Aanmelden en uw bedrijf verifiëren

Uw bedrijf verifiëren

Aan de slag

Verificatie starten

Met verificatie kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijfsinformatie op Google correct is. Voor geverifieerde bedrijven is de kans dat gebruikers ze als betrouwbaar beschouwen twee keer zo groot.1

Verificatie beschermt u ook tegen mensen die zich kunnen voordoen als een vertegenwoordiger van uw bedrijf. U kunt de bedrijfsinformatie die in Google-producten wordt weergegeven, pas bewerken nadat u de verificatie heeft voltooid.

Voor de meeste bedrijven bestaat verificatie uit het aanvragen, ontvangen en lezen van een verificatiebriefkaart van Google.

Tip

Sommige bedrijfseigenaren kunnen hun bedrijf mogelijk verifiëren via andere methoden, zoals via een telefoontje, sms, e-mail of Google Search Console. Als een van die opties wordt weergegeven, volgt u de instructies op de pagina om uw bedrijf te verifiëren en slaat u de instructies in deze handleiding over. Meer informatie over verificatie.

Als u meteen na het aanmelden bent doorgegaan naar de verificatie, wordt in de linkerbovenhoek van de pagina de optie Per post sturen weergegeven, op de kaart waar uw bedrijf is vastgezet.

1. Als uw bedrijfsinformatie correct is, klikt u op Per post sturen. Klik niet op Later verifiëren.
  2. Geef de naam op van de persoon aan wie de verificatiebriefkaart moet worden gestuurd. (Dit is optioneel. U kunt dit veld desgewenst leeg laten.) We sturen de briefkaart dan naar het adres dat u heeft opgegeven voor uw bedrijf.
  3. Klik op Briefkaart verzenden.

Mogelijk heeft u zich aangemeld voor Google Mijn Bedrijf, maar bent u gestopt voordat het verificatieproces werd gestart. In dat geval doet u het volgende:

1. Log in bij google.com/business. Uw Google Mijn Bedrijf-dashboard wordt weergegeven.
  2. Zoek de rode banner boven aan de pagina en klik op de knop Nu verifiëren aan de rechterkant.
  3. Per post sturen wordt in de linkerbovenhoek van de pagina weergegeven, op de kaart waar uw bedrijf is vastgezet. Controleer of uw bedrijfsinformatie correct is en klik vervolgens op Per post sturen. Klik niet op Later verifiëren.
  4. Geef de naam op van de persoon aan wie de verificatiebriefkaart moet worden gestuurd. (Dit is optioneel. U kunt dit veld desgewenst leeg laten.) We sturen de briefkaart dan naar het adres dat u heeft opgegeven voor uw bedrijf.
  5. Klik op Briefkaart verzenden.

Wachten op uw briefkaart

Binnen enkele weken (afhankelijk van waar uw bedrijf zich bevindt) ontvangt u een briefkaart van Google op uw bedrijfsadres. Op de briefkaart staat een unieke verificatiecode die u moet opgeven in Google Mijn Bedrijf om te bevestigen dat uw bedrijf zich op het vermelde adres bevindt.

Terwijl u wacht op de briefkaart, kunt u beginnen met het leggen van de basis voor uw online succes:

• Bezoek uw website alsof u een klant bent die de website heeft gevonden op Google. Maak van de gelegenheid gebruik om uw site te verbeteren of verouderde informatie te updaten.
  • Maak foto's van uw bedrijf en de geleverde producten of services. Dergelijke foto's vormen een goede aanvulling op uw Google Mijn Bedrijf-vermelding. U kunt klanten zelfs een kijkje in uw bedrijf geven met Business View.

De verificatie afronden

Als u uw verificatiebriefkaart heeft ontvangen, gaat u terug naar google.com/business. Log in en klik op Locatie verifiëren in het menu (of klik op de knop Nu verifiëren). Volg de instructies om de verificatiecode van uw briefkaart in te voeren.

U heeft uw bedrijf nu geverifieerd en kunt uw bedrijfsinformatie bewerken, reageren op reviews en foto's toevoegen.

Het kan enkele weken duren voordat uw bedrijfsinformatie wordt weergegeven op Google. Zodra uw informatie live wordt weergegeven, kunt u uw vermelding bekijken. Zoek gewoon naar de naam en plaats van uw bedrijf in Google Zoeken of Maps en bekijk wat wordt weergegeven.

Als u niet tevreden bent met wat u ziet, leest u de volgende handleiding in deze reeks voor informatie over het verbeteren van uw vermelding. Houd er rekening mee dat zoekresultaten om verschillende redenen kunnen variëren en dat wat u te zien krijgt, mogelijk niet hetzelfde is als wat iemand anders te zien krijgt. Informatie over hoe Google lokale resultaten rangschikt.

Wilt u nog meer? Bekijk de volgende handleiding in onze reeks voor informatie over hoe u uw online bedrijfsinformatie kunt verbeteren.

De volgende handleiding bekijken

1. Google/Oxera, The Benefits of Complete Business Listings (Engelstalig), dec 2014