Aanmelden en uw bedrijf verifiëren

Uw bedrijf verifiëren

Aan de slag

Met verificatie zorgt u ervoor dat uw bedrijfsinformatie op Google correct is.

Verificatie beschermt u tegen iedereen die zich wil voordoen als een vertegenwoordiger van uw bedrijf. U moet uw bedrijf verifiëren voordat u de bedrijfsinformatie in Google-producten kunt bewerken.

Verificatie starten

De meeste bedrijven worden per post geverifieerd door gebruik te maken van een verificatiekaart van Google.

Tip: Sommige bedrijven kunnen worden geverifieerd per telefoon, sms of e-mail of via de Google Search Console. Als een van die opties wordt weergegeven, volgt u de instructies op die pagina en slaat u de instructies in deze gids over. Meer informatie over verificatie

Als u zich heeft aangemeld voor Google Mijn Bedrijf en onmiddellijk doorgaat naar de verificatie:

1. Als uw bedrijfsinformatie juist is, klikt u bovenaan de pagina op Opsturen
    • Klik niet op Later verifiëren.
  2. Geef de naam op van de persoon aan wie de verificatiekaart moet worden gestuurd of laat dit veld leeg. We sturen de kaart dan naar het adres dat u heeft opgegeven voor uw bedrijf.
  3. Klik op Briefkaart verzenden.

Als u zich heeft aangemeld voor Google Mijn Bedrijf, maar het verificatieproces niet heeft gestart:

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf
  2. Klik rechtsboven in uw Google Mijn Bedrijf-dashboard op Nu verifiëren .
  3. Als uw bedrijfsinformatie juist is, klikt u bovenaan de pagina op Opsturen
    • Klik niet op Later verifiëren.
  4. Geef de naam op van de persoon aan wie de verificatiekaart moet worden gestuurd of laat dit veld leeg. We sturen de kaart dan naar het adres dat u heeft opgegeven voor uw bedrijf.
  5. Klik op Briefkaart verzenden.

Wachten op uw briefkaart

Belangrijk: Vanwege COVID-19 kan het langer duren voordat u de briefkaart ontvangt.

De briefkaart komt meestal binnen 14 dagen aan. Op de briefkaart staat een unieke verificatiecode die u moet opgeven in Google Mijn Bedrijf om te bevestigen dat uw bedrijf zich op het vermelde adres bevindt.

Terwijl u wacht, kunt u zich voorbereiden op online succes:

• Bezoek de website van uw bedrijf alsof u een klant bent die de website heeft gevonden via Google Zoeken of Maps. Neem de tijd om uw site te verbeteren en onjuiste informatie te updaten.
  • Maak foto's van uw bedrijf en de producten of services die uw bedrijf levert. Dergelijke foto's vormen een goede aanvulling op uw Google Mijn Bedrijf-profiel. U kunt klanten zelfs een kijkje in uw bedrijf laten nemen met Street View.

De verificatie afronden

Doe het volgende nadat u uw verificatiekaart heeft ontvangen:

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf
  2. Verifieer uw bedrijf op een van de volgende manieren:
    • Klik onder 'Verificatie vereist' op Nu verifiëren.
    • Of klik op Locatie verifiëren in het menu aan de linkerkant.
  3. Volg de instructies om de verificatiecode van uw briefkaart in te voeren.

U heeft uw bedrijf nu geverifieerd en kunt nu de bedrijfsinformatie bewerken, reageren op reviews en foto's toevoegen.

Het kan enkele weken duren voordat uw bedrijfsinformatie wordt weergegeven op Google. Zodra uw informatie live is, kunt u uw bedrijfsprofiel bekijken. Zoek uw bedrijfsnaam en -plaats in Google Zoeken of Maps en bekijk de zoekresultaten. Houd er rekening mee dat zoekresultaten om verschillende redenen kunnen variëren. Dat wat u te zien krijgt, is mogelijk niet hetzelfde als wat iemand anders te zien krijgt. Meer informatie over hoe Google lokale resultaten rangschikt

Gerelateerde bronnen

Lees de volgende gids in onze reeks voor meer informatie over hoe u uw bedrijfsinformatie online kunt verbeteren.

De volgende gids bekijken