Populaire tijden, wachttijden en bezoekduur

Google kan populaire tijden, live bezoekinformatie, wachttijden en de typische bezoekduur weergeven, zodat klanten een bezoek aan uw bedrijf gemakkelijker kunnen plannen. Deze handige informatie wordt weergegeven onder uw vaste bedrijfsinformatie op Google Maps en Zoeken.

Over bezoekgegevens

Bij de bepaling van populaire tijden, wachttijden en bezoekduur maakt Google gebruik van cumulatieve en geanonimiseerde gegevens van gebruikers die zich hebben aangemeld voor locatiegeschiedenis van Google.Populaire tijden, wachttijden en bezoekduur worden weergegeven voor uw bedrijf als uw bedrijf voldoende door dergelijke gebruikers is bezocht. U kunt deze informatie niet handmatig aan uw locatie toevoegen. De informatie wordt bovendien alleen getoond als Google genoeg bezoekgegevens heeft verzameld voor uw bedrijf.

De volgende bezoekgegevens kunnen worden weergegeven:

• Diagram 'Populaire tijden': Dit diagram laat zien hoe druk het meestal is op uw locatie op verschillende tijdstippen van de dag. Populaire tijden worden gebaseerd op de gemiddelde populariteit gedurende de afgelopen maanden. De populariteit voor elk uur wordt weergegeven ten opzichte van de gebruikelijke piekpopulariteit van het bedrijf gedurende de week. In de onderstaande afbeelding ziet u bijvoorbeeld dat voor dit bedrijf zaterdagavond tussen acht en negen uur een van populairste tijden is van de hele week.
  • Live bezoekgegevens: Deze gegevens laten zien hoe actief uw locatie op dit moment is. Live bezoekgegevens worden in realtime geüpdatet en als overlay geplaatst op het diagram 'Populaire tijden'. In de onderstaande afbeelding geeft het gemarkeerde deel van het diagram aan hoe actief de locatie op dit moment is ten opzichte van het gebruikelijke activiteitsniveau.
  • Bezoekduur: Geeft weer hoeveel tijd klanten gewoonlijk doorbrengen op uw locatie. Schattingen voor de bezoekduur worden gebaseerd op patronen in de klantbezoeken gedurende de afgelopen weken.
  • Schattingen van wachttijden: Een indicatie van hoelang klanten op verschillende momenten van de dag moeten wachten voordat ze worden geholpen. Daarnaast wordt voor elke dag van de week de piekwachttijd aangegeven. De vermelde wachttijden zijn gebaseerd op patronen in de klantbezoeken gedurende de afgelopen weken. Op welk aspect een wachttijdschatting precies betrekking heeft, verschilt per type bedrijf. Bij een restaurant verwijst de wachttijd bijvoorbeeld naar de tijd die klanten moeten wachten totdat er een tafeltje vrij is.

Live Busyness screenshot