Registrer deg, og bekreft bedriften din

Bekreft bedriften din

Start bekreftelsesprosessen

Ved å bekrefte bedriftsinformasjonen din bidrar du til at brukerne får riktig informasjon overalt på Google. Sjansen for å oppnå god anseelse blant brukerne er dobbelt så høy for bekreftede bedrifter sammenlignet med bedrifter som ikke er bekreftet.1

Ved å bekrefte bedriften din sikrer du deg også mot at andre utgir seg for å være representanter for bedriften din. Du må også bekrefte bedriften for å kunne redigere bedriftsinformasjonen som vises i Google-produktene.

For de fleste bedrifter består bekreftelsesprosessen i å be om, motta og lese et bekreftelsespostkort fra Google.

04-Get verified

Tips

I noen tilfeller kan bedriftseiere bekrefte bedriften sin på andre måter, for eksempel via telefon, SMS eller e-post, eller ved hjelp av Google Search Console. Hvis du får opp noen av disse alternativene, kan du hoppe over resten av denne veiledningen og bekrefte bedriften din ved å følge instruksjonene du finner på siden. Finn ut mer om bekreftelse av bedrifter.

Hvis du har gått rett videre til å bekrefte bedriften etter at du registrerte deg, ser du Send koden i posten øverst til venstre på siden, ovenfor kartet der bedriften din er markert.

1. Hvis bedriftsinformasjonen er korrekt, klikker du på Send koden i posten. Pass på at du ikke klikker på Bekreft senere nedenfor.
  2. Skriv inn navnet på den som bekreftelsespostkortet skal sendes til. (Dette er ikke obligatorisk – du kan la dette feltet stå tomt.) Vi sender postkortet til adressen du har oppgitt for bedriften din.
  3. Klikk på Send postkortet.

Du har kanskje registrert deg for Google Min bedrift uten å gå gjennom bekreftelsesprosessen. I så fall gjør du følgende:

1. Logg på google.no/business. Deretter åpnes oversikten din for Google Min bedrift.
  2. Finn det røde banneret øverst på siden, og klikk på Bekreft nå-knappen på høyre side.
  3. Øverst til venstre på siden ser du Send koden i posten, ovenfor kartet der bedriften din er markert. Kontrollér at bedriftsinformasjonen er korrekt, og klikk deretter på Send koden i posten. Pass på at du ikke klikker på Bekreft senere nedenfor.
  4. Skriv inn navnet på den som bekreftelsespostkortet skal sendes til. (Dette er ikke obligatorisk – du kan la dette feltet stå tomt.) Vi sender postkortet til adressen du har oppgitt for bedriften din.
  5. Klikk på Send postkortet.

Vent på postkortet

I løpet av noen uker (avhengig av hvor du holder til) mottar du postkortet fra Google. Kortet sendes til bedriftsadressen din. På postkortet finner du en unik bekreftelseskode, som du angir i Google Min bedrift for å bekrefte at bedriften din har adressen som er oppført.

Mens du venter på postkortet, kan du begynne å legge grunnlaget for å lykkes på nettet:

• Forestill deg at du er en bruker som har funnet nettstedet ditt på Google. Benytt sjansen til å gjøre nettstedet mer attraktivt eller oppdatere gammel informasjon.
  • Ta bilder av virksomheten og produktene og tjenestene dere tilbyr, og legg dem til i Google Min bedrift-oppføringen din. Med Business View kan du til og med invitere kunder inn i bedriftens lokaler.

Fullfør bekreftelsen

Når du har mottatt postkortet med bekreftelseskoden, går du tilbake til google.no/business. Logg på, og klikk på Bekreft beliggenheten i menyen (eller klikk på Bekreft nå-knappen). Deretter følger du veiledningen for å angi bekreftelseskoden fra postkortet.

Gratulerer! Nå er bedriften din bekreftet, og du kan redigere bedriftsinformasjonen, svare på anmeldelser og legge til bilder.

Det kan gå noen uker før bedriftsinformasjonen vises overalt på Google. Når informasjonen er publisert, kan du ta en titt på oppføringen din. Søk etter navnet på bedriften din og byen der den ligger, i Google Søk eller Maps, og se hva som dukker opp.

Hvis du ikke er fornøyd med resultatene, kan du gjennomgå den neste veiledningen i denne serien, der vi tar for oss hvordan du forbedrer oppføringen. Husk at søkeresultatene varierer av ulike årsaker, og at resultatene du ser, kan skille seg fra dem som vises til andre brukere. Finn ut hvordan Google rangerer lokale resultater.

Klar for å lære mer? I den neste veiledningen i serien ser vi på hvordan du forbedrer bedriftsinformasjonen din på nettet.

Gå til den neste veiledningen

1. Google/Oxera, The Benefits of Complete Business Listings, desember 2014