hantera företagsprofilen för kedjan bör du kontakta en person som är det och sedan fortsätta med processen.

Granska din företagsinformation

Kontrollera att din företagsinformation är korrekt. När du verifierar din företagsinformation blir all information tillgänglig för kunder på hela Google.

Så här redigerar du felaktig information:

1. När du registrerar dig för Företagsprofil klickar du på Verifiera senare följt av Senare i verifieringssteget.
    • Om du hanterar fler än en profil öppnar du Meny till vänster och klickar på Hantera företag. Välj sedan den profil du vill redigera.
  2. Klicka på Meny följt av Information till vänster.
  3. Klicka på Redigera Redigera bredvid varje avsnitt du vill ändra. Fyll sedan i din företagsinformation.
  4. Klicka på Använd.

Nu när du har gjort anspråk på eller skapat din företagsprofil är det dags att verifiera din företagsprofil. När du har verifierat uppgifterna är din företagsinformation kvalificerad att visas på hela Google.